sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Vauva lakitettu

Juu-up, kai se on lisättävä näitä pikatöitä tänne, että saan rauhan. ;) Mut ekaks lämpimät kiitokset  vauvaonnitteluista. Eila sanoki, että pääsin yllättämään. Enpä tainnu suoraan sanoa vauvan tulosta täälä, mutta muistaakseni mainihtin, että jään kotiäidiks uuestaan kevväällä. Joku ehkä osas aavistaa siittä. Oli mukava kuulla, että ees muutama kannusti jatkamaan bloggaamista. Kiitos teille ihanille.

Tällä kerralla pari lakkia, jotka on valamistunu vauvan syntymisen jäläkeen vauvalle itelleen. Pieni ja sulonen mössykkä oli kesällä varsinainen terapiatyö. Olin vauvan kans sairaalassa lähes viikon. Peleko sydämmessä tikkasin mössykkää. Sain sen valamiiks juuri ennen ku kotiuduttiin sairaalasta. Mössykän käyttäjä on kasvanu niin, että mössykkä mahtuu just ja just käyttäjälleen... täytyy vissiin tehä ens kesäks uus. Tuo malli on aivan mainio! Kiitos Titityyn Tiinalle jälleen. Näitä nähtäneen täälä blogissa lissää, kuka tietää. :)
Tässä kuvassa ollaan sairaalassa, lakki vastavalamistunu.
Lakin väri oikein tässä...
Ohje: Suuri käsityölehti 6-7/2009, malli 13
Lanka: Novita tennesee
Puikot: 3,5 mm
Koukku: 2 mm (ei ollu muuta mukana sairaalassa)
Valamis: 15.7.2011

Toisena uusin rakkauteni. Kahtokaa tätä. Eikö oo ihana?
Törmäsin tässä blogissa (klik) viimein tämän lakin suomennokseen. Muut neulojat on teheny näitä lakkeja pilivinpimmein jo ajat sitte, mutta mulla oli jälleen se engelskan murre esteenä. Tuo käännös pelasti mut. Mielestäni novitan siksakmyssy (klik) ei oo tämän veronen. Ainaki niissä mun tekemissä on jääny niska palijaaks. Tai sit se vika on tekijässä.

Kiitos tämän lakin, sain neuleinspiraation takasin. Mun piti hakia heti puikot ja lankaa. Muistin kaapin kätkössä lojuneet, unohtuneet kerät. Langan tihheys ei täsmänny ohojeessa olevaan, joten olin kerranki kaukaa viisas ja valihin isomman koon mukaset silimukat. Lisäks otin käyttöön pitkät pyöröt ja magic loop-tekniikan. Sain sovitettua lakkia pitkin matkaa. Lakista tuli kerrasta täyellinen ja ihana. En purkanu yhtään. Tykkään, tykkään ihan mahoton. Nerokas malli! Näitäki suunnittelen tekeväni lissää, jahka löyän sopivia lankoja kaapistani, jossa on keriä ihan liikaa. Uusimmassa novitassa oli muuten aika saman näkönen myssykauluri (klik), joka vaikutti samanlaiselta ohojeelta tämän kans, tiiä sitte oliko se sama...


Ohje: Norjalaismyssy 96 silimukkaa
Lanka: Drops Karisma n. 50g
Puikot: 4 mm
Valamis: 5.12.2011

Tässäpä nämä. Seuraavalla kerralla viimeinki luvassa tämän vuojen isotöisin neule. Niitä kuvia siittä siis... Muutama pikkutyö jää yhä raportoimatta, mutta ehkä ne vielä pääsee näytille. Sitte voin hengähtää ja alakaa tikkaamaan uusia töitä innolla. Niihin on ostettu lankaa ja puikot varta vasten, vaikka muuta en oo tänä vuonna ostanukkaan. Jääkää langoille!