perjantai 8. marraskuuta 2013

Villinä violettiin

Olipa kerran ompelukone, meleko uusi ja kaunis, Pfaff nimeltään. Kaunis ompelukone oli niiiin turhautunu siittä, että häntä vain pietään kaapissa piilossa. Hän haluais ommella, jotaki kaunista. Tulipa kerran päivä, jollon kohtas ompelukone ja pino korjattavia vaatteita. Vaatepino saatiin korjattua hyvällä yhteityöllä. Kiitos kone. Olipa sitten samaisena päivänä itelläni päällä vanha ja virttyny paita. Mies pyysi ystävällisesti heittämään paian roskiin, koska se on niin hirviä. Rrrroskiin, mä kilijasin! Ehei, ompelen tästä pipon. Miks, koska se on violettia, mun lempiväriäni. Ompelin pipon. Sitte muistin kaapissani lojuvat lähes käyttämättä jääneet kietasumalliset äitiyspaiat. Toinen violetti, toinen musta. Ompelin toisen pipon, ompelin kolomannen ja nelijännen. Ompelukone hyris tyytyväisyyestä. Mä myös. Osasin tehä ite pipoja. Onko väliä, vaikka ne onki "kesämallia", vielä niitä voi pittää. Tykkään. 2 violettia pipoa mulle, musta yhelle pojalle ja yks nukelle.

Illalla vielä päätin ommella yhen projektipussukan, halusin väriä elämään. Tässä sitä on. Voi miten pienestä voi tulla tyytyväiseks.

Violetti villitys jatku näissä sukissa. Kuvassa näyttävät kyllä sinisiltä. :( En kyllä ihan tykkää noista muista riemunkirjavista väreistä sukissa, mutta menköön. Omissa villasukissani, joita on 4 kpl on kaikissa reikä. (Arvatenki ne on tehty novitan langoista.) Asialle oli tehtävä jotaki kiireesti. Tulipa sitte sopivasti viikko, jossa piti sai kuunnella ja neuloa samalla. Juu, kyllä joku kyseli, miten voin samalla neuloa ja kuunnella. :) Ei ihan sillon valamistuneet, mutta lähestulukoon. Koskapa en halunnu metästää puikkoja lattialta, jonne ne välillä tipahtaa, käytin taikalenkkiä eli magic loopia. Ihan kivasti tuo suju. Eipä näissä kummempaa, perussukat omalla tiukalla käsialalla, ranskalainen kantapää, kantapään silimukat poimittu edelleen Kottbyn mukkaan ja kärjet päätelty 3:n puikon tekniikalla. Hyvät on. 
Sukat itelle, 72 s.
Lanka: Austermann step
Puikot: 2,5 mm
22.10.2013
Kiitos vielä ihanista kommenteista edelliseen postaukseen. Tietokoneongelmien kans taistelen yhä, meinaa mennä maku tästä bloggaamisesta ku joutuu vaan säätämään. Ei muuta ku viikonloppuja ite kullekki. Toivottelee violetista villiintyny Näppi

14 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat ja ihana kun ompelukonekin sai töitä:-). Minunkin kaveri on Pfaff ja hyvä kaveri onkin ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oon joskus ala- ja yläasteella ommellu palijonki. Nyt menny vuosikausia etten oo ommellu mittään, taiot ruostunu kaikki. Harmittaa todella se.

   Poista
 2. Mukavan näkösiä pipoja sie teitkin,ja näin saa siun lempipaita jatkaa elämäänsä, eihän sitä voi heittää pois:)
  Kauniin väriset sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tosiaanki ei ois voinu tuota paitaa heittää vaan pois. Omia pipojani oon pitäny joka päivä ja tykkään kyllä kovasti.

   Poista
 3. Ihania juttuja olet saanut aikaan!
  Olen haaveillut saumurista, mutta ompelen aika vähän niin ei ehkä kannata ostaa. Toisaalta jos se saumuri olis niin ompelisinki enempi.. Ompelukone kyllä on.. jossain kaapin perällä pölyttymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mulla on saumuriki, tosin vanha jonka kans saa joka kerta temppuilla, mutta kyllä sillä ompelee ku saa sen tottelemaan. ;) Ei mun silti tuu juuri ommeltua, neulon mieluummin.

   Poista
 4. violetti on minunki lempivärini <3 sinisen ja punaisen rinnalla :) ihania pipoja,pistäisin omaanki päähäni tuollaisen jos osaisin ommella :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos miellyttää pipot, harmi ku ei jääny kangasta. Oisin surrauttanu pipon sullekki. Tykkään punasesta kans, mutta sininen on jääny lemppareista pois muutama vuosi sitte, kyllästyin ku kaikki oli siihen asti sinistä. :D

   Poista
 5. Kyllä se hyvin onnistuu neulominen ja kuunteleminen. Ja silleen keskittyy paremmin kuulemaansakin, kun kädet tikuttaa koko ajan, sanon tämän kokemuksesta.
  mun kone on Bernina ja nytkin teini ompelee mekkoa itselleen. Mie en enää paljon ompele, sain vissiinki siitä myrkytyksen silloin kun koko sakki oli ainaisessa vaatepulassa ja yökaudet ompelin sarjatyönä mukeloille päällepantavaa.
  Näpsäköitä pipoja oot tehny ja kyllä niillä ohkaisillakin on taas keväällä käyttöä. Violetti on muuten kaunis väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia sulle :) Elä muuta virka! Ainahan sitä neuloo niin, että samalla kuuntelee. Oot sä jaksanu kaikenlaista, hattua nostan-

   Poista
 6. Kiva tuo kassi, tuommosia pitäs tehä.
  Violetti ei ole minun värini.. Jos kurkkaat blogiini, niin arvaat mikä on minun värini.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack. Ohoje löytyy netistä projektipussukan nimellä.

   Poista
 7. Voih, kunpa minunkin Pfaffini kokisi tuollaisen päivän.. Ehkä se on jo lähellä, koska oon suunnitellu sitä niin kauan. Oon ostanu hirmu ison laatikollisen kankaita ja kaavat odottaa piirtäjää, osa kankaista on jo leikattu valmiiksi... Tietäisin mitä tekisin, kun vain olisi aikaa! Sitä aikaa vain odotan.. Ihania juttuja olet ommellut, tuo pussukka näyttää oikein kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. :) Toivottavasti löyät pian yhteistä aikaa Pfaffisi kans. Mulla oli ainaki oikein mukava ompelupäivä. Ois kiva ommella enemmänki, on kaavoja ja kankaita mullaki kaapissa...

   Poista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.