lauantai 14. huhtikuuta 2012

Messupäivä

En saanu huhuiluistani huolimatta itelleni kaveria messuille. Kuljeskelin sielä yksinäni. Muutaman tutun bongasin kyllä ja Villasukan kans juttelin Titityyn kojulla hetken aikaa. Messupäivä oli oikein onnistunu, vaikka eka meinas iskeä pettymys puseroon. Vaan ku löysin yhen jutun, ei riemulla ollu rajjaaa...

Jos bongasit tällasen nutturapään messuilla keeppi harteilla, se oli mä.
Messuasusteena mulla oli eilen valamistunu keeppi. Sain ihan henkkoht kehuja kahelta ihimiseltä ja kolomannet kehut kuulin perässäni kävelleiltä naisilta. He puhuivat keskenään ja kuulin kehut sattumalta. Hymmyilytti. Eräs vanhempi rouva tuli koputtamaan olokapäälle ja kysy mistä malli on jne. Hän kehu ponchon "maasta taivaaseen". Olin otettu, se on kait sanomattaki selevää. Toiset henkkoht kehut sain, ku olin lunastamassa takkia narikasta. Perässäni oleva nainen kehu myös vuolain sanakääntein "kauluriani" ja sen upeaa väriä. Hän kyseli tarkemmin mallineuleista ja mitä lanka on jne. Oli mukava saaha kerranki ihan ventovierailta ihimisiltä suoraa palautetta. :)

Tämä keeppi (tai millä nimellä sitä nyt kutsuukaan) oli sellanen pakko saada juttu, ku näin Miia-Rebekan ja Marsvinin blogeissa heiän samantyyliset keepit. Viimein tiesin mitä teen kaapissani lojuneille Mamboille. Keepin alaosa valamistu nopsaan, mutta kun tuli kappaleen yhteensilimukoinnin vuoro, työ jäi "hautumaan". Viimein alako ne työt olla vähissä, jotka mun pittää tehä valamiiks ennen helmiä, joten oli pakko tarttua puikkoihin. Silimukointi onnistu tällä kertaa niin hyvin, ettei saumaa kyllä juuri huomaa.
Silumukointisauma. (Väri pielessä tässä kuvassa.)

Halusin keepistä korkiamman ku ohojeessa, joten tein ihan tuollasta "perusjutskaa" tuohon yläossaan. Oon vieläki kahenvaiheilla puranko kauluksen ja neulon sen uuestaan. En halunnu poolokaulusta, joten aattelin rullautuvan kauluksen olevan hyvä. Se on vaan hiukka iso ja leveä, eikä rullaannu niin hyvin ku oisin toivonu. Jokatappauksessa tykkään, tykkään, tykkään ihan mahoton!

Ohje: Novita syksy 2011, 4 + omia muokkauksia
Lanka: Novita Mambo, n. 300g  
Puikot: 8 mm
Valamis: 13.4.2012

Messut oli siis onnistuneet. Tässä saalis yhteiskuvassa.

Puikkoja, jotka on ollu ostoslistalla kauan. Pari nappipussia.

Puuvillalankoja ja yks vyyhti sukkalankaa.

Viimesimpänä vaan ei vähäsimpänä: vyyhinpuut!!!! Jee jee jee! Näistä oon haaveillu ja kauan. Maksoin näistä 20e, ovat vasta huolletut ja tarkistin puut ennen ku ostin ne. Hyväkuntoset ovat.

Lapsille en luvannu tuliaisia kuin yhelle vaan. Enkö oo reilu. Tämä yks onnellinen sai pössykän. :)

25 kommenttia:

 1. Voi että! Minkä yrityksen osastolta ostit vyyhinpuut??? Olis kiva kans omistaa semmoset :)

  VastaaPoista
 2. Ihana keeppi!
  Tosi ihana!
  Ja messuostoksesi ovat kyllä tosi nameja :O)

  VastaaPoista
 3. Nätti keeppi! :) Messuilla kyllä aina tullaan kehumaan, kun päällä on jotain itse tehtyä. Se on oikeastaan ihan hauskaakin, tulee rupateltua ihmisten kanssa (yleensä olen messuilla yksin) ja tietää, että siellä liikkuu väkeä, joka arvostaa käsintehtyä. Ja on moni myyjäkin huomannut mainita, että katsokaapas tuota rouvaa tuossa, hänellä on juuri tällä laitteella tehty poncho yllään... :)

  VastaaPoista
 4. Onpa tosi hyvän näköinen keeppi!Etkä näyttänyt messuilta kotiinkaan tulleen tyhjin käsin ;) Herkullisen värisiä lankoja.

