lauantai 26. toukokuuta 2012

Palamikkotunika

Nyt paremmissa tunnelmissa ku viimeks. Kiitos ihanista kommenteista "mustiin fiiliksiin". Piti tulla  päivittämään kivemmat fiilikset blogiin, sillä pahin ahistus helepotti. Eiköhän tässä vielä bloggailla vanhaan malliin. KYHhiin valamistautuminen kovassa käynnissä jne. Tässä yks neulomani isompi työ, viime vuojen tammikuussa valamistunu mohhairunika. Eka postaus tunikasta on tehty 22. helemikuuta 2010. Sillon toivoin, että valamista ois viien vuojen päästä. Ihan viittä vuotta ei menny, mutta liki vuosi kumminki. Puikoilta tunika putos marraskuussa 2010, mutta päättelykeijua odoteltiin 2 kk:tta. Monenmoista tässä on ollu, väsymystä ja laiskuutta, en oo jaksanu otattaa kuvia ja siks tän esittely on jääny. Oon pitäny tunikaa palijon ja se on aika nyppyyntyny jo, kuten kuvista näkkee, mutta tässä se nyt on!
Ohje: Novita syksy 2009, malli 37
Lanka: Rose Mohair n. 400g
Puikot: 5mm alaosa ja 4,5 mm yläosa
Valamis: 29.1.2011
Langat tähän ostin "edesmenneestä" paikallisesta liikkeestä, joka möi kaiken pois laittaessaan luukut kiinni. Mä tietysti rynnistin ja ostin itelleni mohhairia vaikka miten palijon, sitä on vieläki jälellä. En ollu mohhairia neulonu aikasemmin ja sanon kyllä, että en (toivottavasti) ihan heti neulokkaan. Ei ollu kovin mukava lanka, ainakaan novitan rose mohair, tosin kyllä sen kans ihan yhteisymmärrykseen pääsin alakuvaikeuksien jäläkeen. Onneks ei tarvinu purkaa...

Näitä a-linjaisia tunikoita on nähty monessa blogissa jo aika päiviä sitte, mutta mähän tuun pari vuotta jäläkijunassa näissä neulejutuissa. Hilijoksiin tikuttelin tätä menemään, tein etu- ja takakappaleet pyörönä ku kerran mahollisuus oli. Kainaloihin asti mentiin rinkiä. Sitte otin puolta numeroa pienemmmät puikot, koska kokemuksesta tiesin, että muuten eron huomaa käsialassa. Nytpä ei huomaa ja oon erityisen tyytyväinen. Tein etu- ja takakappaleitten yläosat erikseen ja olat neuloin yhteen kolomen puikon päättelyllä. Tuliko saumojen ompelua? Kyllä, parit pienet saumat kainalosta sittä kohtaa, jossa alloin tikata ees-takasin. Lankojen päättely oli hankalavaihe, mutta ei siittä sen enempää.

Kehuja tunika on saanu tosi palijon. Oon hykerrelly tyytyväisyyestä. Väristä tykkään eikä virheitä oo. Tykkään myös, koska villapaiat on liian kuumia mulle. Ihastuin tunikoihin kerrasta. Eli lissää tullee, ehkä viien vuojen päästä. ;)
Tekstin oon kirjottanu sillon joskus ku tunika valamistu, enhän ennää ees muistais tästä mittään ;)