torstai 26. huhtikuuta 2012

Haaste: Neulo Hyvän Mielen Sukat!


Tämä viesti on kopioitu Hyvän Mielen Sukat - blogista:

Neulotaan yhdessä Hyvän Mielen Sukkia nuorille, jotka joutuvat olemaan sairaalassa mielenterveysongelmien takia. Sukilla ei ole laatuvaatimuksia: riittää, että ne ovat iloisen värisiä ja hyvällä tahdolla neulottuja.

"Löysitkö kivanvärisen lankakerän, muttet tiedä mitä siitä tekisit? Pursuileeko joka nurkka jo valmiita käsitöitä? Vai oletko halunnut aina oppia tekemään kantapään, muttet ole vain saanut aikaiseksi?

Nyt on erittäin syy ottaa puikot kauniiseen käteen ja käydä neulomaan erivärisiä ja -kokoisia villasukkia, sillä haastan Sinut neulomaan taitojesi ja innostuksesi mukaan hyvän mielen villasukat vuoden 2012 marraskuun loppuun mennessä! Jos innokkaita neulojia löytyy ja sukkia saadaan kasaan, lahjoittakaamme ne joululahjaksi mielenterveysongelmien vuoksi sairaalan pitkäaikaisosastolla oleville nuorille. (Tarkennetaan kohdetta kun nähdään, montako paria niitä on tulossa.)

Tarkoitus olisi siis neuloa naisten sukkia n. 36-40 -kokoisille jaloille ja miesten sukkia n. 39-47 -kokoisille jaloille. Väri, malli jne. ovat tekijän vapaasti valittavissa eikä laadun tarvitse olla tehtaassa tehdyn näköistä. Vain yksi kaino toivomus olisi: kokomustat ja -harmaat sukat ovat sellaisenaan hieman synkkiä hyvän mielen sukiksi, joten värit ovat erittäin sallittuja.

Jos innostuit, niin laita ihmeessä kommenttia tulemaan. Silloin tiedän vähän, montaako neulojaa tällainen kampanja kiinnostaa. Haasteen voi heittää eteenpäin niin Facebookissa kuin internetin ulkopuolella, jotta mahdollisimman moni vaikeassa tilanteessa oleva nuori saisi sukat lahjaksi.

Kiitos paljon jo etukäteen, ollaan yhteyksissä neulomisen merkeissä! Minut saa kiinni osoitteesta silja.uusikangas@hotmail.com, laita ihmeessä viestiä jos kysyttävää ilmenee tai mikä parasta, haluat lahjoittaa jollekulle nuorelle Hyvän Mielen Sukat.Lämpöisin terveisin,

Silja U.
silja.uusikangas@hotmail.com"

Lähetäänpä joukolla mukkaan tähän haasteeseen. Yritän osallistua ite ainaki yhellä parilla, mahollisesti usiammallaki.

12 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Osallistun muutamalla parilla.

  VastaaPoista
 2. Täytyypä ehdottomasti osallistua!!

  VastaaPoista
 3. Hei ! Todella ihana haaste. Tarkoitatko nyt jotain tiettyä sairaalaa vai kaikkia Suomen sairaaloita ? t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ite laittanu tätä alulle, mutta selevitän asiaa.

   Poista
 4. Siis, tuo sinun keeppi tuossa vähän alempana on HIENO!!! Ja pikkasen kivoja juttuja olit ostanut ;) herkkuja :)
  On muuten kivat sukat sulla tico ticosta, minulla löytyy samaa sävyä, odottelee reppana puikoille pääsyä.

  Tuo sukkahaaste on mielenkiintoinen, toivottavasti ehdin osallistua...

  Muuten, suosittelen Lappia vierailukohteeksi, jos vain suinkin pääset, siellä sielu lepää, ainaskin minun! Olen menettänyt sydämeni sinne;)Kokonaan... Luonto on kyllä uskomaton voimavarojen tankkauspaikka!

  VastaaPoista
 5. Hupsista! Ei uskalla ehdotomasti luvata, mutta voihan sitä luvata siten, että yritän osallistua:). Jäänyt sukkien neulominen niin vähälle, mutta jos ohjeen kanssa kantapään tekisin, niin kyllä valmiit sukat saisin aikaiseksi:).Varmaankin?

  VastaaPoista
 6. Huomenta ! Nyt vasta huomasin, ettei tämä olekaan sinun oma haasteesi... Anteeksi huolimattomuuteni - siirryn tuonne toiseen blogiin lukemaan tarkemmin :) t. Eija

  VastaaPoista
 7. Tähän täytyy kyllä osallistua.

  VastaaPoista
 8. Taidanpa lähteä tähän mukaan! Jo työni puolesta mielenterveyskuntoutujat ovat lähellä sydäntäni ja mikäpä mieltä voi lämmittää enemmän kuin villasukat! Täytyy käydä tarkemmin tutustumassa tähän juttuun:)

  VastaaPoista
 9. No ehdottomasti mukaan. Ei mulla olekaan kuin seitsemät sukat tuossa tuolin karmilla odottamassa minne lähtisivät. Ja kahdeksannet on puikoilla autoneuleena. Tällaiseen haasteeseen on mielekästä osallistua, kun on tärkeä kohde.

  VastaaPoista
 10. Hei mainio projekti, kiitos tiedosta!

  VastaaPoista
 11. Hieno projekti. Pitäs tässä itellekki saada neulottua jotain, kun on ollut työn alla projekteja vain muille. Ehkä sen jälkeen, kun saan itelle tehtyä jotain vois tekasta ainakin yhden sukkaparin.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.