torstai 12. maaliskuuta 2009

Vielä yhet lapaset...

Tää mennee jo tylsäks, koittakaa kestää... Täälä ei ennää muuta tehä ku nuita chevalier- lapasia. Joo, mutta jospa ne ois tän talaven viimeset. Nyt alako jo tökkimään, ku tavallaan tein kahet lapaset yksien sijasta. Ai mitenkä niin? Lanka sattu loppumaan kesken. Lapaset meni lahajaks lastenhoitajalle, joka valihti ite lapasten mallin. En kehannu tehä eri värjäyserrää olevasta langasta lapasia loppuun. No ei vastoinkäymiset loppunu uuen langan hommaamiseen. Aattelin etten keri lankaa, jotta pääsen nopiaa alakuun. Mutta lankakerä sylyki sisuksistaan tällasta...


Selevittelyyn meniki sitte se aika mikä ois menny langan kerimiseen. Koko kerä oli nimittäin yhtä syttyrää. Takasin asiaan... Muokkasin lapasia vähän: tein kavennukset "perinteisellä" (mikähän kavennusten oikia nimi on?) tavalla, ku ommiin lapasiin jäi rumannäkönen kavennuskohta lapasten kämmenpuolelle. (Iteasiassa muutin ommiin lapasiin kans tuon perinteisen kavennuksen.) Lisäks lahajalapasiin muokkaisin peukaloa vähän kapiammaks, ku mun mielestä se oli aika leviä. Lapaset istu ku hansikkaat, vaikka tein ne iliman sovituksia, pelekkien mittojen avulla. *puhisee ylypeyestä* Ja saaja oli tyytyväinen. Jeah.

Malli: Tikrun Chevalier-lapset
Lanka: ruskia 7-velijestä
Puikot: 4mm knit pro

Sitte tikkausrintamalla seuras lukusia alotuksia, jotka sai purkutuomion meleko nopiaa, mm. huiveja, kämmekkäitä jne. Alako ottamaan päästä oikeen kunnolla. En tiiä iskikö muhun se hirviä neuleplääääääääh, ku tuntuu ettei millään löy'y sopivaa mallia (epätavallista mulle). Tekasin sitten välityönä tytön nukelle housut. Ohoje tuli jostain pääkopan syöveristä. Lahkeensuuhun tein pienet palamikkokoristeet.


Ohje: Ommaa tuotantoa, silimukoita vyötäröllä 100 ja lahkeensuissa 20
Lanka: Novita Alabama (varmaan 15-20 vuotta vanhaa) :)
Puikot 3,5mm bambut
(Huomakkaa hyvä kuvvauspaikka, virn*)

Housut valamistu äkkiä ja nyt mulla on taas sama tilanne. Mikkään malli ei nappaa. Oon keriny lankoja, mutta ei ne oo halunnu puikoille. Mikähän niitäki oikeen vaivaa? Pittäiskö ne viiä lääkäriin? Vai pitäskö mun ite mennä? Kas siinäpä pulma. Jospa uusi Novita tois helepotusta, huomennahan sen pitäs tulla. Ahistaa ku ei voi neuloa. Tai siis vois, mutta ku se malli puuttuu!

Asiasta seittemänteen... Ens viikolla avataan Jyväskyllään Titityyn kauppa. Sinne pittää mennä kyllä sitte ens tilassa vakkoilemaan ja nuuhkimaan lankoja ja ja...