sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Titityy, Titityy...

Titityyssä piipahin niinku piipahinki perjantaina kovassa tohinassa. Sielä oli kaikkea iiiihanaa, mutta olin sinnikäs ja pittäydyin päätöksessäni: ostan vaan tarpeellista. Itelleni kustansin kauan oottamani 80 senttiset 5mm pitsiaddit. Ja niillä on jo neulottu. Alotin Punokset puikoille kirjasta pitsihuivia nimeltä Aura ja neuloinki usiamman kuvion, kunnes totesin, että ei ei miellytä mua. Vika varmaan langassa tai puikkokoko väärä. Vinkkejä? Kuvassa huivi on sikakaunis (kaikkihan siis tietää millanen se on) mutta keskuskuviosta ei tullu nättiä. Potuttaa. Uusi yritys kenties joskus. Joo, mulla on joku huivimallien kokkeiluvaihe menossa.

Titityyltä ostin snyylleni jottain kivvaa ja kyllä oisin voinu ottaa ne itelleni. Mutta piti jättää mahollisuus käyä liikkeessä uuestaanki, virn*. Heti ku olin päässy tarpeeks kauas liikkeestä, jäi harmittamaan, etten ostanu niitä 30 cm miniaddeja. Mutta ku ei oo tietoa onko ne oikiasti toimivat. Jos tiiät toimiiko minipyöröt esim. sukan neulomisessa, paian hihan tms. neulonnassa, jätäppä ilimootusta kommetteihin, jotta määki tuun viisaammaks sen asian tiimoolta.

Puikoilla oli suloselle poikaviikarille (10kk) piponen kypärämyssyn kaveriks. Talavipipo päässä poika tahtoo olla varsinainen hikipää. Poitsu kyllä nyki pipon poies päästään sen seittemänkymmentä kertaa. Nauhat vois olla tietysti hyvät tässä tappauksessa. Kiitos Annikalle pipon ohojeesta, se oli simppeli ja tarpeeks heleppo: ei tarvinnu vahata koko ajan ohojetta. Tummansinisen kuvvaaminen on varsinaista taietta. Joko onnistut, mutta ylleisimmin et. Näpsin kuvia ties kuinka palijon, mutta tulos ei miellyttäny. Annikalla on selevempi kuva piposta.


Ohje: Viikarin kesäpipo
Lanka: Lanett
Puikot: 3 mm

Viimesimpänä vaan ei vähäsimpänä sain eellisen perrään heti toisen tunnustuksen. Tuosta luovuuesta voiaan olla montaa mieltä, mutta sovitaan niin että mä oon toooosi luova. Hyvin vähän teen omia sovelluksia neulomuksiin. Tai siis mittään mainittavia juttuja. Sääjän kuvioita vähän, hihhoista tullee raglaneita suorien sijjaan jne, mutta kaikkihan niin tekkee. Mä oon nyt kuulkaa riittisellä tuulella. Jos joku on luova ni Tikru! Kiitollisena otan tämän kunnian ja maineen vastaan. Ai ettäkö miks? No kai sitä jokkainen haluaa saaha itsetuntoa hiveleviä mainintoja. Oon pikkuhilijaa alakanu ottamaan kohteliaisuudet totena, eli jos joku erehtyy kehumaan mua, ni mä uskon sitä. Näin ei suinkaan oo ollu aina johtuen monista erinäisistä syistä. En lähe niitä nyt ruotimaan, mutta uskon että asia on tuttu monelle.

Jeps, mutta tämän Kreativ Blogger plaakkaatin mulle ojensi Pirjo Kuulumisia Kiihtelyksestä -blogista.

Säännöt:
1. Kopioi Kreativ Blogger palkintologo blogiisi
2. Tee linkki hänen blogiinsa keltä tunnustuksen sait
3. Anna tunnustusta 8:lle muulle blogille
4. Lisää blogiisi linkit heidän blogeihinsa
5. Jätä heidän blogeihinsa kommentti, että tietävät saaneensa tunnustusta.

Mä annan tän seuraaville sillä perusteella että he ovat luovia. Joo ei tässä käsketty perustella mitenkään, mutta mä oon tällanen vastarannankiiski.
Made by myself - Tikru
Villapallo
Sky blue cardigan - Anne K-R
Hepsin höpsötyksiä
Sukkaa pukkaa ja muutakin
Alpakan sylkäisy
JaanaMaa - Jaana
Mohairmetsä - Neja

Tämmöttiis turinoita tällä kertaa. Oottako muuten huomannu, että ulukoa kuuluu koko ajan vaan ilosempi titityy titityy... Ai ette? No menkää kuuntelemaan sitte ja heti! Joutsenia on näkyny myös. Järvien jäät alakaa olla heikkoja ainaki osittain. Eläkää menkö hukuttamaan ihtiännä. Turvallista lopputalavea.

