perjantai 23. syyskuuta 2016

Fine van Brooklyn-sukat, NKH 2/6

Jatketaan heti perrään toisella haastetyöllä. Tähkäpää ja muut lempineuleet kirjasta Fine van Brooklyn-sukat oli se malli, joka jäi mieleen. Sukat on erittäin upeat. Ne on kuvattu puunrunkoa varten. Tykkään metästä, joten kuvvaustausta miellytti myös kovin. Siksi vähän matkin. 😉
Fine van Brooklyn-sukat 72s.
Lanka: Gjestal Sildre ja Maija
Puikot: 3,0 mm
Tehty ajalla: 7.7.-16.9.16

Neulekirjahaasteeseen lähettyäni tiesin heti, että tässä on yks työ siihen. Kun olin varmistanu, että Gjestal Sildre soppii sukan neulontaan, oli mulla myös langat valamiina. Kaksi kerrää riittää nilikkapitusiin sukkiin, eikö riitäkki? No, ei riittäny! Yritin saaha sammaa väriä mm. ravelryn ja facebookin kautta, tuloksetta.  Tais näitten pittuus olla vähän enempi kuin nilikkapittuus. 😁

Kun lanka loppu, otin sammaa lankaa eri värissä vihreän jatkoks. Ei ei ei. Ihan hirveät tullee. Silimiä särkee het. Lähes masennuin näitten sukkien takia. Meinasin purkaa ne kokonaan.

Aikani annoin sukkien olla rauhassa ja neuloin muuta. Sitte gookkeli laulamaan, mikä ois vastaava lanka. Gjestal Maija. Jihuu! Siittä löyty lähes saman värinenki lanka. Lankatillaus lähti varmaan alle sekunnissa. 

Langat saapu ja mun piti miettiä "hetki" ennen ku jatkoin sukat loppuun. Väriero harmittaa tosi palijon, mutta menköön nyt. Aattelin, että koska tein ison työn, on mun kestettävä se tai alotettava alusta. Sukkien huono kestävyys aiheutti sen, etten viihtiny tehä sukkia kokonaan uusiks. Kestävät vaan pari kuukautta kuitenki. Ei kiitos. Ens kerralla varraan ainaki 4 kerrää lankaa, ei lopu kesken. Juu, toiset täytyy tehä itelle joskus, koska nämä tein pojalle. Kauniit nuo palamikot on joka tappauksessa. Poika tykkäs ♥ Tämän myötä on ennää yhet sukat tehtävänä. Sitte on kaikilla sukat tai parit talaven varalle.

Neulekirjahaastetöitä (kamala sana)  on valamiina jo 4 . :) Ennää yhet lapaset ja se huivi... Täytyy tunnustaa, että möin sen pitsihuivikirjan. ;) Tutkin kirjaa tarkemmin ja tajusin, ettei se kirja oo mua varten ensinkään. Nopiasti sain kirjan myytyä. Eli pitsihuivi ei kuuluis haasteen listalle ennää. Silti koitan jonku huivin keksiä tilalle. Hei, ehottakaapa jottain nättiä suomenkielistä kolomiohuivia. En oo kauhiasti jaksanu ettiä vielä ohojeita. Eka ne lapaset valamiiks ja sen jäläkeen vasta. Neulomisiin!