sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Postin viemää

Maanantaiaamuna pari viikkoa sitte kiikutin postiin pari pakettia. Tess Haaveiden hahtuvat-blogista suomensi mulle menneenä talavena Pomatomus-sukkien ohojeen. Oon niitä sukkia haikaillu jo pitempään, mutta englannin kieli on ollu esteenä. Lupasin Tessille pienen korvauksen hänen tekemästään käännöstyöstä. Tällaisen paketin lähetin Tessille.

Nilla osallistui Anna hyvän kiertää-tempaukseen blogissani vuonna 2010 (kröhöm). Lupasin tuollon, että laitan paketin kahessa osassa. Eka lähetyksessä Nilla sai lapaset, mutta mutta... se toinen lähetys jäi roikkumaan. Vastikkään Nilla kirjoitti blogissaan näin: "tällä neulojalla ei ole enää ehjiä villasukkia". Päätin, että nyt tai ei koskaan! Olin ostanu messuilta lankaa ommiin sukkiini, mutta sitähän saa lissää, joten kerihin langan ja alloin töihin. Tosin jou'uin tehä salapolliisin työtä, jotta löysin oikian jalan koon... Tais olla sopivat. :)
Novitan sukkalehti, malli S lyhyenä
2.5 mm ja 2.75 mm puikot
Heritage SockYarn
Valamiit: 19.5.2012

Näin jossain blogissa (en ennää muista missä) nämä pitsisukat lyhyenä versiona ja sellaset tikuttelin Nillalle. Tykkäsin mallista. Oli joutuisa neuloa ja langan väri on mahtava. Harmikseni lohkasin uuet messuilta ostamani Knit pron puikot tässä hommassa. Onneks Titityy anto uuet tilalle ja sain jatkettua sukkien tikkaamista. Eka kertaa mulla nuissa knit pron sukkapuikoissa jotaki hämminkiä, aikasemmin ovat kestäneet.

Pakettiin lisäsin myös projektipussukan ku sellanen toive tuli vastaan ihan sattumalta tuola ravelryssä. ;) Näitä on pitäny ommella itellekki jo kauan, joten sainpa viimein tehtyä sille hommalle jotaki. 
       Nillan paketti kokonaisuuessaan

Suvi on toinen, joka oottaa yhä anna hyvän kiertää tempauksen toista lähetystä... Toivon mukkaan keksin Suvillekki jotaki mieluista pian. :)

Äitille ompelin äitienpäivälahajaks projektipussukan, koska laatikosta tuli vastaan just äitin "näkönen" sininen kangaspala. Ei tarvi kuletella ennää sukan kutimia h&m:n pussissa...

Itelle jäi 2 pussukkaa. Omien pussukoiden päällä ensimmäiset KYH-alotukset. Projektipussukan kaava löytyy täältä.

KYH#1: Lyhyt hihanen mekko tytölle (vaalea violetti), alotus 1.6.
KYH#2: Mössykkälippis pojalle (vihreä), alotus 2.6
KYH#3: MiniWurm (sininen), alotus 2.6
KYH-alotukset löytyy sivupalakista myös.

Ekat työt siis onnellisesti puikoilla. Saa nähä miten tää hulluttelu sujjuu. Hauskaa on ollu alottaa uusia töitä. Kiitos jälleen kommenteista ja tervetuloa uuet lukijat. :) Ens viikolla hulluttelu jatkuu...

9 kommenttia:

 1. Pitäis kyllä kans niiiin ommella noita pussukoita... =)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita juttuja olet tehnyt. Kiitos linkistä pussukoiden kaavaan! Taidanpa viettää taas laaruaikaa ompelukoneen kanssa :)

  VastaaPoista
 3. ootpa ollu reipas. kauniit sukkaset!

  VastaaPoista
 4. Kiitosta vaan taas kylässä käynnistä. Eipä sitä ennää heinää tartte tehä, onneksi. Oli se niin kauhiaa hommaa sillon kakarana, muistelen. Artturi Iivaria sitä nykysin ja koneet sen tekasee.
  Arvaapa miten mie korjasin lohjenneen KnitPron? Lähti palanen kärjestä, niin kynsiviilalla, hiekkapaperi-sellaisella viilasin teräväksi oikeaan muotoonsa. Ja hyvä tuli. Ja innostuneena viilasin vähän muitakin puikkoja tylsemmäksi, niin eipä enää halkea etusormi.
  Tuo KYH ois kyllä vähän houkuttanut mutta enpä uskaltanu vielä alkaa, kun siitä valmiiksi tekemisestä ei oo yhtään taikaa. Aloittamaan olen kyllä mestari, siinä ei olis tullu minkäänlaista vaikeutta.
  Kauniit, ihanat pitsisukat olet kyllä taas neulonut. Ja pussukatkin on kyllä nättejä, niitähän aina tarvii.

  VastaaPoista
 5. Nyt alako jännittämmään,mullekohan meinasit jottain tehä!?tarttenko mittää,nii ihanat kämmekkäät laitoit jo keväällä:)
  Mutta mukava,ku jaksat tikutella komioita sukkia yms.

  VastaaPoista
 6. Kauniit, hyvin istuvat sukat olet tehnyt. Tuollaiset on ihana just hameen kanssa, pääsevät paremmin oikeuksiin kun näkyvät. Näppäriä pussukoita, mukava kun saa työn sopivaan kassiin, eikä tarvi kauppakasseissa säilytellä:)(kuten mulla osa langoista säilyy)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaunis vielä kertaalleen paketista, joka oli paljon enempi kuin odotin :)

  VastaaPoista
 8. Onpa mainion näköiset sukat! Ja ahkerasti olet pusseja saanut aikaan, minunkin silmiini tuo tumma sininen on huippu!

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.