maanantai 30. tammikuuta 2012

Tuubituubi

Tässä tän vuojen eka valamistunu työ. En oo tähän 100%:n tyytyväinen, mutta mennee oikein hyvin näinki. Mulla oli niin kiire saaha puikot sauhuamaan, etten siinä vaiheessa aatellu päättelemistä. Lopussa tajusin, että mun ois pitäny luua silimukat apulangalle, jotta oisin voinu silimukoia päät yhteen.Nyt sinne tuli sauma. Sauman kyllä saa piilotettua hupun alle. 

Kaunistin saumaa virkkaamalla sen päälle ketjusilimukoita. Seuraavassa tuubissa (hah) yhistän saumat silimukoimalla. Uskoo ken tahtoo, enkä vähiten mä ite. Tää oli se projekti, josta olin niin lapsellisen innostunu tuolla viime vuojen lopulla. Tätä varten tilasin puikot Priimasta, jonka toimitus kesti luvattoman kauan. Jos luvataan toimitus 1-4vrk:ssa, niin miks se kesti 8vrk:tta?? Eikä sillon ollu jouluruuhkaa, vaan sielä oli joku tyyppi lomalla... Laitoin asiasta palautetta heille. Oli eka kerta ku tuolta pulijusta mittään tilasin, enkä ihan heti tee toista tillausta... tai no paras olla luppaamatta mittään. Tuubiin ostin langat ihan vartavasten, tosin ootin niin, että sattu sopiva alennus kodin ykköseen ja vasta sitte kipasin ostoksille (joskus loka-marraskuussa). Oon koittanu vähentää/pienentää lankakaapin sisältöä ostamalla lankaa vain tarpeeseen. Aikalailla kaikki viimeaikaset valamistuneet on pysyny tuossa suunnitelmassa. Hyvä minä!

Tällasesta tuubituubista haaveilin jo viime talavena, mutta en työläisenä yksinkertasesti ehtiny neuloa sitä. Patenttineuletta ja 15 silimukkaa, siinä resepti tälle tuubille. Pittuutta 175cm eli sama ku mulla itellä. Levveyttä 20cm iliman pingotusta. Olin alottanu tän tuubin ennen ku ostin itelleni uuen talavitakin. Mulla oli takin väristä tarkka suunnitelma. Jou'uin luopumaan siittä, koska etsintä ei tuottanu tulosta. En rakasta kaupoilla kulukemista ja jos ei ala löytymään, ni mä lähen kotia... No en löytäny sitä väriä, mitä ehin, mutta löysinki paremman ja sellasen, joka passaa tuubin kans yhteen. Se on kait tärkeintä. :) 

Ohje: 15 s. patenttineuletta
Lanka: Novita crystal
Puikot: 12 mm
Valamis: 7.1.2012


Vielä pitäs tehä uuelle takille ja tuubille kaveriks myssy ja lapaset tai sormikkaat. Kivoja malleja saa ehottaa. Myssyks aattelin  Jatan Elenamyssyä, jonka ohojeen oon ostanu jo kauan sitte. Mutta katotaan nyt, syntyykö sellanen. Lapaset vois olla Tikrun ja Suvin uuesta Nyt lähti lapasesta-kirjasta Suvin suunnittelemat kuurankukkalapaset.

Torstaina, viime viikolla siis, kolahti postiloodaan lohutuspalakinto Harmaa villatakki-blogista. Kiitos kovasti!! Heijastin passaa uuen takin ja käsveskan kans yhteen, joten se meni nappiin. Suklaata en syö edelleenkään, joten "lahajotin" herkun miehelle ja lapsille. Kortin teksti on mulle tällä hetkellä ku nenä päähän: "Heti kun luotat itseesi, tiedät miten pitää elää." Niin totta! Lohutuspalakinto piristi alakuloista mieltä mukavasti, vaikken sitä ihanaa pääpalakintoa voittanukkaan.  Kiitos oikein palijon Käsityöläinen!!!

Lopuks vielä pallaan eellisiin postauksiin. Totta on, että avvautuminen auttaa aina. Totta sekin, että taustalla on palijon monenlaisia asioita, joita en lähe erittelemään sen kummenmmin. Sain ihania kommentteja ja varsin hunajan makkeita sanoja lausuttiin. Kiitos niistä, niitä mä taisin hiukan teiltä kerijätäkki. ;) Vasta kuitenki piin yli puolen vuojen tauon bloggaamisesta ja jos nyt alan taas taukoilemaan, ni sitte on viisaampi laittaa blogin kannet kiinni. Sen päätin, että bloggaan sillon ku siltä tuntuu, enkä tosiaankaan tavottele postauksia joka päivälle. Onni tässä kaikessa on se, että tämä turhautuminen koski bloggaamista, eikä neulomista! Mulla on yks ohoje, jota oon katellu monta vuotta sillä silimällä. Toivottavasti pääsen alottamaan sen pian pian!!! (Ai mitä niille terapiasukille kuuluu? Ne on kesken, eikä ne nyt nappaa... ) Kaikesta huolimatta mukavaa päivää teille kaikille.

PS. Oon muokannu hiukan blogia ja mahollisesti lissää muokkauksia tulossa... Käykääpä liittymässä lukijoihin tuola sivupalakissa. :)