sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Neulevuosi 2011

Lupasin, tiiän. Ties mitenmonennen kerran, vaan ku ei, ni ei. Luin juuri yhestä seuraamastani blogista,  samanlaisia pohintoja, joista nyt raapustelen tänne. Kiitos kuitenkin kommenteista, joita ootta jättäny. Ne piristää päivää aika mukavasti. Mutta mutta... niitä luppaamiani kuvia siittä tunikasta ei tuu nytkään, josko koskaan. Mua tympäsee, ku en ossaa kuvata. Kuvat on harmaita ja epäseleviä tai jotaki siltä väliltä tai molempia. Haluan blogata, mutten siltikään halua. Nii, että mistäkö nää mietteet taas??! No otsikko kertoo, et tarkastelussa ois neulevuosi 2011, joka oli surkea. On mulla perhe, joo tiiän, mutta ku ottaa päähän, eikä muuta voi. Turhauttaa blogata, koska A. ne kuvat on kamalia B. valamistuu vaan "pieniä" töitä C. en ossaa englantia ja moni ihana neule jää sen vuoks tekemättä D. ei ois oikiasti aikaa tähän E. bloggaaminen on suorittamista sanan varsinaisessa merkityksessä. Syvä-huokaus...

Luppaan, että esittelemättä olevat työt saa olla esittelemättä hammaan tulevaisuuteen saakka. Tai etten esittele niitä ollenkaan. Tai sitte esittelen. En tiiä, enkä halua päättää. Juu, mulla on nyt sellanen olo ku 5vuotiaalla uhmaikäsellä lapsella, jonka sanavarasto on suunnilleen EI ei Ei ei Ei ei.....en halua, enkä, en taho, äiti on tyhymä, äiti on ääliö jne. jne. jne. Tai ehkä mua on pistäny äkäampiainen tai jos mulla onki se tuhmaikä...

Kerrotaan nyt kuitenki, että neuloin/virkkasin viime vuonna 21 kappaletta erinäisiä asusteita. Isompia töitä joukossa ei ollu ku 2. Tässä listattuna:

-huivit: 1
-lapaset : 7 paria 
-pipot/lakit: 5
-sukat: 2 paria 
-säärystimet: 2 paria
-tunikat: 1
-muut:  3 (virkatut korit ja jääraapansuojus)

Osa on tosiaanki esittelemättä, mutta eivät ehkä päädy tänne blogiin koskaan. Eipä noilla palijon henkseleitä paukutella. On mulla suurperhe ja kaikkea. Haaveissani neulon vaikka ja mitä ja suunnilleen koko ajan, mutta tottuus on ihan toinen. Oon liian täyellisyyteen pyrkivä ja tää blogi on kaikkea muuta ku tuota. Oon teheny aikasempina vuosina uuen vuojen luppauksia, mutta nyt en luppaa mittään ku ei ne kuitenkaan piä. Paitsi karkkilakko jatkuu yhä. Takana on 2vuotta karkitonta elämää, miinus 6 päivää eli 24.-26.12.2010 ja 2011 söin karkkeja, että jaksaa taas jatkaa lakkoilua. 

Uhallaki julukasen tän tekstin, vaikka varmaan viimesetki lukijat häipyy kiireen vilikkaa täältä. Eikä nyt niitä surkeita kuvia sitte ollenkaan. ;) Päivitin profiilin taakse seuraamieni blogien listaa. Sinne tuli aika palijon uusia, joten JOS haluat blogisi pois sieltä, ni  ilimotteleppa! 

Joka tappauksessa HYVVÄÄ TÄTÄ VUOTTA 2012!! 