  VastaaPoista
 5. Kaunis on keeppisi, eipä ihme, että sitä kehuttiin!

  VastaaPoista
 6. Pakko edellisten tavoin kehua keeppiäsi - hieno!
  Aikas herkullisen värisiä lankoja löysit :) ja wau, mikä pössykkä!

  VastaaPoista
 7. Niitä vyyhdinpuita jäi vielä, miäkin kävin kattomassa, mutten tartte kun on jo. Siellä kojussa olis ollut myös ihan priima nypläystyyny 20 euroa! Ja ihan pieniä virkkuukoukkuja (käyn huomenna hakemassa) ja vaikka mitä ihanaa. Oli tosi kiva jutella!

  VastaaPoista
 8. Kaunis keeppi. :) Se tunne on niin mahtava, kun joku kehuu itsetehtyä neuletta!

  VastaaPoista
 9. Ei ihme, että on tullu kehuja, on niin kaunis kyllä!

  VastaaPoista
 10. Ihan ansaittuja kehuja on tullut, keeppi on tosiaan hyvän näköinen.
  Harmittaa kun en itse päässyt messuille vaikka asun melko lähellä J;kylää.

  VastaaPoista
 11. upea tuo keeppi,justiisa passeli sulle!
  kiva,ku pääsit messuille,jos matka ois ollu lyhempi oisin änkäytyny seuraasi;)

  VastaaPoista
 12. Voi vitsi! Mie bongasin siun keepin messuilla ja tuijotin sitä törkeän epäkohteliaasti. Jos olisin tiennyt, että se olit sinä, olisin tullut juttelemaan. Keeppi on upea!

  VastaaPoista
 13. Hienoja ostoksia, varsinkin tuo pössykkä :) Ja olet ansainnut kaikki keeppikehut, hienohan se onkin!

  VastaaPoista
 14. Tosi ihana tuo keeppi. Tykkään!!
  Mitkä messut, missä... edulliset vyyhdinpuut löysit. Samanlaiset ku mulla.. ne vaa oottaa pientä korjausta.

  VastaaPoista
 15. Aivan yliveto-ihana keeppisi kyllä on. Ja ihana toi kaulus, kun ei mene ihan kaulaa myöten, minusta aina tuntuu et kuristuu jos jokin tiukka juttu on kaulalla. Kyllä olet saanut nyt monenlaista ihanaa valmiiksi. Ja olisin mieki kyllä messuilemaan lähteny, jos asuisin vähän lähempänä. Ja ihania lankojakin olet ostanut.

  VastaaPoista
 16. On tosi kaunis keeppi. Olet taitava. Erilaiset käsityölehdet ovat pullollaan niin ihania neuletöitä, että kun osaisi ja saisikin tehtyä sellaisia:).

  VastaaPoista
 17. Mulle on ihan uus juttu koko keeppi. Kaunis on kyllä! :)

  VastaaPoista
 18. Niin ihania keeppi ja moni muukin neulomuksesi.

  Kivan värisiä lankoja.
  Voi kun itsekkin osisi tehdä muutakin kun sukkia...tai olisi edes kärsivällisyyttä koettaa:)

  VastaaPoista
 19. Täytyy minunkin kehaista hienoja löytöjä.

  VastaaPoista
 20. Keeppisi on kyllä todella ihana! Nyt kun kuvasta sen näin, niin muistan nähneeni sen myös messuilla :)

  Ihania ostoksia! Minä tykkäsin kovasti messuista. Step-kerän ostin Poppelin alelaarista. Näytti olevan nyt Poppelilla mainos tällä viikolla alelangoista liikkeessä, ja sielläkin mainittiin Step.

  VastaaPoista
 21. On se kaunis, ei ihme että sait kehuja. Hieno saalis kaikenkaikkiaan. Miten voi vyyhdinpuut olla niin halvat, ihmettelen? Omistanhan minäkin semmoiset, anoppivainaani vanhat. Niissäkin olisi vähän säätämistä, kun tahtoo langat jäädä aina johonkin rautalankoihin ja raakapuulistoihin kiinni.

  VastaaPoista
 22. Heinoja juttuja olet löytänyt messuilta! Ja upea tuo keeppi :).

  VastaaPoista
 23. Upea keepi ja ihania messulöytöjä.

  VastaaPoista
 24. Tuo ohje on kauan houkutellut mutten ole saanut tehdyksi, jokohan nyt pitäisi, on se niin upea!! Aivan ihanaa on kuulla "puhuttavan hyvää selän takana", mä sain nauttia samasta syksyn messuilla kun yllä oli isoäidinneliö-mekko. :)

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.