10 kommenttia:

 1. Hei, kyselit Anttilan Veera-langan tilannetta. Torstaina, kun itse kävin siellä, niin taisi olla pari laaria noita keriä (muisti on tosin vähän hatara siltä osin, kun vaan nappasin pari kerää mukaan). Voipi olla, että minunkin tulee vielä Titityyllä vierailtua... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tunnustuksesta.
  Lyhyistä pyöröistä.. niillä täytyy neuloa kädet vähän eri tavalla kuin sukkiksilla tai pitemmillä pyöröillä. Kaikki ei tykkää, mut itte neulon sileät tai ribbisukat ihan mielellään niillä. Palmikoidut sukat on hankalat, koska palmikonsiirrot ei meinaa onnistua ilman apupuikkoa. Mut varmaan ihan testaamalla tiedät sopiiko sulle vai ei.

  VastaaPoista
 3. Iih, sie taidatkin olla toinen joka on tuota minun pipo-ohjetta käyttänyt (tai ainakin ilmoittanut asiasta). Kiva, että olet sen huomannut. Mukavan näköinen pipo ja näyttää lanetti toimivan siinä oikein mallikkaasti.

  Kivan näköisiä töitä blogissasi muutenkin, ensimmäistä kertaa eksyin tänne.

  VastaaPoista
 4. Siinä Aura huivin ohjeessa oli mun mielestä virhe. en nyt vaan millään musta mikä, kuitenkin jotenkin silmukkaluvut ei täsmää. Oisko ollu niin että kakkos kerroksella pitää neuloa keskimmäiset kolmesilmukkaa näin: nosta yksi s, neulo kaksi oikein yhteen, nosta aiemmin nostettu s äsken yhteen neulottujen yli.

  VastaaPoista
 5. Kristiina: täytyypä käydä kattelemassa lankalaaria jahka kerkiää. Jospa sielä ois vielä jotain jälellä.

  Tikru: Ole hyvä ja kiitos tiedoista liittyen minipyöröihin. Täytynee sitten vaan kokeilla tykkäänkö niistä vai en. :)

  Annika: Lanett oli oikeen hyvä lankavalinta pipoon. Kiitos kehuista!

  Susi: Täytyypä tulla vastavierailulle blosiisi. Huomasin virheen Aura-huivin kaaviossa, kun oli pari kertaa purkanut ja ihmetellyt miksei silmukkamäärät täsmää. Mut ei se keskusosio miellyttäny siltikään. Vika varmaan liian isossa puikkokoossa tms.

  VastaaPoista
 6. Lämmin kiitos tunnustuksesta!

  Kaunis pipo sinulla! Totta on, että tummansinistä on vaikea kuvata. Minulla on kuvat vielä purkamatta kamerasta. Samanvärisestä piposta. =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tunnustuksesta edelliseen postaukseen viitaten, kommentoin tänne että varmasti huomaat :D

  VastaaPoista
 8. Minä en ole pikkupyöröillä tehnyt sukkia, kun tälläiseen minijalkaan (40 silmukkaa 2,5 mm puikoilla) niillä tulisi ylisuuret. Mutta hihat teen pyöröillä aina!! Tosi kätevää ja helppoa ja ihanaa. Nimim. vihaan ompelua. ;)

  VastaaPoista
 9. Heh, tulin heti vastaamaan. :) Käytännössä olen neulonut 40-senttisillä hihat, kun pienempiä ei ole ollut. Nyt mulla kuitenkin on KnitPickseihin 30 cm kaapeli ja lyhyempiä puikonpäitä muutamassa koossa, joten varmaan tästä lähtien aloitan 30-senttisillä pyöröillä ja siirryn lisäysten mukaan 40-senttisiin (tai toisinpäin, riippuen neulomissuunnasta). Ranneosassa 40-senttiset ovat vähän kurjat, kun silmukoita on yleensä pikkuisen liian vähän. Mutta kunhan vähän lisäyksiä saa tehtyä, neulominen käy kuin leikki! Laitan silmukkamerkin kerroksen vaihtumiskohtaan ja teen lisäykset/kavennukset/päättelyt ihan kuin ohjeessa sanotaan.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.