torstai 13. syyskuuta 2012

Tytölle neulottua

Kyhissä alotin tytölle 4 työtä. 3 sain valamiiks, 1 on yhä kesken. Tunika on ollu mulla jemmassa, enkä oo antanu sitä pittoon ollenkaan, koska kuvat oli ottamatta... Ihastuin tunikaan jo sillon ku lehti ilimesty ja aattelin neuloa sen tytölle. Tunika oli kyh#1 ja pääsi ekana puikoille. Kovvaa vauhtia se eteniki alussa, neuloin ylhäältä alaspäin. Pitsiossuuen tullessa vuoroon, jostain syystä tökkäs. Neule jäi hautumaan pitemmäks aikaa ja viimesenä mahollisena päivänä päättelin langat ja sain tunikan valamiiks.
Kyh#1: Tytön tunika, koko 122 cm
Novita kesä 2010, malli 62
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3,5 mm yläosa ja 4 mm alaosa
1.6-31.7.2012
Tytöllä oli yks toive. Hihhoista ei saanu tehä tiukkoja. Niitä ei ois saanu kaventaa yhtään, mutta tein sallaa muutaman kavennuksen, eikä tyttö oo niistä huomauttanu. Hihansuihin koitin tehä puhvihihhaa. Ei se oikeen onnistunu, mutta on silti ihan kivan näkönen.

Yhen huomion tein neuloessani tunikaa. Tennessee-lanka tuntu tosi kovalta. Sammaan aikaan puikoilla oli montaa erilaista puuvillaa, joten sikski tuon eron huomas konkreettisesti. Ehkä tämäki suosikkilanka vaihtuu johonki toiseen kokonaan, koska neuletuntuma oli kurjanlainen. Aikasemmin ei oo ollu moittimista. Onneks tennessee on käytössä kuitenki aika pehemonen.

Tiesin, että lankaa jää. Huivihatun ohojetta olin kahtonu usiampana kesänä. Päätin tehä tunikalle kaverin. Tämän huivipannan ohoje on Kotiliedestä. Omasta mielestä tuosta tuli varsin onnistunu. Takkusin ainoastaan noitten kirjailujen kans ja meinasin purkaa ne kokonaan pois, mutta tyttöpä ei antanu. Siihen jäivät ja ihan kivalta ne loppujen lopuks näyttääki.
Kyh#20: Lempihuivipanta
Kotiliesi 16, 23.8.2011
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3,0 mm resori ja 3,5 mm
18.6-23.7.2012
Titityyn Tiinalta on tämä toinen huivihatun malli, johon ostin langat Jyväskylän käsityömessuilta, ihanan oranssia aurinkoväriä. Saatuani huivihatut valamiiks, ne on ollu tytön päässä tiiviisti, eli tuli mieluisia. :) Nämä sentään raaskin antaa tytölle ennen valokuvien ottoa. :)
Kyh#16: Huihihattu
Lanka: SchoppelWolle Luxor
Puikot: 4,5 mm
16.6-23.7.2012
Näistä jäi erityisen hyvä maku. Kaikki onnistu yli odotusten, purkaa ei tarvinu ja se on harvinaista mulle. :) Onneks tunika ei oo ihan nafti, sopinee ens kesänä vielä.

Muutama uusi lukija on kirjautunu, tervetulua vaan mukkaan. Kiva, että tänne löyetään vielä näin monen vuojen jäläkeen. Ja juu, oon vielä kokonaisena, erittäin odottavalla kannalla. Muutama päivä on nyt yli lasketunajan ja mieli on kovin malttamaton. Milloin, oi milloin, saan kohdata sinut pikkuinen?
Puolukoita metät pullollaan :)


10 kommenttia:

 1. Taas ihania töitä. Ihmettelen sun kaunista käsialaa, niin siistiä. Odotus kohta palkitaan ihanalla pienokaisella, ai että se on suloista. :-)

  VastaaPoista
 2. Kaunis tunika ja söpöjä huiveja!
  Toivotaan että odotus pian päättyy :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tunika,kertakaikkiaan kaunis!"kateudesta vihreenä";)
  Odotuksesi viime metreillä hengessä mukana <3

  VastaaPoista
 4. Ompas kaunis tunika ja nuo huivihatut ovat varmasti käytössä mukavat.

  Pitäsköhän siulle laittaa Kalevalinen "loitsu"

  Päästä piika pintehestä,
  vaimo vatsan vääntehestä
  avvaa lihanen luukku
  luinen luukku lonkottele.

  Toivottavasti tepsii ja näet pian pikkuisesi:)

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo huivihatut ja tunikakin:)

  Toiv. kohta pääset synnyttämään ja vauvan tuoksua nuuhkimaan..

  VastaaPoista
 6. Onpa täällä taas oltu ahkerana. Kivoja töitä =)

  VastaaPoista
 7. Kivasti olet saanut valmiiksi! =)
  Kiitoksia sinulle ompelu ideoista. Täytyy tutkia ohjeita :) Aloitin jossain kohtaa ompelupussin tekemistä mutta jostain syystä se jäi ideointi lomalle. O_o

  VastaaPoista
 8. Kauniita neuleita!
  Jokohan nyt olet saanut tavata pienokaisesi? =)

  VastaaPoista
 9. Onnea! Seitsemän Veljestä! T:iska

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.