keskiviikko 20. elokuuta 2014

Junasukkakerräys Kotkan sairaalaan meneillään

EDIT lopussa. Tässä haaste, jos jollaki on aikaa neuloa muitten hyväks ja on vauvalankaa varastossa. :) Tämän haasteen tarkotus on kerätä vuonna 2015 kotkassa syntyville vauvoille junasukat lahjotettavaks. Tavote ei oo mikkään ihan pieni, kotkassa syntyy vuosittain n.1600 vauvaa. (Samanlainen kerräys on menossa ainaki Seinäjoen keskussairaalaan.)
Junasukkia
Langat: Karusell, Lanett ja Novita wool
Puikot: 3 mm
Tehty ajalla 9.7-16.8.14


Kampanja taitaa olla alunperin facebookista, mutta ei haitanne että sitä mainostetaan blogeissakin. En oo tässä hankkeessa mukana muuten ku neulomassa junasukkia, mutta jos haluaa osallistua, autan kyllä etteenpäin tarvittaessa. Mm. minne sukat toimitetaan jne. Oon sellanen että aina "haksahan" näihin haasteisiin ja sitte stressaan ku en ehi neuloa niihin. Neuloin neljät junasukat loppukesän aikana pihalla lapsia vahtiessani. Nyt jou'un keskittymään muuhun neulomiseen, mutta toivottavasti kerkiän tehä sukkia lissää vielä jossain vaiheessa.

Kävin kuvvaamassa valamiit junasukat tänä aamuna pienten kans lähimetässä. Syksystä on jo. Kukas tarttuu haasteeseen ja neuloo ees yhet junasukat Kotkaan???

Loppuun lankaa... Kävin tuhulaamassa Poppelin loppuunmyyntiin huimat 17euroa viimesenä mahollisena päivänä. Eipä sielä hirviästi ollu ennää ostettavaa ku kävin perjantaina noin tunti ennen sulukemista. Sinänsä hyvä, ei tullu ostettua liikaa lankoja. Jonkulaista suunnitelmantynkää on kaikille langoille. Ois tarkotuski, etteivät jäis kaappiin pyörimään. Katotaan kuinka käy. 
PS. Junasukat on hyvä solmia langalla toisiinsa ennen toimittamista, jotta eivät huku toisistaan

EDIT!!!! Kampanja on siis hyväntekeväisyyttä, joten langat, postikulut jne. mennee omasta rahapussista. Koko vastasyntyneelle ja lankatoiveena vauvalanka tai vastaava.

14 kommenttia:

 1. Mie olen jo mukana neljät sukat laitoin eteenpäin. Entisenä Kotkalaisena tähän oli mukava osallistua.

  VastaaPoista
 2. Onkos noissa sukissa joku koko ja lanka vaatimus? Olen kiinnostunut, Kotkan sairaalassa ovat syntyneet kaikki lapseni, vaikken paikkakuntalainen olekaan. Hyvin pitivät meitä, joten miksen auttaisi uusia kotkalaisia..ja siellähän ne lähikuntien lapsoset syntyvät muutkin<3
  Laita vaan tietoa siitä, mihin toimitetaan, niin täältä pesee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava juttu, kiitos että osallistut haasteeseen! Ei ole muuta toivetta kuin vastasyntyneelle, jolle ohje on kirjoitettukin. Junasukan ohje löytyy täältä http://www.taitoep.net/palvelut/ohjeet/ (tai googlettamalla). Paras lanka on luonnonkuitua, mutta ei siihen ole sen kummempia vaatimuksia laitettu. Valamiita sukkia voi toimittaa Myllykoskella Sole's Cafelle.
   (Karjalantie 3, S-Market) tai postittaa kerääjälle. Mullakaan ei oo vielä tuota osoitetta, mutta kysyn sitä tänään ja ilmoittelen sitten. Onko sähköpostia minne voi laittaa osoitetiedot? Mun sähköposti löytyy blogistani profiilin takaa (tarkastele profiilia).

   Poista
  2. Mustakissa, laitoin sulle osotteen sähköpostiin. :)

   Poista
 3. Onpa ihana haaste ja suloinen kohde odottamassa valmistuvia. Olet näppärä neuloja. Noin paljon olet tehnyt lyhyessä ajassa. Itse en kyllä tahdo saada valmiiksi edes yhtä sukkaa en sitten millään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli. Ei se sukan neulominen niin vaikiaa oo kun sen opettelee kunnolla. ;) Mutta mä en sais ommeltua mittään, joten ei kai kaikkien tarvi osata tehä kaikkea mahollista. :)

   Poista
 4. Kauniita sukkia olet tehnyt keräykseen. Nuo sukat varmasti ilahduttavat saajiaan. Osallistuisin itsekin ellen olisi mukana asunnottomien yön keräyksessä. :)

  Sienikuvasi teki mieleen heti syksyn. Nämä sateet mistä on nyt saatu nauttia tekee toden teolla syksyisen tunnelman myös. Ihan kiva -johan se kesä kestikin helteineen.

  Kiva muuten kun tulit myös blogiini mukaan lukijaksi ja jätit kommenttia. Ilahdutti kovasti. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos NaruKerä! :) Omien resurssien mukkaan kukin osallistuu.

  VastaaPoista
 6. Minullakin on junasukat puikoilla ja aika monet tuolla pussissa valmiina. TYKS:iin olisi tarkoitus lahjoittaa. Sytomyssyjäkin jossain välissä täytyy taas väkertää.
  Ihana lankavyyhti tuossa edellisessä kirjoituksessasi. Minäkin olen miettinyt tätä bloggaamista kun tuntuu välillä niin pakkopullalta, mutta vaikka harvemminkin saisi päivitettyä, edes 2 kertaa kuukaudessa. Olen kyllä yrittänyt kirjoitella kerran viikossa mutta aina ei ole valmista käsityötä esitellä, niin siksi venyy välillä kahteen viikkoon.
  Minulla tätä nykyä pieni perhe kun nuorinkin on viikot pois, armeijassa. Tuo fb on yksi syy, miksi en aina ehdi edes kommentoimaan näissä blogeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaakin olla kerräyksiä menossa monneen paikkaan. Hyvä että neulojia riittää.

   Tuota blogin liittämistä facebookkiin oon miettyny, sielä tullee itekki oltua jonku verran. Täytyypä harkita. :)

   Poista
 7. Heippa taas. Jostain syystä en saanut sitä osoitetta. Laittaisitko uudellee. Sukkia on jo valmiina...

  VastaaPoista
 8. Uusi yritys. Ilmoita, jos ei vieläkään tullu perille.

  VastaaPoista
 9. Ihana kampanja menossa, nimim. itsekin Kotkassa synnyttänyt ja siellä työskennellyt. Tämän pienen kanssa en uskalla luvata yhtään paria valmiiksi asti, mutta tsemppiä urakkaan, ne otetaan siellä ilolla vastaan!

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.