tiistai 6. maaliskuuta 2012

Raitasukat ja -lapaset

Blogissa on ollu hilijasta ku huopatossutehtaalla konsanaan. Hiihtolomalla suunnittelin kovasti bloggaavani, mutta enpä jaksanu. Meillä on ollu varsinainen tautitupa tammikuun lopusta lähtien. Ensin lapset sairastu tulirokkoon. Seuraavana osa sai angiinan ja pienimmät nuhakuumeen. Nyt on uusintakierros menossa kuumetaudista, joka on kestäny jo yli viikon per nuppi, eikä älyä häipyä toiseen talloon. Lisäks "ohojelmassa" on yrjötautia, jossa sairastuneitten välillä on ollu myös yli viikko. Tuolla tahilla meillä yrjötään vielä huhtikuun lopussa... Tännään(kin) mies käytti yhtä poikaa lääkärissä ja angiinahan pojalla on. Vettää mielen kuravellille kerrassaan, ku tympäsee niin mielettömästi. Kävin tuulettelemassa aivosolujani päivällä ihanaisessa auringonpaisteessa koiran kans. Samalla heittelin pöpöjä ilimaan kaikkien ohikulukijoitten päälle... virn* ;) Aivan mahtavasti aurinko lämmitti jo. Tervetuloa kevät, tervemenoa tautitupa muille maille!

Neulottuihin asioihin sitte. Joo-o, on ne raitasukat valamistunu, mutta kukkaan ei oo blogannu niitä, eikä niitä monia muitakaan töitä, jotka on valamiina. Mikähän siinäki oikeen on muka niin vaikiaa? Töitä on valamiina usiampi ja ne on menny käyttöön heti. Osa on sen näkösiä, että niitä ois pietty yötä päivää jaloissa tai käsissä. Kulutus on kovvaa ja se näkkyy novitan nallelangassa ainaki tosi äkkiä. Raitasukat on ollu käytössä 4 päivää, koska jemmasin niitä jonki aikaa, ajatuksena kuvata ne ensin. No eipäs vain onnistunu ja niinpä poika sai sukat ennenku ne oli kuvattu. Kulutuksen huomaa nyt jo. Enimmät nypyt revin pois ennen kuvvaamista.

Oon tainnu joskus mainita, että oon täyellisyyen tavottelija ja siks en sietäny raitasukissa "hyppyjä" värinvaihtokohissa. Niinpä nykäsin puikot pois ja alotin alusta (ks. ed. postaus). Tällä kertaa neuloin 4:n kerroksen raitoja ja nyt sain kerrokset suht tasasesti, eikä tarvinu menettää hermojaan raitojen kans. Sain paljon vinkkejä raitojen neulomiseen, suuret kiitokset niistä ihan jokkaiselle! Käytin raitojen vaihtumiskohassa Hepsin vinkkaamaa tekniikkaa, johon tässä linkki.

Kantapäässä "kikkailin" myös ja neuloin Kottbyn neuvomalla tekniikalla. Tuli hyvä ja tasanen rivi kantapään reunaan tällä tavalla. Tätä tappaa käytän jatkossakin. Sukista on tykätty kovasti. Isoin veli kahteli niitä kovin kaihoten, hänki haluais raitoja...

Ohje: Perussukka, 48 silimukkaa
Lanka: Novita nalle vihreä ja nalle syksy
Puikot: 3 mm
Valamiit: 24.2.2012

Tyttärelle tein lapaset langasta, josta oon teheny hälle villasukat 2010 vuojen alussa. Tyttö hukkas eelliset lapasensa viime talavena. Nyt vasta sain tehtyä uuet. Parempi myöhään ko ei millonkaan, vai miten se mennee. Näistä ei sen kummempaa juttua irtoa, peruskauraa ja tuttua kaikille.

Ohje: Peruslapanen, 44 silimukkaa
Lanka: Novita nalle talvi
Puikot: 3 mm
Valamiit: 2.2.2012

Tässä pari valamista. Jospa seuraavana ois jotain muutaki. Ehkä niitä keskeneräsiä, ku niitä on kertyny vino pino tai hamstrauksia tai... parempi olla luppaamatta yhtään mittään. :) Mukavia maaliskuun päiviä kaikille! Kiitos kommenteistanne. Ne on tärkeitä mulle. Tervetuloa vierailulle blogiini vastakin kaikki vanhat, uuet ja satunnaisetki kävijät.