keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sekalainen pläjjäys

Mistähän nyt tuulee, hirveä hinku blogata. ;) Nämä vauvan lakit oon teheny reilu vuosi sitte, ku ootin vauvaa syntyväks. Tein punasen ja ruskian, koska sukupuoli oli epäselevä, vaikka aika varma asiasta olinki. Ruskea lakki jäi oman lapsen käyttöön ja punanen lakki pääsi serkkutytön päähän. Tuo norjalaislakki (klikkaa tuosta ohojeeseen) on tosi hyvän mallinen, tykkään siittä kovasti. Isommallaki lapsella oon näitä pitäny, suojaa hyvin niskaa ja ohtaa.
Norjalaismyssy, 84 s
Lanka: Lanett 2-kertasena
Puikot: 4 mm
1.-3.9.2012

Norjalaismyssy, 84 s
Lanka: Drops alpaca 2-kertasena
Puikot: 4 mm
4.-6.9.2012

Neulon tarpeeseen, enkä ehi neulomaan varastoon. Tuntuu, että on akuuttisukkapula koko ajan jollain. Sukkia sais tehä koko ajan. Oon neulonu varastolankoja vähemmäks jo monta vuotta. Alakaa vaan tympiä, ei sielä oo mittään ihanaa ja järkevää lankaa. Onneks sitä on jo hieman järkevöityny ja uusia ostan vain tosi tarpeeseen. Lankavarasto koostuu pääasiassa novitan 7veikoista ja nalleista. Ne on joutunu epäsuosiooni huonontuneen laatunsa takia. No, pojat tarvi sukkia, joten nallea puikoille. Annoin lankoja näytille, näistä pitäs valita. Eivät nurisseet vastaan. Toinen oli sanonu monta kertaa haluavansa oranssit sukat ja onneks oranssia sävyä löyty varastosta. Värivaihtoehtoja oli usseita, mutta päätyivät liki samanlaisiin. Valamista tuli kohtuu nopiaa ja käytössä nämä on ollu isommalla varsinki koko ajan. 
Sukat 48 s ja 56 s
Lanka: Novita nalle vihreä ja marjaretki lakka,
nalle colori ja marjeretki lakka
Puikot: 3 mm
11.-13.11.2013
14.-18.11.2013 
Tällänen stoori tällä kertaa. Puikoilla on nyt tietysti niitä sukkia nallelangasta edelleen, koittakaa kestää. ;) Kiitos vielä kommenteista kaikille. <3

6 kommenttia:

 1. Tuo hattu on todella hyvän mallinen, ja ihanan ilosia sukkia olet tehnytkin.
  Olen samaa mieltä noista langoista jotkut tuntuu ihan lumpuilta, kamalan ohutta ja pehmeää eikä kestä kulutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikö vain. Pitäs neuloa isompi reilun vuojen ikäselle pojalle taas. Tympäsee kyllä tosiaanki nuo nallelangat, nuo isomman pojan sukat on jo puhki! Reilu kuukausi käytössä, lähes koko ajan tosin, mutta kyllä niitten vähän pitempään pitäs kestää. :(

   Poista
 2. Mitäpä sitä muuta ku tarpeeseen täälläki neulotaan. Nuo on ihan hyviä just tommoset lakit ja sukat. Niille on ainakin käyttöä. Jos pitsihuiveja teet, niin kaappiin jäävät pölyttymään.
  Ja on se kumma, miten kauan tuo Novita pystyy huonontamaan noita lankojaan ennenkuin ostajat sen huomaa. Mie ainaki oon niin pettyny monta kertaa. Eikä auta jos soittaa ja valittaa, jotain seliseli-vastaus sieltä tulee takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu tosi kovalla käytöllä itelle neulomani revontulihuivi, mutta pitsihuiveja en oo vielä neulonu ku muille.
   Ihimiset on kyllä reklamoinu novitalle ja saanu lankoja niistä, mutta laatuun se ei oo vaikuttanu, siltä ainaki tuntuu. Mä en viiti reklamoia, en halua tuota lankaa lissää. Oon siirtyny ostamaan muita lankoja, jos on tarvinu ostaa jotaki. Novitat saa jäähä hyllyyn, mutta omassa kaapissa niitä on vielä hirmuset määrät. Hyvä esimerkki tuli taas noissa isomman pojan sukissa, kestivät reilun kuukauen...

   Poista
 3. Tarpeeseen neulominen on ihan parasta. Ei sillä, taidan olla jäävi sinä asiassa, sillä tarveneuleita mäkin enimmäkseen teen. Monesti nakkaan hyvän tai haasteellisen ideankin romukoppaan koska täytyy saada valmista mahdollisimman äkkiä eikä oo aikaa ihmetellä. Pitsihuiveista oon samaa mieltä kuin edellinen kommentoija, mutta silti mulla on haave, että sit eläkeläismummuna kun on aikaa eikä kukaan tarvii mitään neulon vaan hienoja pitsihuiveja. Paitsi että tuskin se silloinkaan innostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kiitos kommentista. Kaippa sitä joskus on aikaa neuloa muutaki ku tarpeeseen, vaikka noita pitsihuiveja sitten. :D

   Poista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.