perjantai 20. huhtikuuta 2012

Merellisiä tunnelmia

Hommasin Ilonan ja Jennin Neulekirjan muitten joukossa heti sillon ku se ilimesty. Tuonne kaappiinhan se jäi, eikä siittä oikeen mikkään iskeny. Tänä kevväänä tikutellessani sukkia lapsille, jou'uin tilanteeseen, jossa mies kysy; onko hällä yhtiäkään ehejiä villasukkia. Nolona myönsin, ettei oo. Mies lainas mun sukkia, koska tarvi villasta jalakoihinsa. Päätin sillon, että sukat miehelle on tehtävä ens tilassa. En halunnu tehä ihan perussukkaa, vaikka se paras onki ;) Muistin Bones-sukat, joita on tehty aika palijon.

Kaapissani oli meren värit mieleen tuovaa Tico ticoa, joten ei muuta ku sukat puikoille. Tapojeni mukkaan eka versio meni purkuun, liian palijon silimukoita. Vähensin silimukoita ohojeen mukaseks. Sovitettaessa selevis, että sukasta oli tulossa kuitenki liian pieni. Tuossa vaiheessa oli tehtynä ekaa sukkaa yli kantapään. Mallitilikku, mikä se on? Sovitus sopivin väliajjoin, mitä se tarkottaa?? Mies ei oikeen innostunu tico ticon merellisistä värreistä, niinpä päätin tehä sukat vanhimmalle pojlle, joka vastikkään sai ne harmaa-raialliset sukat. Mies saa sukkansa sitte joskus... (On ne jo puikoilla.)

Innolla neuloin menemään, kunnes paha aavistus täytti mielen. Lanka ei riitäkkään? Pätkin langasta pois kaikki tummimmat vihreät, koska ne ei (mielestäni) passannu langan merellisiin sävvyihin. Toinen syy tehä sukat pojalle, jos lanka ei riitäkkään. No ei se riittäny. Tuumintaa, toinenki sukka oli jo yli kantapään. En halunnu ostaa lankaa lissää. Oli sitä ihan mukava neuloa, mutta... Olin aikanaan muka ihastunu sen merellisiin värreihin. Tällä hetkellä ainoa just mielunen väri tässä langassa on tuo turkoosi ja ehkä ne vaaleammat vihreät. Muistelinpa ravelryssa olevan mahollisuuen, josta voisin mankua lopun langan. Niin teinki ja sain heti kohta vahavistuksen, että saan SYTinä (satunnainen ystävällinen teko) lankaa ja sukat valamiiks. Nyt ei jääny ku niitä tummia vihreitä isot kasat ja vähän keränloppua. Kiitos vielä oikein palijon SYTistä  Lauralle! 

Sukkien loppuun neulominen oli jostain syystä aikamoista pakkopullaa. Ihan kivat sukista kuitenki tuli. Poika kehu sukkia mukavan tuntosiks, ku ovat niin ohuesta langasta. Mitenkähän tuo lanka kestää käytössä, nähtäväks jää. Sukissa on vahavistettu ranskalainen kantapää ja ohojeen 5:n mallikerran sijasta 6 mallikertaa. Kärjen silimukat silimukoin yhteen. Mitä mokasin tällä kertaa? Tietysti silimukoin ekan sukan kärjen nurinpäin ja sain purkaa, taas kerran. Eli ei iliman mokia selevitty tälläkään kertaa. 

Merelliset värit mainihin usiamman kerran. Kyllä, musta nuo värit on jotenki merelliset. Silimieni eessä siintää laguunit, kirkkaat merenpohjukat, meren syvyyksissä piilevät sallaisuuet. Aallokot. Näitä pyöritin mielessäni neuloessani tico ticoa. Tuskin muille tullee tällasia mieleen tästä langasta, mutta mulle tuli. :)

Ohje: Bones-sukat, Ilona Korhonen & Jenni Österman: Neulekirja, Tähkäpää ja muut lempineuleet
Lanka: Novita Tico tico
Puikot: 2,5 mm
Valamiit: 7.4.2012

Lämmin kiitos monista kehhuista liittyen keeppiin ja ranteenlämmittimiin. Ne on lämmittäny mieltä tosi palijon. Oon pitäny keeppiä lähes koko ajan ja se on keränny palijon kehuja. Aivan mahtava onnistumisen fiilis päällä. Kiitos kiitos! Loppuun taasen yksi mehtäkuva. Oon aivan Raxtunu mehtään tällä hetkellä. Sielä on niin rentouttavaa kuleksia.

10 kommenttia:

 1. Minulle tuli heti mieleen Välimeri ja sen lämpimät aallot kun näin kuvan noista sukista. Tuli mahdoton himo saada itsellekin juuri tuota lankaa =)

  VastaaPoista
 2. No kyllä on hyvinki meritunnelmaa. Tuo turkoosi on niiiiiiin ihkua, sitä väriä täälläki on ollu puikoilla ja nyt jo nappeja vaille valmiina. Kyllä niistä eri väreistä tulee tietyt tunnelmakuvat mieleen aina kun neuloo. Ja keväällä nappaa ihan eri värit taas ku mennä talavena ja syksyllä tulee sitte jo taas uudet mielikuvat. Ihanan väriset sukat.

  VastaaPoista
 3. Niin keväiset värit sukissa, kauniit. Varmasti kätevä käyttää näin kevätkelillä kun ovat ohuemmasta langasta.

  VastaaPoista
 4. Niin merelliset sukat,ettei noista voi erehtyä!

  VastaaPoista
 5. No kyllä:merihän tuosta selvästi tulee mieleen!Olen muutamat sukat tehnyt tuosta tico ticosta,kiva lanka neuloa.Ei taida itellä olla käytössä,mutta tyttärellä ainakin ja hyvin on kestäneet!

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat :) Merelle päin soudamme näin....

  VastaaPoista
 7. Hyvin sopii Ticotico tähän sukkamalliin. Hienot sukat!

  VastaaPoista
 8. Kyllä vaan meidän miehelle olisi tuon väriset sukat kelvanneet! Kivat sävyt ja kauniit sukat!

  VastaaPoista
 9. Kylläpä näyttää jännästi ihan samalta kuin sormikkaissa käyttämäni lanka, joka todellakin on sitä mitä kerroin. Vahvuuskin taitaa olla lähes sama, sillä käytin tico-ticolle tehtyä ohjetta.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.