sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kynsikkäitä ja kämmekkäät

Heipä hei blogiystävät, lähimmäiset ja tuttavat! Pitkään on vierähtäny Näpin edellisestä blogipäivityksestä. Ajatukset on pyöriny "ollakko vaiko ei olla", yhä uuestaan ja uuestaan, koskapa blogini on niiiiin tavallinen. Oon neulonu ainoastaan pieniä töitä blogihilijasuuen aikana ja ne nyt ei oo kovin kiinnostavia... mutta täälä ollaan. Katotaan miten Näpin neuleille käy -uppoaako vai pyssyykö pinnalla?! 

Hilijasuuteen on syynsä, eikä vähäsimpänä se, että perheessämme on nyt yks poika enemmän. Poikavauva näki päivänvalon ens kertaa jo reilut puoli vuotta sitte. Neulomisinto on ollu katteissa myös, tosin sen tajusin vasta, kun se löyty. :) Pikkuhilijaa oon alakanu kiertää yhä enenevässä määrin blogeja ja oon selannu niitä kiihtyvällä tahilla. Ja hups vaan, yhtäkkiä inspiraatio löyty ja puikot ja langat siinä sivussa. Neulomisaikaa on yhä rajotetusti, mutta yhtä varmasti valamista syntyy ku mummo mennee etteenpäin lumessa. :) Tällä kerralla esittelen vain muutaman valamiina olevista 11:sta työstä.   
Vähän nenänpäätä näkkyy :)
Oon joskus "heikkona hetkenä" luvannu tehä lapsille kynsikkäitä. Tiesin, ettei niitten neulominen oo ihan heleppoa. Aina välliin on kysytty, millon sä oikeen teet ne? Sitte ku oon teheny tän tai sen tai jottain muuta. Tekosyitten keksiminen on yllättävän heleppoa. Kevväällä sain otettua ekat puikoille. Ku vanhin poika hoksas missä mennään, oli mulla koko ajan kysyjä vieressä jos tikkasin: joko ne kohta on valamiina. Kiritys oli sen verran kovaa, että ekat valamistu vajjaassa viikossa, vaikka lankaki oli suhteellisen ohutta.


Ohje: Novita kevät 2010 malli nro 17 ja Drops sormikkaat fabel-langasta 
Lanka: Novita Tico tico
Puikot: 2,5 mm
Valamiit: 11.4.2011

Seuraava poikalaps tuli mankumaan heti perrään: "kyllä munki pittää saaha ku tuoki sai". Ei muuta ku uuet puikoille. Ja kiritys jatku. Toiset valamistu huimaa vauhtia, vaikka lanka oli mitä hirveintä neuloa. Olin lukenu jostaki blogista ko. langasta, että se ei oo maaliman mukavinta neuloa, mutta otinpa sen kuitenni puikoille. En oo lankaa ostanu viime aikoina juurikaan, sillä oon koittanu kuluttaa kaappilankoja ensin pois.

Ohje: sama ku edellä
Lanka: Fame trend (sny-kierrokselta saatua)
Puikot: 2.5 mm
Valamiit: 3.5.2011

Kahet kynsikkäät synty nopsaan ja suhteellisen kivuttomasti, helepommin ku luulin. Tytölle ei sitte ennää. Alotin tytärlapsen kynsikkäätki, mutta kesken jäivät. Aina välliin on tullu pyöriteltyä niitä käsityökorissa, mutta saavat oottaa sielä ens kevättä. Sielä oottaa myös kynsikkäät nro 4...

Omat kämmekkäät alotin samaten kevväällä. Ensimmäinen valamistu kesän korvalla, mutta toinen jäi resoriin jumittamaan. Kesän kämmekkäät huilas täysin ja pitkälle syksyyn. Onneks tein matkan varrella muistiinpanoja riittävän tarkasti. Tiesin, mistä jatkaa. Olin niin väsyksissä vauvan valavottaessa, että ku alloin neuloa monimutkasta kaaviota, tein aina virheen. Viimein ilimojen kylymetessä tarpeeks, istuin alas ja päätin, että kämmekkäät on saatava valamiiks. Hyvät ja kauniit tuli, tykkään ehottomasti. Istuvuus hyvä, onhan ne ommaan kätteen tehtykki.


