perjantai 2. syyskuuta 2016

Perussukalle on aina käyttöä

Tein hienoja suunnitelmia mitä bloggaan ja millon. Heti eka osa suunnitelmasta Syyskuussa sukkia meni pieleen. Tässä postauksessa on kyllä sukkia, mutta ei niitä, joita olin aatellu. Yhtiä kuvia on muka niin hankala välliin saaha otettua. Huoh. 
Iltataivas

Toisiks vanhin poika pittää syksystä kevvääseen villasukkia. Hyvä, että niitä saa pessuun välillä, niin tiiviisti ne on jalassa. Harmillista kyllä, sukat on aina puhki jo vajjaan parin kuukauen päästä, ainaki 7veikasta tehyt sukat. Enpä oo silti saanu vaihettua toiseen lankamerkkiin, vaikka oon tästä jo monta vuotta pitäny ääntä. Se on niin heleppo napata kauppareissulla lankakerä kärryyn, ettei asiaa sen kummemmin aattele pitemmälle.

Syksyllä 2014 savuvahingon jäläkeen ois pitäny kiireesti saaha uuet sukat. Sillon ensilumi sato tosi aikasin, syyskuussa jo. Laitoin sukat puikoille, mutta valamistuminen veny kuitenki seuraavan vuojen puolelle. Sitte kun ne oli tehty, oli ne äkkiä pijetty puhki asti. Näistä ei oo ees kuvia kuin tämä yks venyneistä ja kuluneista sukista. Pahoittelen. 😁
Perussukat 48s.
Lanka: 7veljestä
Puikot: 3,5 mm
Valamiit: 21.1.2015

Viime alakutalaven aikana tein uuet sukat. Sama juttu taas. Nopiasti valamiina, nopiasti puhkikäytettynä. Näissä molemmissa sukissa tuo vihreä lanka on samasta kerästä. Nyt poika saiki sitte isoveljellensä tehyt sukat, jotka vielä on ehejinä. Paksummat pitäs tehä vielä toisiks sukiks, jos ehin.
Perussukat 48s.
Lanka: 7veljestä
Puikot: 3,5 mm
Tehty ajalla: 12.-18.11.2015

Junasukkia oon teheny sillon tällön Seinäjoen keskussairaalan vastasyntyneitten vuojeosastolle. Sinne on jatkuva kerräys käynnissä. Ite en ota näistä paineita. Sopivia välitöitä. Mulla tuota tummansinistä woolia riittää, joten eiköhän näitä nähä vastasuuessaki.
Junasukat 40s.
Lanka: Novita wool
Puikot: 3,0 mm
Valamiit: 25.11.2015

Nyt oiski tän postausksen myötä kaikki 2015 vuojen työt esitelty. Ennää ei oo ku tän vuojen töitä jälessä laahaamassa. Jee! Postissa ois lankaa niihin neulekirjahaasteen Fine van Brooklyn-sukkiin. En vaan tiiä,  uskallanko hakia niitä... Jos ne onki ihan eri väriä ja koko sukat joutuu tehä uuestaan. Glup. Pirpa-neuletakki putos eilen illalla puikoilta. Viimeistelyihin mennee aikaa vielä, mutta eka työ kuitenki neulottuna. 😊 Tästä on hyvä ponnistaa syyskuuhun ja syksyyn, joka on lempivuojenaikani. Mukavaa syksyä teille kaikille lukijoilleni! <3