maanantai 30. maaliskuuta 2009

"Mun messut"

Mun messuostokset tuli tännään, ku en pääse viikonloppuna messuilemaan. Ottaa kyllä päästä aikalailla koko asia ku messut on lähellä. Siis Jyväskylän paviljongissa 4.-5-4, jos joku ei vielä tienny. Mun saalis on aika vaatimaton, ku oon sellanen neuloja, joka ostaa tarpeeseen. En tee neuleita kasapäin kaapin perälle hautumaan ja oottamaan. Mun neuleet ja asusteet tullee käyttöön aina hetimmiten. Näistä langoista on tarkotus tulla vihervaara, mutta en tiiä millon ehin alottaa sitä. Aikaa aikaa, mistä sitä sais? Oon teheny vihervaaran sinisenä, mutta tuo iiihana leijonankeltainen jäi kaivelemaan. Tiiän, oon tylsä, ku teen toisen vihervaaran. Ettehän te oo nähäny sitä ensimmäistäkään, nih. Surffailin netissä tässä yks päivä ja etin mamboa joka paikasta. Kuinka ollakkaa, Neuleunelmista löysin mamboa ja juuri sitä oikiaa väriä! Boonusta oli se, että siellä oli -10% tarjous kaikista tuotteista. Noh, mä huomasin sen vasta laskusta, joka tuli sähköpostiin. Hih, ei haitannu ei. Mamboja kottiutu mulle 10 kerrää ja hintaa oli yhellä kerällä 3,15€, ei paha. Lisäks tilasin addin 60 senttiset pyöröt 5mm:senä. Ihhailkaa tätä pirteyttä ja auringon loistoa! Aaahhh.
Ravelrysta on puhuttu blogistaniassa jo iät ja ajat. Mä hommasin tunnukset vasta viime viikolla. Kristel kerto, että sielä alakaa Aura-huivin yhteisneulonta. Aattelin, että pittääkö munki sitte uhrautua ja mennä sinne, ku kaikki muutki. Siinä on vaan iiiiso mutta. Mun kielipää on jääny jonnekki ala-asteen tasolle. Katotaan pärjäänkö mä sielä vai tuunko häntä koipien välissä itkien kottiin. Mua jäi kaivelemaan se alotettu ja purettu Aura -huivi. Niihän siinä oli käyny, että vaikka huomasin virheen kaaviossa, tein kuitenki sen kohan yhä väärin. Luulin olevani nero ku poistin ohojeesta ne pari langankiertoa, jotka täsmäs niihin ylimääräsiin silimukoihin. Onneks jäin miettimään asiaa ja kyssyin Kristelliltä miten se yks rivi oikeen mennee. Täytyy yrittää uuestaan, jospa huivista tulis nyt oikianlainen eikä sellanen ku mun sovelmilla huivista oli tulossa. Joo, en osannu liittää ihtiäni ravelryssä siihen aura-huivi ryhymään, oon mä tumpelo...

Pojan samospusero on kainaloissa ja toinen hiha valamiina. Nyt mulla on mietinnässä teenkö raglanit vai jottain haastavampaa, kröhöhöm, kuten istutettu hiha iliman saumoja. Voipi olla, ettei mun taiot riitä alakuunkaan sellaseen. Tai jos olis suomenkielinen ohoje, voisin onnistuakki miljuunan purkamisen jäläkeen. Paiassa on palamikoita, enkä haluais katkasta niitä. Enkä ompele saumojakaan yhtään enempää ku on pakko. Piste. Ne ei sovi mulle. Hmmmm. Ku tietäs mitä tehä? Tietääkö joku, onko olemassa suomeks ohojetta saumattomasta istutetusta hiasta?

2 kommenttia:

  1. Minullakin tökkäsi Auran aloitus siihen keskikaavioon. Ravelrystä löysin sitten linkin kustantajan sivulle korjattuun kaavioon - ehkä jonain päivänä aloitan sen uudestaan. Nyt on vähän kiirus saada pari projektia pois puikoilta ja seuraavaa pakettiakin pitäisi suunnitella...
    Ravelryssä ryhmään liittyminen hoituu sillä "join this group"-napilla, joka löytyy jokaisen ryhmän etusivulta. Kannattaa liittyä myös "Finnish knitters"-ryhmään - meinasin jo lähettää kutsun mutta onneksi huomasin ajoissa jättää väliin. Olisin paljastunut ihan liian aikaisin :D.

    VastaaPoista
  2. Kiitos neuvoista, sain liitettyä ihteni mukkaan ryhmään. Vielä ku olis joskus aikaa muokata siellä omaa "profiilia" ym.

    VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.