tiistai 6. maaliskuuta 2012

Raitasukat ja -lapaset

Blogissa on ollu hilijasta ku huopatossutehtaalla konsanaan. Hiihtolomalla suunnittelin kovasti bloggaavani, mutta enpä jaksanu. Meillä on ollu varsinainen tautitupa tammikuun lopusta lähtien. Ensin lapset sairastu tulirokkoon. Seuraavana osa sai angiinan ja pienimmät nuhakuumeen. Nyt on uusintakierros menossa kuumetaudista, joka on kestäny jo yli viikon per nuppi, eikä älyä häipyä toiseen talloon. Lisäks "ohojelmassa" on yrjötautia, jossa sairastuneitten välillä on ollu myös yli viikko. Tuolla tahilla meillä yrjötään vielä huhtikuun lopussa... Tännään(kin) mies käytti yhtä poikaa lääkärissä ja angiinahan pojalla on. Vettää mielen kuravellille kerrassaan, ku tympäsee niin mielettömästi. Kävin tuulettelemassa aivosolujani päivällä ihanaisessa auringonpaisteessa koiran kans. Samalla heittelin pöpöjä ilimaan kaikkien ohikulukijoitten päälle... virn* ;) Aivan mahtavasti aurinko lämmitti jo. Tervetuloa kevät, tervemenoa tautitupa muille maille!

Neulottuihin asioihin sitte. Joo-o, on ne raitasukat valamistunu, mutta kukkaan ei oo blogannu niitä, eikä niitä monia muitakaan töitä, jotka on valamiina. Mikähän siinäki oikeen on muka niin vaikiaa? Töitä on valamiina usiampi ja ne on menny käyttöön heti. Osa on sen näkösiä, että niitä ois pietty yötä päivää jaloissa tai käsissä. Kulutus on kovvaa ja se näkkyy novitan nallelangassa ainaki tosi äkkiä. Raitasukat on ollu käytössä 4 päivää, koska jemmasin niitä jonki aikaa, ajatuksena kuvata ne ensin. No eipäs vain onnistunu ja niinpä poika sai sukat ennenku ne oli kuvattu. Kulutuksen huomaa nyt jo. Enimmät nypyt revin pois ennen kuvvaamista.

Oon tainnu joskus mainita, että oon täyellisyyen tavottelija ja siks en sietäny raitasukissa "hyppyjä" värinvaihtokohissa. Niinpä nykäsin puikot pois ja alotin alusta (ks. ed. postaus). Tällä kertaa neuloin 4:n kerroksen raitoja ja nyt sain kerrokset suht tasasesti, eikä tarvinu menettää hermojaan raitojen kans. Sain paljon vinkkejä raitojen neulomiseen, suuret kiitokset niistä ihan jokkaiselle! Käytin raitojen vaihtumiskohassa Hepsin vinkkaamaa tekniikkaa, johon tässä linkki.

Kantapäässä "kikkailin" myös ja neuloin Kottbyn neuvomalla tekniikalla. Tuli hyvä ja tasanen rivi kantapään reunaan tällä tavalla. Tätä tappaa käytän jatkossakin. Sukista on tykätty kovasti. Isoin veli kahteli niitä kovin kaihoten, hänki haluais raitoja...

Ohje: Perussukka, 48 silimukkaa
Lanka: Novita nalle vihreä ja nalle syksy
Puikot: 3 mm
Valamiit: 24.2.2012

Tyttärelle tein lapaset langasta, josta oon teheny hälle villasukat 2010 vuojen alussa. Tyttö hukkas eelliset lapasensa viime talavena. Nyt vasta sain tehtyä uuet. Parempi myöhään ko ei millonkaan, vai miten se mennee. Näistä ei sen kummempaa juttua irtoa, peruskauraa ja tuttua kaikille.

Ohje: Peruslapanen, 44 silimukkaa
Lanka: Novita nalle talvi
Puikot: 3 mm
Valamiit: 2.2.2012

Tässä pari valamista. Jospa seuraavana ois jotain muutaki. Ehkä niitä keskeneräsiä, ku niitä on kertyny vino pino tai hamstrauksia tai... parempi olla luppaamatta yhtään mittään. :) Mukavia maaliskuun päiviä kaikille! Kiitos kommenteistanne. Ne on tärkeitä mulle. Tervetuloa vierailulle blogiini vastakin kaikki vanhat, uuet ja satunnaisetki kävijät.

8 kommenttia:

 1. Raikkaita raitoja! :-)

  Pikaista paranemista sinne, toivottavasti tautipöpöt ymmärtävät kohta jättää tupanne taakseen.

  VastaaPoista
 2. Tulirokkoa, huh!
  Ilman muuta saat linkittää miun blogini ja löytämiäni vinkkejä. Hyvä vaan jos niistä on apua muillekin.
  Kauniit nuo sukkasi! =)

  VastaaPoista
 3. Ei hyvänen aika,on teillä todellaki ollu jos sun vaikka mitä tauteja!jaksuja hurjasti sinne,ihanaa,että oot silti jaksanu neuloa!
  Postipoika tuopi lissää silimän iloa:)

  VastaaPoista
 4. No johan on tauteja, meillä sairastaa vaan emäntä ja sekin alkaa jo tympiä! Noista raidoista sen verran halusin kertoa, että kun neuloin pojalleni Novita 7-veikan Pöllöstä raitasukat ja kysyin ekan sukan valmistuttua, että haittaako jos ovat eriparisen näköiset vai täytyykö täsmäyttää raidat. Poika sanoi ettei mitään väliä, joten katkaisin langan sukan kärjessä ja rupesin neulomaan toista sukkaa. Melko pian huomasin, että raidat tulevatkin tismalleen samanlaiset. Että eipä sitten tarvinnu enää sen kummemmin miettiä, että ärsyttääkö liikaa. Itse kun olen aivan nipo noissa jutuissa ;)

  VastaaPoista
 5. Kivoja raitaneuleita! Toivottavasti taudit alkavat pian hellittää otettaan.

  VastaaPoista
 6. Nättejä töitä =) Mullakin olis vaikka mitä blokkaamatta... miten se on nyt niin vaivalloista..? ;)

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista teille <3

  Jotain lohduketta ja iloa olisi tarjolla.. ;)

  VastaaPoista
 8. Voi kamala, kun on sairaudet teillä jyllänneet. Mutta sellaista elämä on ja voin kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että "kun päättyy tää, muisto vain jää". Samaa olen kokenut omassa elämässäni ja kyllä välillä tuntui pää räjähtävän ja nyt miettii, että miten sitä oikein selvisi kaikesta. Kun kuusikin yhtä aikaa sairaana ja sit nuorimman ristiäisissä yksi otti ja pyörtyi, kun oli niin heikossa kunnossa. Lohdutan sinua ettei nuo samat taudit ainakaan teille heti tuu uudestaan. Ne siirtyy toiseen huusholliin. Kauniita neuleita olet kuitenkin saanut valmiiksi. Enkä yhtään ihmettele, jos et saa laitettua blogiin kun mullakin tuntuu tökkivän välillä kuvaaminen ja bloggaaminen. Muutama viikko sitten olin muuten teilläpäin pikavisiitillä. Ajattelin sinua, ois ollu taas kivaa jutella.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.