perjantai 9. syyskuuta 2016

Merenkulkijasukat

Sukat on mun lempineulottava, varmaan siks, koska saan tehtyä ne usseimmiten iliman ongelmia. 😉 Sukkiin on kiva tehä palamikkoa, pitsineuletta tai muuta kuviota ja silti ne valmistuu nopiasti.
Merenkulkijasukat 56s.
Lanka: 7veljestä
Puikot: 3,5 mm
Tehty ajalla: 28.6-8.7.16
TiiQ on suunnitellu toinen toistaan upiampia sukkamalleja vaikka kuinka. Hän on yks niistä, jonka malleja mulla on jonossa usseita. Yhtään neulottua ei kuitenkaan tätä ennen. Vanhin poika kasvattaa jalakaansa siihen malliin, että ollaan jääty jalan mitassa toiseks aika päiviä sitte. Niinpä villasukatki on aina pieniä. "Niin sulosten sukkien" jäläkeen alotin nämä sukat tilannetta paikkaamaan.

Merenkulukijasukat 2 kaaviolla tehtynä miellytti silimääni enemmän. Vähän vaati pähkäilyä ennen neulomista ja oli hyvä lukia ohoje läpi kokonaisuuessaan. Toinen sukka piti kääntää peilikuvaks, ettei tullu kahta oikian jalan sukkaa. Osasin, jee! 😄

Mielestäni ohojeessa oli virhe kavennuksissa, mutta en väitä varmaks. Aattelin, että näitä on niin palijon tehty, että jos siinä ois virhe, joku ois sen kyllä jo ilimottanu. Tein kuitenki hieman eri tavalla kavennukset, mutta tämän tarkemmin en ennää muista. Muistelisin, että mielestäni kavennukset oli menny ristiin sukkien kesken eli vasen ois pitäny olla oikia ja päinvastoin.

Tykkään erityisesti tuosta palamikosta, joka jatkuu kivasti kantapäähän. Hyvät sukat poika sai, vaikka jostain syystä näitten neulominen oli vähän semmosta ja tämmöstä. Joskus joku ei vaan innosta ja tökkii, vaikka neulominen ei sinällään ollu hankalaa. En ossaa selittää, mutta ehkä ymmärrätte, mitä tarkotan.

Näitten sukkien jäläkeen otin puikoille neulekirjahaasteen ensimmäisen työn: Fine van Brooklyn-sukat. (Niistä lissää sitte joskus...) Lasten sukattaminen jatkuu hyvällä vauhilla. Toivon mukkaan jokkainen tarvihteva on saanu sukat ennen lumia. Ainaki kahet on vielä tehtävä. Mielelläni teen, jos vain ehin.

Näihin tunnelmiin ♥ Mukavaa viikonloppua! Pääsen vähän hengähtämään viikonlopuksi. Tullee niin tarpeeseen. Nään yhen kaukasen ystävän, ihan mahtavaa! ♥♥♥