perjantai 26. elokuuta 2016

Käynti lankakaupassa ja neulekirjahaasteen kuulumisia

Viimein mää tein sen, nimittäin kävin lankakaupassa! Eellinen käynti oli kaks vuotta sitte. En ostanu lankaa ihan älytön, tarpeeseen vain. Kuluneen kahen vuojen aikana oon ostanu 3 kerrää 7veikkaa ja huhtikuussa käsityömessuilta alla olevat langat. Siniset kerät on oikiasti petroolin väriset, mutta en saanu sävyä essiin, vaikka kuvasin monissa eri paikoissa ja otin kymmeniä kuvia. 😔
Langat käsityömessuilta Jyväskylästä 2016

Lankakauppaan jäi vain 18€, koska siellä oli alennusmyynti. Ei paha. Neulekirjahaasteeseen langoista mennee kauniin keltaset puuvillalangat (Pirpa-neuletakki) ja turkoosit alpakkalangat (kuurankukkalapaset). Lopuista tullee parit sukat ja lakki ystävän vauvalle. ♥

Haastetöistä on alotettuna 3 työtä. En oo huolissani vielä... 😉 Jospa mä saan jottain valamiiks astikki. Pirpa-neuletakki on ihan hyvässä vauhissa, mutta mutta... joku perfektionisti alako kuiskimaan korvaan ja kuvista näette tän hetken tilanteen. 😁 En ollu tyytyväinen palamikoihin, enkä neulepintaan, miltä ne näytti paksummilla puikoilla tehtynä. Tihheys oli alunperin oikia 6,0 mm puikoilla (kyllä, tein mallitilikun kerranki), mutta silti tuosta oli tulossa ihan liian iso. Huokaus nämä mun mahtavat käsityötaidot. No, palijon paremman näköstä tullee 5,0 mm puikoilla, että saan olla tyytyväinen, kun huomasin tässä vaiheessa takin olevan liian iso. Tämä ois varmaan valamis jo, jos olisin saanu oikean koon heti kerralla, jne. 
Pirpa-neuletakki, ylempi mennee purkuun.

Vain "vähän" liian iso.

Eri kuvakulumasta ei näytä niin isolta ero.

Fine van Brooklyn-sukat jämähti jo pari viikkoa sitte. Vihreä lanka loppu kesken. Alunperinki se peleko oli olemassa, mutta ajattelin vain, et juu, jatkan sinisellä. Vaan ei ei ei! Ihan hirveä yhistelmä. Sammaa lankaa ei löytyny, ainakaan kun ravelryssä huhuilin. Google kerto, että Gjestal Maija on saman vahavusta lankaa ja värikartasta löytyy lähes saman väristä vihreää. Vielä ne langat on tillaamatta, mutta jos väri poikkeaa kovasti tästä vihreästä, niin sukat on neulottava kokonaan uuestaan sillä langalla. En ees kestä aatella sitä vielä.
Vihreä ja sininen ei yhteen sovi... (miks tää kuva on näin samea?)

Kirjoneulelapaset Haaviston kirjasta on alotettu myös. Vanhuus vissiin iskeny, sillä on ollu tosi hankala lukia kaaviota, mikäli on monta sammaa väriä peräkkäin. Ruutuja ei taho erottaa ja virheitä tullee. Mustavalakonen yhistelmä ei paranna asiaa. Ehkä vaihan toiseen malliin tai mustan toiseen väriin.

Eli mikähän ois niinku yhteenveto haasteen tilasta. Ei hyvin mee! Sannoin, etten aio ressata, mutta oon kyllä ressannu jo. Miks mä lähin mukkaan haasteeseen, kun kerran tiiän, ettei ne sovi mulle. Kaikesta tullee pakkopullaa, mihin liittyy vähänki "haastetta". Nytki neulosin mieluummin mukamas kaikkea muuta, vaikka nämä tuntu ihan mukavilta töiltä. Miten voi mieli muuttua niin äkkiä. Jos nämä työt joskus on tehtynä, muistuttakaa mua, jos yritän lähtiä vielä mukkaan johonki (hulluun) haasteeseen. Ne ei oo mun juttu! Ei nyt, eikä tulevaisuuessa. 

Kiitos vielä "Niin sulosten sukkien" kommenteista. Instagrammissa ja facebookissa sukkakuva keräs hurjan määrän tykkäyksiä. 💜💜💜 Oon otettu ja kiitollinen. Tämä kannustaa jatkamaan ja tuo roppakaupalla hyvvää mieltä. Mukavaa elokuun loppua teille kaikille! Ens kerralla jottain valamista, luulisin. 😊

10 kommenttia:

 1. Hienoja töitä. Elä ressaa teet ommaan tahtiin. Hyvä tulee ennen pitkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on tehtävä. Muuten jää kaikki kesken yksinkertasesti.:)

   Poista
 2. Juu en se miekään oo ikinä ollu missään tämmösissä mukana. Sillon vuonna pottu ja kirves (tais Riina olla vajaan vuojen ikänen) yritin käyä kansalaisopiston kässäpiirissä. Mutta eihän siitä mitään tullu. Ko mää en oo tottunu tekeen mitään mitä muut sannoo ja tekkee ja oon sen verran boheemi ollu aina että haluan tehä itte ja kun tekkee itte ni saa justiisa sitä mitä sattuu tulemaan. Näillä oon menny 50 vuotta ja taijan mennä eteenki päin. Ei kannata ressiä kehitellä hyvästä harrastuksesta. Ja komian värinen takki muuten tullee sinulla. Huhuilepa tuolla Lankahamstereissa sitä viheriää Sildreä. Saattais joltakin löytyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se onkin, tämähän on oma valinta ja ite päätin mitä teen. Mutta siltikin, ihan yhtä boheemi minä oon kun nämä ei vain sovellu mulle. En kuulu tuohon ryhmään, mutta täytyy liittyä. Jos sieltä sattuisi apua löytymään. Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Hurjasti sinulla on upeita töitä käsityön alla. Kyllä ne siitä pikku hiljaa valmistuu. Neuletakki on kyllä todella söpön näköinen. Tsemppiä haasteeseen :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, näin mäkin uskon. Tein jo suunnitelmaa mitä muuta neulon. Nyt stressi pois tästä haasteesta ja uskon että se menee omalla painollaan. :)

  VastaaPoista
 5. Älä hullussa mene mitään purkamaan. Kyllä se käytössä tasottuu...
  Ihania aloituksia, jotka joskus tulevat päätökseen.Onnea ja intoa neulomiseen!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kaisu. Kyllä ne valmistuu ajan kans. :)

  VastaaPoista
 7. Oi joi, kylläpä olet haasteessa ahkeroinut. Minulla on menossa vasta eka työ, tuo vyöllä solmittava liivi. Pitäisi muutakin alkaa saada työnalle...pian, jotta voisi mahdollisesti jouluksi sitten saada valmiiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas tuntuu, etten todellakaan oo hyvässä vauhissa :-D näin ne asiat näkee eri tavalla. Tsemppiä sulle haasteeseen myös Mustakissa.

   Poista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.