perjantai 8. marraskuuta 2013

Villinä violettiin

Olipa kerran ompelukone, meleko uusi ja kaunis, Pfaff nimeltään. Kaunis ompelukone oli niiiin turhautunu siittä, että häntä vain pietään kaapissa piilossa. Hän haluais ommella, jotaki kaunista. Tulipa kerran päivä, jollon kohtas ompelukone ja pino korjattavia vaatteita. Vaatepino saatiin korjattua hyvällä yhteityöllä. Kiitos kone. Olipa sitten samaisena päivänä itelläni päällä vanha ja virttyny paita. Mies pyysi ystävällisesti heittämään paian roskiin, koska se on niin hirviä. Rrrroskiin, mä kilijasin! Ehei, ompelen tästä pipon. Miks, koska se on violettia, mun lempiväriäni. Ompelin pipon. Sitte muistin kaapissani lojuvat lähes käyttämättä jääneet kietasumalliset äitiyspaiat. Toinen violetti, toinen musta. Ompelin toisen pipon, ompelin kolomannen ja nelijännen. Ompelukone hyris tyytyväisyyestä. Mä myös. Osasin tehä ite pipoja. Onko väliä, vaikka ne onki "kesämallia", vielä niitä voi pittää. Tykkään. 2 violettia pipoa mulle, musta yhelle pojalle ja yks nukelle.

Illalla vielä päätin ommella yhen projektipussukan, halusin väriä elämään. Tässä sitä on. Voi miten pienestä voi tulla tyytyväiseks.

Violetti villitys jatku näissä sukissa. Kuvassa näyttävät kyllä sinisiltä. :( En kyllä ihan tykkää noista muista riemunkirjavista väreistä sukissa, mutta menköön. Omissa villasukissani, joita on 4 kpl on kaikissa reikä. (Arvatenki ne on tehty novitan langoista.) Asialle oli tehtävä jotaki kiireesti. Tulipa sitte sopivasti viikko, jossa piti sai kuunnella ja neuloa samalla. Juu, kyllä joku kyseli, miten voin samalla neuloa ja kuunnella. :) Ei ihan sillon valamistuneet, mutta lähestulukoon. Koskapa en halunnu metästää puikkoja lattialta, jonne ne välillä tipahtaa, käytin taikalenkkiä eli magic loopia. Ihan kivasti tuo suju. Eipä näissä kummempaa, perussukat omalla tiukalla käsialalla, ranskalainen kantapää, kantapään silimukat poimittu edelleen Kottbyn mukkaan ja kärjet päätelty 3:n puikon tekniikalla. Hyvät on. 
Sukat itelle, 72 s.
Lanka: Austermann step
Puikot: 2,5 mm
22.10.2013
Kiitos vielä ihanista kommenteista edelliseen postaukseen. Tietokoneongelmien kans taistelen yhä, meinaa mennä maku tästä bloggaamisesta ku joutuu vaan säätämään. Ei muuta ku viikonloppuja ite kullekki. Toivottelee violetista villiintyny Näppi