sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ekat sukat wollmeisesta

Ekat sukat siittä niiiiin palijon kehutusta wollmeisesta. Oon seurannu katteellisena sivusta ku muut hamstraa wollmeisea. Ite en ossaa (onneks) tilata ulukomaisista nettikaupoista. Ravelryn wollmeisehöperöitten ryhymässä oon ollu pari kertaa riittävän nopia ku on myyty mun silimää miellyttäviä lankoja. Yli kaks vuotta sai tämäki lanka silti olla kaapissa ennen ku pääsi puikoille. Nooo, onhan tuo tosi kauniin väristä lankaa, mutta neulonta ei ainakaan ollu kovin riemullista. Knit pron puikoilla sain langan halakeilemaan yhtenään. Tosi kiva neuloa kierrettyjä silimukoita halakeilevalla langalla. :( Meinas vallan hermot mennä. Ehkä mulla oli vääränlaiset puikot?? Lisäks langassa oli tosi palijon yksittäisiä säikeitä, jotka "lörpötti". Yhen yhtään solomua ei ollu koko vyyhissä, mikä oli ehoton plussa.

Ohje: Moda 3/2004, malli 29
Lanka: Wollmeise Twin Resi
Puikot: 3,0 mm
3.9.2014

Alotin näitä sukkia joskus kevväällä, en ees muista millon. Sitte ne unohtu kaapin perälle. Syksyn alakaessa kolistella nurkkia, teki mieli neuloa taas. Kahtelin erilaisia sukkamalleja, ei perussukkaa nyt kiitos. Mietin ja sellailin kirjoja, nettiä. Viimein muistin alottamani sukat ja sukkien malli näytti yhä silimään mukavalta. Siispä jatkoin niitä ja nopiaa tuli tulosta.


Kerranki opin palamikkokaavion ulukoa, sillä kaaviossa oli vain 6 kerrosta. Se on ollu mulle jostain syystä ihan käsittämättömän hankalaa. Noppeutti työtä kummasti. Tykkään langan värisävystä kovasti, vaikka sininen ei ookkaan suosikkini. Nämä on jotenki rauhottavat. Tykkään tykkään. Ihan orjallisesti en ohojetta noudattanu. Oon oppinu muokkaamaan sukat ommaan koipeeni sopivaks. Esimerkiks ennen kantapäätä ois pitäny kaventaa silimukoita. Noh, jos oisin niin teheny ois tullu liian tiukat nilikasta. En oo mikkään paksunilikka, mutta tiukka käsialani tekkee sen että jou'un neuloa omien "nuottien" mukkaan. ;)


Hyrisen tyytyväisyyttä. Sukat miellyttää erityisen palijon. Palamikot on vaan niin mun juttu. Tuota sinistä aluetta ihimettelen. Se tuli molempiin sukkiin ja samalle kohallekki suunnilleen. En tiiä mikä kumma sen sai aikaan. Mutta eipä tuo liikaa häirihte. Ehkä neulon wollmeiseä toistekki, jos saan ostettua lankaa joltain. Ei tää silti mikskään ykköslangaks noussu kyllä. Ehken mä vaan ymmärrä, miks wollmeiset on niin erityisen hyviä. ;) Kertokaa te muut mulle. :)


Kiitos kommenteista edellisiin postauksiin. Junasukkien lähetysosotetta saa edelleen kysyä sähköpostilla, muistan sen siten lähettääkki ehkä. ;) Tervetuloa myös uuet lukijat. Aina välillä huomaa, et ai, tännekki on joku uusi löytäny tiensä. Tervetuloa joukkoon, toivottavasti viihytte.


Loppuun ihana kettuneiti, jonka voitin Suden blogin arvonnasta. Suuret Kiitos Sude!!! :) Ihastelen aina Suden taidolla virkkaamia apinoita ja kettuja, mitä kaikkea Sude on tehenykkään. Kun tämä arvonta tuli, toivoin niin kovasti voittavani. Ylleensä ei arpaonni oo mulle suosiollinen, mutta tällä kertaa oli! Aivan huippua. Tuo on kyllä niin ihastuttava. Käykääpä muutkin kurkkaamassa Suden töitä.