lauantai 14. huhtikuuta 2012

Messupäivä

En saanu huhuiluistani huolimatta itelleni kaveria messuille. Kuljeskelin sielä yksinäni. Muutaman tutun bongasin kyllä ja Villasukan kans juttelin Titityyn kojulla hetken aikaa. Messupäivä oli oikein onnistunu, vaikka eka meinas iskeä pettymys puseroon. Vaan ku löysin yhen jutun, ei riemulla ollu rajjaaa...

Jos bongasit tällasen nutturapään messuilla keeppi harteilla, se oli mä.
Messuasusteena mulla oli eilen valamistunu keeppi. Sain ihan henkkoht kehuja kahelta ihimiseltä ja kolomannet kehut kuulin perässäni kävelleiltä naisilta. He puhuivat keskenään ja kuulin kehut sattumalta. Hymmyilytti. Eräs vanhempi rouva tuli koputtamaan olokapäälle ja kysy mistä malli on jne. Hän kehu ponchon "maasta taivaaseen". Olin otettu, se on kait sanomattaki selevää. Toiset henkkoht kehut sain, ku olin lunastamassa takkia narikasta. Perässäni oleva nainen kehu myös vuolain sanakääntein "kauluriani" ja sen upeaa väriä. Hän kyseli tarkemmin mallineuleista ja mitä lanka on jne. Oli mukava saaha kerranki ihan ventovierailta ihimisiltä suoraa palautetta. :)

Tämä keeppi (tai millä nimellä sitä nyt kutsuukaan) oli sellanen pakko saada juttu, ku näin Miia-Rebekan ja Marsvinin blogeissa heiän samantyyliset keepit. Viimein tiesin mitä teen kaapissani lojuneille Mamboille. Keepin alaosa valamistu nopsaan, mutta kun tuli kappaleen yhteensilimukoinnin vuoro, työ jäi "hautumaan". Viimein alako ne työt olla vähissä, jotka mun pittää tehä valamiiks ennen helmiä, joten oli pakko tarttua puikkoihin. Silimukointi onnistu tällä kertaa niin hyvin, ettei saumaa kyllä juuri huomaa.
Silumukointisauma. (Väri pielessä tässä kuvassa.)

Halusin keepistä korkiamman ku ohojeessa, joten tein ihan tuollasta "perusjutskaa" tuohon yläossaan. Oon vieläki kahenvaiheilla puranko kauluksen ja neulon sen uuestaan. En halunnu poolokaulusta, joten aattelin rullautuvan kauluksen olevan hyvä. Se on vaan hiukka iso ja leveä, eikä rullaannu niin hyvin ku oisin toivonu. Jokatappauksessa tykkään, tykkään, tykkään ihan mahoton!

Ohje: Novita syksy 2011, 4 + omia muokkauksia
Lanka: Novita Mambo, n. 300g  
Puikot: 8 mm
Valamis: 13.4.2012

Messut oli siis onnistuneet. Tässä saalis yhteiskuvassa.

Puikkoja, jotka on ollu ostoslistalla kauan. Pari nappipussia.

Puuvillalankoja ja yks vyyhti sukkalankaa.

Viimesimpänä vaan ei vähäsimpänä: vyyhinpuut!!!! Jee jee jee! Näistä oon haaveillu ja kauan. Maksoin näistä 20e, ovat vasta huolletut ja tarkistin puut ennen ku ostin ne. Hyväkuntoset ovat.

Lapsille en luvannu tuliaisia kuin yhelle vaan. Enkö oo reilu. Tämä yks onnellinen sai pössykän. :)