torstai 14. marraskuuta 2013

Vaput vaihtoon ;)

Kiitos jälleen kommenteista ihanat naiset! Tämä on postaus nro 100! Uskallan julukasta tän, koskapa itella on teheny tehtävänsä, mutta ensin hieman "taustaa". Näin joskus syksyllä taitavan ompelijan Kannelin blogissa sellasia ihania pikkukukkaroita. Ehotin innoissani Kannelille vaihtoa. Voisin neuloa jotaki, jos saisin pari sellasta pikkukukkaroa itelleni. Onnekseni Kanneli suostu heti. Lupasin neuloa sukat, lapaset tai pipon muistaakseni. Kanneli meinas, että neuleet on liian isotöisiä, että jos neulosin lapaset lapselle. Mun mielestä se ei käyny päinsä. Mä en ossaa ommella sellasia kukkaroita, joten ihan mielelläni neulon lapaset aikuisen koossa, jos vaan saan ne kukkarot. Sovittu siis!
Vappu-lapaset
Lanka: Novita isoveli
Puikot: 4,5 mm
23.-30.10.2013
Väri ja langan paksuus -toiveen sain ja mittoja avuks neulontaan. Loppu jäi omalle kontolleni. Kuten moni varmasti tietää, rakastan palamikoitten neulontaa. Koskapa toiveena oli hieman paksumpi lanka, niin jou'uin miettiä mallia. Viimein otin kätteeni Kaikki lähti lapasesta -kirjan ja bingo! Het ekalla aukeamalla oli Vappu-lapaset. Eka malli tuosta kirjasta vasta. Tuola se on kaapissa pölyttyny...
Alloin innoissani neulomaan, ku olin saanu päätettyä ohojeen. Oli unelma neuloa tuollasta selekiää ohojetta ja työki eteni itestään. Pieni virhe sielä ohojeessa oli peukalossa, mutta onneks älysin kahtoa tietoa mahollisista virheistä etukätteen! Kerranki. Oli heti tiiossa, eikä tarvinu ihimetellä sitte neuloessa mitä teen väärin tai miks en tajua ;)
Lapaset valamistu nopiaa tahtia, muutamassa päivässä, mutta päättelykeiju oli taas hukassa. Lapasista tuli napakat ja tosi tyköistuvat ne on, toivottavasti ei kuitenkaan liikaa. Lanka vennyy käytössä, toivottavasti myös kestää. Novitan laatu on ollu niin hävyttömän huonoa viime vuosina, että oikeen suututtaa. Toivon sydämestäni, että lapaset on sopivat, miellyttävät ja lämpimät! 
Tällaset pikkuvaihot piristää mukavasti. Ei ollu tiukkaa aikataulua, millon pitäs olla valamista. Vähän stressiä siis, soppii mulle paremmin ku hyvin. Jännityksellä ootan millaset kukkarot mä saan. Sitä oottamisen iloa het niin ku lapsella jouluna. :)

Kuvvaaminen oli hankalaa. Langan oikiaa sävyä en saanu vangittua, en millään. Yritin ja yritin, joten näillä mennään.

14 kommenttia:

 1. Mukavaa tuollanen vaihtokauppa. Sie teit tosi kauniit lapaset,ihanat nuo palmikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkäsin vaihosta itekki kovasti ja tuollaset lapaset teen varmaan jossaki vaiheessa myös itelleni.

   Poista
 2. Vaihtotalous on kyllä hyvä asia! Kauniit lapaset teit. Mäkin olen muuten unohtanut sen kirjan... hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. Elä muuta viserrä, tuollasta pitäs harrastaa enemmänki. Olin varman sillon ku kirjan hommasin, että siittä tullee neulottua palijon vaan kuinkas on käynykkään...

   Poista
 3. Ihanat ne on, suuret kiitokset!! Ja niin lämpimät<3. Ovat jo päässeet käyttöön:) Olen ennemminkin vilukissa, niin tykkäsin kun lanka oli niin paksua. Nyt on muuten sinunkin kukkarot päässeet matkalle uuteen kotiin. Tykkäsin myös, että tämä vaihto oli tosi kiva, rento sellainen. Toki itse miettii osaako toiselle tehdä ja on itselleen hirvittävän kriittinen!! Mutta turhaahan se on. Eihän sitä tiedä, vaikka joskus keksitään jotain muutakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Kanneli! <3 Hyvä juttu, pääasia etteivät jää pyörimään käyttämättömänä. Mielellään tehhään vaihtoa jatkossaki, kunhan vaan keksii mitä vois vaihtaa. :)

   Poista
 4. Kivat lapaset ja vaihto teillä :)

  VastaaPoista
 5. oi miten somat ja lämpöiset lapaset <3 Kelpaa noita pidelläkin :) ne sun antamat lapaset tänne päin on muuten kovassa käytössä ja lujat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itekkin noista, kiitos kovasti. Ai, vieläkö ne lapaset on hengissä, hyvä niin. Ilimota ku tarvit uusia. ;)

   Poista
 6. Juu komiat on vanttuut. Ja lämpimät varmasti kun paksusta langasta. Ootko muuten koskaan tehny lapasia langasta, mikä ihan pikkusen huopuu konepesussa? Mie kerran vahingossa laitoin koneeseen 40:n pesuun semmoset vanttuut, mitkä ois pitäny pestä vain 30:n pesussa. Ja niistähän tuli niin suositut, et jokainen ois halunnu ne käteensä pakkasella. Tietäähän sen kun oli tiiviit ja napakat, eikä tuuli mennyt läpi, eikä kuitenkaan olleet semmoiset koppurat kuin yhet novitan huopasesta tekemäni. Hyi kamala, minkälaiset ne oli. se oli ensimmäine ja viimenen kerta ku novitan huopasta ostin ja lapasiin laitoin. En tykänny yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja kumarran :) Hah, mä on just teheny novitan huopasesta lovikkalapaset, tosin niitä ei huovuteta. En muka ehtiny lankakauppaan hakemaan laadukkaampaa lankaa... :( Oon yhet koppurat huovuttanu huopasesta ja toisia en tee! Niistä tuli tosiaan niin kovat, ettei kukkaan voi sellasia pittää. Muistatko mitä lankaa se oli? Tovea? Ne huovutetut on kyllä lämpimiä lapasia.

   Poista
 7. Kauniit lapaset neuloit vaihtoon!

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.