perjantai 23. maaliskuuta 2012

Perussukka paras sukka?!!

Heipä hei, kanssaneulojat ja -bloggaajat sekä ystävät ja kylänmiehet! Ilokseni voin kertoa, että edellisen postauksen pipo on ku onkin ollu päässä  myös koulussa, joten ei menny työ hukkaan. Tykkään piposta tosi palijon ja se on yks parhaiten onnistuneista pipoista. Kiitos kaikista pipokehhuista! Lueskelin niitä hymyhuulin. Lissään sen verran, että ohoje on saatavilla novitan sivvuilta (klik). Joku pahotteli, ettei hälle tuu ennää novitaa. Eipä tuu mullekkaan tällä hetkellä.... 


Tällä kertaa luvassa asiaa sukista ja ehkä niitten vierestäki.  

Tässä ekat itelleni neulomat sukat ohuesta sukkalangasta. Lanka on palakinto Elämää-blogissa bongaamastani tasaluvusta joskus aikoja sitte. Näitä sukkia alotin ekan kerran jo vuonna 2010. Kesken jäivät. Uuestaan alotin kevväällä 2011 ja taas sukat jäivät kesken. Elokuussa tartuin puikkoihin ja sain ekan sukan valamiiks. Viimein päätin, että sukkien on valamistuttava. Hartiavoimin tein töitä toisen sukan etteen, melekosta pakkopullaa se olikin. Sukkien päät silimukoin yhteen, että oli vielä hiukka extrahommaa siinä. Kaiken vaivannäon jäläkeen voin sanoa, että uus ohhuitten sukkalankojen ystävä on syntyny! Näitä pittää saaha lissää, ehottomasti. Mies tilas itelleen uuet ohuet sukat (joskus kauan sitte), sillä ne ekat hän kulutti jo puhki. Onneks mulla on ainaki 4:t langat valamiina....
Perussukka, ranskalainen kantapää, 68 s.
Lanka: Regia stretch color
Puikot: 2,5 mm
Valamiit: 27.10.2011
Neuleoessani 5v pojan sukkia (niitä vihreä-raidallisia) sain vanhimmalta pojalta toiveen raitasukista, taisin siittä mainitakki. Eka aattelin, että en ennää tälle talavelle tee sukkia. Uutta pontta asiaan sain ku poika toi näytille vanhat sukkansa. Ne olivat aivan liian pienet! Pojalla oli tiiossa laskettelureissu seuraavalla viikolla, joten puikkoa toisen perrään ja kiivaasti. Niin vain sai poika sukat jalakaansa laskettelureissulle. Tottapuhuen sukat on ollu jalassa koko ajan. Tykkään tästä värityksestä erityisen palijon. Huomas muuten tosi hyvin eron sen vanhan hyvän nallelangan ja uuen nallen välillä. Harmaa on vanhaa ja raidallinen uutta. Niitten vahavuus on aivan eri luokkaa. 

Perussukka, ranskalainen kantapää, 56 s.
Lanka: Nalle harmaa ja nallekesä
Puikot: 3mm
Valamiit: 17.3.2012

Sain siskoltani hiihtolomalla nämä kauniit sukat, jotka hän oli saanu joululahajaks. Ne olivat hälle monta numeroa liian suuret. Mun jalan koko on 42 ja siskon 38. Tuntu eka aivan hullluta ottaa sukat vastaan. Oon neulonu omat sukkani ite ala-asteelta lähtien. Alakuhämmästyksestä toivuttuani, sukat on ollu jalassa toimittaen unisukkien virkaa. Ne punaset unisukat on telakalla..........  

Samalla sisko puhu, että pitäs tilata miehensä tätiltä uusia sukkia. Tuohan on neulojalle ku "kutsu häihin". Lupasin tehä sukat noitten sukkien tilalle vaihtarina. Näihin meni aikaa noin 12 tuntia kaikkinensa. 7veikkaa on nopia tikuttaa. Sainpahan ees yhen vajjaamman kerän 7veikkaa kaappiin, sitä ku sielä riittää. Meiltä jokkaiselta, jolla on nallen vahavuset sukat (tai vieläki ohuemmat), on 7veikkasukat jääny kokonaan pois käytöstä. Siskon sukat vein keskiviikkoiltana postiin. Toivottavasti tulevat käyttöön ja ovat mieluisat.

Perussukka, ranskalainen kantapää, 52 s
Lanka: 7veljestä raita
Puikot: 3,5 mm
Valamiit: 21.3.2012
Tässäpä näitä sukkasia. Tällä hetkellä puikoilla on sukat, kuinkas muutenkaan. :) Mukavaa viikonloppua ite kullekki. Pysykää langoilla. 

Taas täälä ei toimi tasaus, ärrinmurrin...

13 kommenttia:

 1. Perussukat on kyllä parhaita! Joskin vaihtelu virkistää... Ahkera olet ollut, kun noin paljon sukkia on valmistunut!

  VastaaPoista
 2. Jo on sukkaa pukannut! :) Mustakin seiska veikan paksuiset langat on alkaneet tuntua vähä liian paksuilta;mieluummin teen ohuemmista langoista.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän se perussukka on ihan paras! Varsinkin raidallisena :)

  VastaaPoista
 4. Oon niin katteellinen tuosta sun sukankudonta-taidosta!Ihan hävettää,ku ei ees omille lapsilleen saa sukkia tehtyä;) Onneks esikoinen on sen taidon oppinut!

  VastaaPoista
 5. Eikös se vain ole niin, et sukan kutominen on niiiiiin aivotonta ja siksi niiin kamalan ihanan rentouttavaa puuhaa et siihen on aina ihan pakko välillä tarttua. Kauniita, ihanan värisiä sukkia olet saanut puikoiltasi läheisten jalkoja ja omiasikin lämmittämään. Mieki tykkään nyt noista ohuista sukkalangoista, kun ensin opettelin 2 1/2:lla neulomaan.

  VastaaPoista
 6. Sukkien kutominen on kyllä semmoista hermolepoa, että minullakin on aina sukankudin mukana. Ja ehdottomasti perussukkaa, niin samalla voi ajatella muita asioita. Eipä kiristy hermot vaikka missä joutuisi jonottamaan, kun kaivaa kuitimet esiin. Siinä sujahtaa aika nopeasti ja aina löytyy juttuseuraa :) Hyvän näköisiä on nämä sinunkin sukkasi.

  VastaaPoista
 7. Perussukka rulettaa, raidoilla, lätäköillä.. ehkäpäs kirjoneuleenakin..

  Mutta niin, minulla oli asiaakin.. se palkinto nimittäin. Aikani pähkäiltyä, päätin että saat valita Ravelrystä itsellesi maksullisen ohjeen. Menehän tutkailemaan ja kerro toiveesi :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä se niin on - siis että perussukka on se paras! Noista Nallesta (harmaa+kirjava) neulotuista pidän aivan erityisesti.

  VastaaPoista
 9. Haastetta pukkaa.. kurkipas blogiini ;)

  VastaaPoista
 10. Ohuiden sukkien ystävä oon myös minä. 4 sukkaparia omistan ja yhet puikoilla. Pittää tehä uuet, ennenkö entiset mennee puhki. Yllättävän kauan ne kestää, ku vaihtelee ja antaa toisten sukkien levätä.
  Nättejä sukkia oot neulonu.

  VastaaPoista
 11. Oletpa ahkeroinut sukkia useamman parin!

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.