keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Terapiasukat, osa 2

Terapiasukat on edistyny kiivasta tahtia, vaikka eilen oli päivä, jossa oli toimintaa ihan riittävästi. Päivällä kerittiin tyttären kans toinen vyyhti tuota ihanaista lankaa. On se kumma miten keriminen suju tytön kans ku vettä vaan. Annoin ohojeet yhen kerran ja se riitti. (Jotain ilosta sentään.) Taitaa olla tytöllä käsityöt verissä. Kovasti hän virkkailee sormivirkkausta. :)

Miks tuo toinen palamikko on noin reunassa...
pitäs olla kyllä peilikuvat toisistaan...
Molemmat sukat on samassa pisteessä. Seuraavaks pitäs alottaa kantalappujen neulominen. Taitaa tahti hiastua nyt. Terapiaa tarvitaan. Huokaus sentään, ku tuntuu niin kurjalta kaikki. Kaikki tökkii ja maalima tuntuu perin kurjalta paikalta. Lapset hakkee huomiota, koska näkevät, että äiti on hermona ja väsyny. Sittepä hermostuttaa entistä enemmän tämäki: mitä mä tääläki roikun, hus, pois siittä konneelta! On tää niin sekavaa.... Ei kait siinä, hetki kerrallaan etteenpäin, niinku mummo lumessa. Terapointi-istunnot jatkuu...

16 kommenttia:

 1. Toivottavasti sukkaterapia puree... Hienot sukat ainakin on tulossa :) Ongelmilla on onneksi tapana ratketa jossakin vaiheessa.Voimia!

  VastaaPoista
 2. Voi, sympatiahalaus täältä! En tiedä, mikä teillä on hätänä, mutta tiedän tuon tunteen, kun maailma kaatuu niskaan. Meillä tuntuu myös vastoinkäymiset kasaantuvan, mutta eiköhän ne joskus lopu ja onni kääntyy taas myötäisempään suuntaan. Päivä kerrallaan <3

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti terapia auttaa... Kauniit on sukat ja se on hienoa että tyttäresi auttaa ja on kiinnostunut käsitöistä :) Yhteinen harrastus =)

  VastaaPoista
 4. On kyllä niin nätin väristä lankaa että!

  Tsemppiä! Hetki kerrallaan...

  VastaaPoista
 5. halauksia roppakaupalla sulle <3

  VastaaPoista
 6. Sukkaterapia on hyvää-ihania palmikoita on tulossa.

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat tulossa. Kuvio on hieno ja väri...suklainen. Hyvä tulee!!

  VastaaPoista
 8. Miten kauniit sukat, tuo malli on niin ihana, olen sitä neulonut joskus itsekin, tuo värisi on hieno.

  VastaaPoista
 9. Voih, tuo tunne: kun ei jaksa, ei ehdi, ei ole omaa aikaa yhtään. Vaikka kuinka aattelis että nyt tänään teen äkkiä kaikki rutiinit pois alta, että saan edes hetken neuloa. Niin kovin kovin tuttu tunne vuosien takaa ja arvaa mihin se päätyi? Meni yli kymmenen vuotta etten puikkoihin juuri koskenut niinä ruuhkavuosina. Kunnes sitten pikkuhiljaa isompien varttuessa heistä alkoi olla lapsenvahtia pienemmilleen ja miekin sain NEULOA rauhassa. Olihan se juhlaa. Neuloin ensin kaikkea pientä ja helppoa,tietysti ihanista kauniista langoista. Kun en uskaltanut monimutkaista mallia ottaa, pelasin lankojen väreillä ja helpolla neulottavuudella. Pipoa nostan korkealle, kun olet kuitenkin uskaltanut noin isotöisen mallin ottaa sukkiisi elämäntilanteessasi. Tulee kauniit sukat. Tsemppiä ja voimia arkeesi.

  VastaaPoista
 10. En minäkään lasten pieninä ollessa paljon käsitöitä ehtinyt tehdä. Oli siinä huushollin pidossa 4:n lapsen kanssa ihan tarpeeksi.
  Luin tuolta alempaa että sulla takkuaa englanninkieliset ohjeet, niin tekee mullakin. Olen silti rohkeasti ottanut mallin esille jos vaan on kaaviokuva mukana. Sillä menee jo pitkälle.
  Luulen että aika monella bloggaajalla on käynyt mielessä lopettaa kun ei vaan aika riitä. Olen itsekin nyt miettinyt että en ainkaan siitä stressiä ota vaikka menköön pitempikin aika kirjottamatta.
  Olet sinä kuitenkin aika määrän saanut valmiita, minä en niinkään. Olen aika hidas tekijä.

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat tulossa, ihana väri!

  Tiedän niin tuon kaiken tökkimisen, kyllä se menee ohi ajan kanssa (juuh, tiedän aika kulahtanut kommentti)

  VastaaPoista
 12. Kiva kun kävit kommentoimassa blogiini ja samalla "löysin" siun blogin!

  Kauniit sukat tulossa. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 13. Ihanat sukat sinulla tulossa. Kivan uuden tuttavuuden löysin taas täältä vastavierailultani. Tulen ehdottomasti uudestaan. Voimia arjen pyöritykseen :)

  VastaaPoista
 14. Voi pitäsköhän minunki alottaa jonkinlaiset terapiasukat kun tökkii täälläki ja aika pahasti tökkiiki! Toisaalta en kyllä ehtis saaha niitä ennen ens syksyä valmiiksi mutta alottaahan aina voi :). Kovasti voimia sinne pyöritykseen kyllä se siitä taas lähtee alamäkeenki :)

  VastaaPoista
 15. Jaha, minnehän se kommentti katosi. :D No, aloitetaan alusta.

  Kävit siis tuolla mun blogissa kommentoimassa ja sanoit, että englanti ei suju. Jos kielitaitoa on yhtään, niin varmasti ymmärrät myös niitä englanninkielisiä neuleohjeita.

  Rohkeasti vaan tutkailemaan ohjeita! Netistä löytyy erilaisia neulesanastoja, esim. tämä seuraava on tosi hyvä: http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml

  Sovitaan vaikka niin, että jos tulee hankala kohta tai et ymmärrä jotain, niin laitat sähköpostia (osoite löytyy blogista) tai ravelryssä viestiä (olen siellä Hellioz). Eiks je :)

  VastaaPoista
 16. Tärkeimmät neule"koodit":

  CO = Cast On = Luo
  BO = Bind Off = Päättele
  K = knit = neulo oikein
  P = purl = nurin
  K2 tog = knit 2 together = neulo kaksi oikein yhteen
  SSK = slip slip knit = nosta silmukka neulomatta, nosta seuraava silmukka neulomatta ja neulo silmukat yhteen takareunoistaan
  M1 = make 1 = lisää yksi silmukka silmukoiden välisestä lankalenkistä
  K f&b = knit front and back = neulo silmukka oikein ensin etureunasta ja sitten takareunasta
  WS = Wrong side = nurja puoli
  RS = right side = oikea puoli

  Jne. Ja jos joku termi tuntuu vaikealta (esim. ssk minulle aluksi) löytyy Youtubesta videoita, joissa asioita selitetään. Mutta neuloahan sinä osaat ;)

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.