torstai 10. toukokuuta 2012

Sitä sun tätä

Heipä hei. Mua vaivaa lorvikatarri tai laiskamato tmv. Ei huvita mikkään. Ottaa päästä, hermostuttaa, ei huvita tarttua puikkoihinkaan. Sain yhet knit pron sukkapuikot lohkeamaan, kerrassaan, että sieppas, ku just niillä neulon. Sain vaihettua uuet tilalle, onneks. Valitus sikseen, tässä jotaki töitä taas.

Mies sai sukkansa onneks suhteellisen pian noitten pojan sukkien jäläkeen. Onneks talavi on jo ohi, joten eipä näille oo hirveästi tarvista just nyt. Ompahan valamiina seuraavaks talaveks.:)
Perussukka, ranskalainen kantapää, 72 s.
Drops fabel
2,5 mm puikot
Valamiit 20.4.2012
Viime kevväänä neuloin kahelle vanhimmalle pojalle kynsikkäät ja alotin kahelle seuraavalle. Kesken jäivät... meni hermot sormien neulomiseen. Tänä kevväänä tyttö sai omansa jo hyvissä ajjoin. Päättelin langat heti ja laitoin napit koristeeks, ettei mee väärinpäin kätteen. 
Kynsikkäät
Novita Tico tico
2.5 mm puikot
Valamiit 16.4.2012

Seuraavat... pojan kynsikkäistä valamistu ensimmäinen ihan suht nopiaan, olihan näitäki alotettu jo rapiat vuosi sitte. Mutta mutta... mua vaivaa vissiin myös kummallinen positiivinen luotto siihen, että lanka riittää. Pah, toinen kynsikäs tuli puolivälliin asti, mutta sitte lanka otti ja loppu. Niin loppu. Voittako kuvitella. Ei huvita purkaa, ei huvita tehä uusiakaan. Oisko jollain tuota Austerman step'iä varastossa pikku nöttönen? Voisin ostaa sen. 
Edit. Saan lankaa ravelryn kautta Koukuttajalta. Kiitos oikeen palijon!!

Kauluri itelle valamistu talavipakkasilla. Käytin kauluria monta kertaa niin, että yks lanka oli päättelemättä. Mietin puranko reunuksen vielä vai en. Viimein päätin, että kauluri on ihan hyvä sellasenaan. Tein kaulurin suojaamaan kaulaa ja yläselekää hiihtolenkeille. Lisäks oon käyttäny kauluria mehtäretkilläni. Ei kutita, koska lanka on silkkialpakkaa. Ihanan pehemiää. Jos tullee kuuma, ei muuta ku kääntää kaulurin yksinkerroin ja hyvä on. Ehottomasti tykkään, vaikka lapsena en kaulureista tykännykkään. Kai sitä vanhentuessaan on tullu järkiinsä viimeinki. ;)  
Hugokauluri
Drops BabyAlpacaSilk
3 mm puikot
Valamis: 22.2.2012

Ostin sitte lissää lankaa. Munhan piti kuluttaa lankoja kaapista pois vai miten se meni?! Pojan raitaneuleeseen lissää Cataniaa ja wollmeise sukkiin. Ja vielä lissää, Poppelin talavialesta ja kirpparilta... Pitäs kait välillä neuloakki...
Nuo siniset on oikiasti turkoosia...

Oon neulonu toellisuuessa palijonki. Muistaako joku vielä tämän? Alotin sitä noin 3 vuotta sitte. Ja nyt se on pian valamis mennee purkuun... aika pitkän matkaa, ainaki kainaloihin saakka. Näen kirjaimellisesti punasta. MURRRR.

Ei mulla muuta, kiva ku kävit. Heippa! 

7 kommenttia:

 1. Voi tuota neulomisen määrää...Upeeta!mahtavaa!Mä tässä itekseni oon mietiskelly,pitäskö alkaa opettelemaan lapasten neulomista?niistä ku on aina puutetta!;)Alakuun saattasin päästä,mutta se peukalon kohta vois tuottaa päänvaivaa!Ehkä...silti kannattais yrittää?!:)

  VastaaPoista
 2. Et sää kyllä laiskana oo ollu. Laita kevätväsymyksen piikkiin se kurja olo. Ihanan väriset sukat ukkos on saanu ja kynsikkäät on just nyt niin tarpeelliset. Ja johan se neulominenki vähän hiipuu ittekelläkin kun aurinko alkaa paistamaan ja pääsee pihahommiin oikeasti. Nyt kuitenkin sataa kaatamalla, joten saa neuloa ihan rauhassa. Kauniita lankojakin olet ostanut, Cataniaa mullakin on puikoilla ollut ja on edelleenkin.

  VastaaPoista
 3. Paljon olet neulonut, harmi että tuo punainen neule menee purkuun. Toivottavasti löydät jostakin tuota Steppiä.

  VastaaPoista
 4. Olet saanut kyllä paljon aikaiseksi. Upeita töitä. Kelit ei ainakaan täälläpäin ole kovin piristäviä,vettä tulee yötä päivää. Jospa sieltä aurinko ja lämpökin sitten pian ilmestyisivät.

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo punasävyiset kynsikkäät. Tosi kaunis väri ja nuo napit niin kiva yksityiskohta.
  Mummo neuloi samantapaiset meidän tytölle synttärilahjaksi. Niissä vaan vielä sellainen läppä jonka voi kääntää sormien suojaksi:)

  Mulla neulomukset ihan jäissä. Yhet palmikkosukat saanu valmiiksi parin kuukauden aikana.Aina keväisin neulomisinnostus jotenkin laantuu.

  VastaaPoista
 6. Kauniita neulomuksia!
  Aloittamani villatakki on tehty Contiguous-menetelmällä, ei sillä Tuulian tavalla.

  VastaaPoista
 7. Niin kaunista neulosta tuo punainen, mutta purkaminen kannattaa aina. Sanoo hän joka purkaa jo rutiinilla.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.