torstai 14. marraskuuta 2013

Vaput vaihtoon ;)

Kiitos jälleen kommenteista ihanat naiset! Tämä on postaus nro 100! Uskallan julukasta tän, koskapa itella on teheny tehtävänsä, mutta ensin hieman "taustaa". Näin joskus syksyllä taitavan ompelijan Kannelin blogissa sellasia ihania pikkukukkaroita. Ehotin innoissani Kannelille vaihtoa. Voisin neuloa jotaki, jos saisin pari sellasta pikkukukkaroa itelleni. Onnekseni Kanneli suostu heti. Lupasin neuloa sukat, lapaset tai pipon muistaakseni. Kanneli meinas, että neuleet on liian isotöisiä, että jos neulosin lapaset lapselle. Mun mielestä se ei käyny päinsä. Mä en ossaa ommella sellasia kukkaroita, joten ihan mielelläni neulon lapaset aikuisen koossa, jos vaan saan ne kukkarot. Sovittu siis!
Vappu-lapaset
Lanka: Novita isoveli
Puikot: 4,5 mm
23.-30.10.2013
Väri ja langan paksuus -toiveen sain ja mittoja avuks neulontaan. Loppu jäi omalle kontolleni. Kuten moni varmasti tietää, rakastan palamikoitten neulontaa. Koskapa toiveena oli hieman paksumpi lanka, niin jou'uin miettiä mallia. Viimein otin kätteeni Kaikki lähti lapasesta -kirjan ja bingo! Het ekalla aukeamalla oli Vappu-lapaset. Eka malli tuosta kirjasta vasta. Tuola se on kaapissa pölyttyny...
Alloin innoissani neulomaan, ku olin saanu päätettyä ohojeen. Oli unelma neuloa tuollasta selekiää ohojetta ja työki eteni itestään. Pieni virhe sielä ohojeessa oli peukalossa, mutta onneks älysin kahtoa tietoa mahollisista virheistä etukätteen! Kerranki. Oli heti tiiossa, eikä tarvinu ihimetellä sitte neuloessa mitä teen väärin tai miks en tajua ;)
Lapaset valamistu nopiaa tahtia, muutamassa päivässä, mutta päättelykeiju oli taas hukassa. Lapasista tuli napakat ja tosi tyköistuvat ne on, toivottavasti ei kuitenkaan liikaa. Lanka vennyy käytössä, toivottavasti myös kestää. Novitan laatu on ollu niin hävyttömän huonoa viime vuosina, että oikeen suututtaa. Toivon sydämestäni, että lapaset on sopivat, miellyttävät ja lämpimät! 
Tällaset pikkuvaihot piristää mukavasti. Ei ollu tiukkaa aikataulua, millon pitäs olla valamista. Vähän stressiä siis, soppii mulle paremmin ku hyvin. Jännityksellä ootan millaset kukkarot mä saan. Sitä oottamisen iloa het niin ku lapsella jouluna. :)

Kuvvaaminen oli hankalaa. Langan oikiaa sävyä en saanu vangittua, en millään. Yritin ja yritin, joten näillä mennään.