torstai 21. huhtikuuta 2011

Miun mössykkäin

Eilen illalla meillä näytti tältä:

Juup, puuvillalankojen tarkastelu menossa. Valitettavasti mittään mukavia yllätyksiä ei tulllu vastaan, siis unohettuja ihanuuksia. Päinvastoin oikeen mikkään ei sytyttäny. Haluaisin saaha lankavarastoni pikku hilijaa semmokseks, että sielä on vaan tarpeeseen ostettua lankaa. Nyt kaapissa on palijon yksittäisiä vyyhtejä/keriä, joille ei oo mittään suunnitelmaa. Novitan langoista 7veikkaa ja nallea on sukkiin ja lapasiin moneks moneks vuojeks. Mutta niitä puuvillalankoja... Onhan niitäki, tuossa lattialla pusseissa on semmoset joista sais tehtyä paitoja mekkoja tms. isompia töitä. Mikähän mut on saanu ostamaan ne? Aivan oikein: alennettu hinta! Löysin sentään seuraavaan työhön sopivan vyyhdin, kerin sen pikavauhtia ja pistin puikot töihin. 

Tännään näytti tältä: 

Kirjastossa oli viimein paikalla lehti, jossa on Titityyn Tiinan suunnittelema Mössykkä-lippis. Olin laittanu lehen numeron itelle muistilapulle ylös, mutta en vaan saanu aikaseks varata lehteä. Nyt lehti ootti kiltisti hyllyssä ku menin vuojen tauon jäläkeen kirjastoon. Mössykkä on ohojeessa tehty hamppulangasta, jota mulla ei tietenkään ollu. Mutta sny-kierrokselta v.2009 Nillalta saamani vyyhti vaikutti sopivalta. Tihheys ei täsmänny, mutta mitäs siittä. Ohojeessa langan menekki on 150metriä. Tuossa vyyhissä oli 120 metriä, mutta uskoin sen riittävän. Riittihän se ja jäi vielä jämäkerä jälelle.

Ensimmmäinen versio ei ollu ihan passeli. Tein muutamia kerroksia ja totesin että tullee liian tiukkaa. Isommat puikot kehhiin ja alako lyyti kirjottamaan. Sieluni silimin näin mössykän pienimmäisen pojan päässä... vaan hänpä oliki asiasta eri mieltä. Vai mitäs sanotte? Suoraa huutoa ja lakki lensi ties kuinka monta kertaa lattialle. Sain sentään muutaman kuvan otettua, mutta pahhoin pelekään että lakki ei tuu tämän poikalapsen päässä pahemmin kulumaan, harmi vaan. Ois se niin lutunen tuon "pikku-Eemelin" päässä... varsinainen kissankulman kauhu... Kiipeilee ku apina joka paikkaan, tippuu lähes yhtä monta kertaa alas ku pääsee johonki ylemmäks. Konneet laittaa päälle ja tekkee kaikenlaista kivvaa. Hauskaa oli ku myssy lensi kaaressa lattialle ja äiti tuskastu.

Ohje: Suuri Käsityölehti 6-7/2009, malli 13: Mössykkä-lippis
Lanka: O-wool, vajjaa 50g:n vyyhti (50% merinovillaa ja 50% puuvillaa)
Puikot: 4,5 mm
Virkkuukoukku: 3 mm


Miun mössykkäin ja pössykkäin...