Ohje: Drops malli nro ME-015 soveltaen
Lanka: Katia merino 100% (myös snyltä)
Puikot: 3,5 mm neliskanttiset
Valamiit: 17.11.2011

Tässäpä valamistuneita tälle kerralle riittävästi. Toivon sydämestäni, että ehtisin kirjottaa seuraavan postauksen lähiaikoina. Oon kyllä teheny "muistiinpanoja" tänne blogiin, joten on heleppo täydentää niitä... tai sitte ei. ;) Joka tappauksessa oon hyvillä mielin, etten vielä heittäny blogin kansia lopullisesti kiinni. Mukavaa joulukuuta jokkaiselle täälä kävijälle!

14 kommenttia:

 1. Onnittelut pienokaisen johdosta! =) Kauniit on kynsikkäät ja kämmekkäät :)

  VastaaPoista
 2. Ihana mytty tuo ensimmäinen "työ" :)
  Onneksi olkoon !

  VastaaPoista
 3. Ihania neuleita oot saanu neulottuaz ja onnea edelleenkin pikkuisen poikalapsen johosta...sitä onnea tarvii joka päivä :)! Jaksuja!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kynsikkäitä ootki teheny,lasten kelepaa ku on sinunlaisesi äiti!
  Ja voimia,halauksia ja jaksamista pikkuisen nyytin kanssa,elä kuitenkaan blogin kansia kiinni lyö! <3

  VastaaPoista
 5. Onnea sinne vaan pienoisesta ja myös neulontainnon uudesta löytymisestä. Kiva että palailit taas:)

  VastaaPoista
 6. Jaksoimme odottaa tätä postausta ja niin jaksamme seuraavaakin, älä vaan lopeta!
  Ihania kynsikkäitä, nuita sormellisia tämä mummo ei ossaa eikä jaksa neuloa...
  Voimia sinne vauva-arkeen!

  VastaaPoista
 7. Onnea uusimmasta perheenjäsenestä. Hienoja töitä olet saanut vauva-ajasta huolimatta syntymään. Älä ihmeessä lopeta, kyllä ne voimat tulee takaisin kun elämä taas tasoittuu.

  VastaaPoista
 8. Onnea onnea pikkupojan johdosta!!!
  Niin kauniita kynsikkäitä olet tehnyt.

  VastaaPoista
 9. Onnea perheenlisäyksen johdosta!

  Minä hölömö kommentoin kysymykseesi omassa blogissa. Mutta tännekin vastaus: kyllä, käsityömuseon kaupasta voi ostaa kalentereita, samaan hintaan kuin suoraan Kipakoilta.

  Kiitos kannatuksesta ;-)

  VastaaPoista
 10. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Ja kivoja kämmenekkäitä oot jaksanut värkätä. Ite oon yhet tehnyt muutama vuosi sitten ja muista kyllä, ettei se sormentynkien teko mitään kauheen hauskaa ollut..

  VastaaPoista
 11. Kyllä tuo ensimmäinen "työ" on näistä paras vaikkei muissakaan mitään vikaa ole ;) Onnea pienelle pojalle ja koko perheelle!

  VastaaPoista
 12. Täällä jo aiemminkin kävin mutta kiireellä joten nyt. Paljon onnea koko perheelle! Onnistuitkin yllättämään, ei vihjettäkään meille tainnut olla moisesta;)
  Kivoja kynsikkäitä olet neulonut, pitäisikin tehdä uudet itselle, olen käyttänyt samoja monen monta vuotta ja alkavat jo olla aika kulahtaneet.

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommenteista ihan jokkaiselle. :)

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.