16 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta sullekin, jatka vaan entiseen malliin:)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa aikas tutulta tuon suorittamisen suhteen. Omalta kohdaltani vain päätös pitää taukoa ja muutoinkin huomion kiinnittäminen muihin asioihin, auttoi asiaan. Tällä hetkellä käden kanssa on niin paljon ongelmia (ja muutenkin elämässä kaikenlaista), että en enää jaksa murehtia blogia tai yksitoikkoisen tavallisiksi muuttuneita neulomuksiani. Elämässä on kuites aika paljon tärkeämpiäkin asioita.

  Harrastuksen tulee olla sellaista, että siitä nauttii. Jos se muuttuu pakkopullaksi, on paras haistella välillä toisenlaisia tuulia. Ei sillä, ymmärrän tuon täydellisyyden tavoittelun ja suorittamisen aikas hyvin :D

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  PS. Sie vissiin kommentoit mun blogissa niitä Pomatomus-sukkia ja harmittelit, kun kielitaidottomuus estää tekemästä samanmoiset sukat. Mie voin suomentaa ohjeen sulle, mikäli haluat. Pääasiallisesti ohjeessa luetaan vain kaavioita, joten varsinaista suomentamista ei kauhean paljon ole.

  VastaaPoista
 3. Minäkin tulin toivottamaan hyvää uutta vuotta ja kiittämään kauniista sanoistasi! Täältähän löytyikin ihan toisenlaisia sanoja tällä kertaa.
  Hyvä sinä! Välillä pitääkin tuulettaa!
  Ja ihan tosi. Sinulla on vielä pieniä lapsia. Ei silloin jouda tehdä kaikkea sitä, mitä tahtoisi. Nyt on tämä aika, joskus sitten taas toinen. Teet vain ihan niinkuin sinusta tuntuu hyvältä.
  Täällä minäkin piipahdan aina, kun olet päivittänyt, Google Readerin kautta minäkin. =)

  VastaaPoista
 4. Voi, kuinka tekisi mieli sanoa, että älä ota paineita bloggaamisesta. Mutta enpä sano, kun ittekin teen sitä välillä, kuten tiedät. :-)

  Sen kuitenkin sanon, että älä kuvien kanssa tuskittele. Ja äläkä ainakaan vähättele, että teet vaan pieniä töitä. Eivät ne ole sen vähäpätöisempiä kuin muutkaan työt. Ja sitä paitsi pienemmistä projekteista on ihan yhtä kiintoisaa lukea kuin suuremmistakin.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  p.s. Jos milloinkaan kaipaat apua englanninkielisten ohjeiden kanssa, niin nakkaa viestiä. Lupaan avittaa.

  VastaaPoista
 5. Ihan oli kuin minun ajatukseni tänään blogin suhteen. Tosin mitään paineita en bloggailusta ole ottanut. Välillä vain tuntuu, että aina vaan teen niitä samoja perusjuttuja ja kuvatkin ovat huonoja, ja omat blogitekstini sisältävät paljon valitusta. Enpä silti taida vielä luovuttaa. Älä sinäkään, täällä on kauniita neuleita ja kuvistakin saa kyllä selvän!

  VastaaPoista
 6. Pienet työt ovat ihan yhtä arvokkaita kuin isotkin (sanoo hän, jolla joka toinen postaus on perussukista ;-) ). Eikä kuvien tarvitse olla kummoisiakaan, että niistä näkee, mistä on kyse! Eli näistä älä paineita ota.

  Se onkin sitten toinen juttu, jos bloggaus tuntuu velvollisuudelta. Toivottavasti saat kuitenkin blogikipinän kiinni, sillä ainakin minä viihdyn blogisi äärellä!

  Ja mitä mainiointa alkanutta vuotta Sinulle! :)

  VastaaPoista
 7. Oothan sä saanu tehtyä viimevuonnaki vaikka ja mitä..
  Sama vika "Rahikaisella".. haaveilee enempi mitä ehtii toteuttaa.. eikä ossaa enklantia..
  Minä haaveilen semmosestaki, että tekisin viimevuoden neuleista kuvakirjan ifolorilla.. saapa nähä jääkö haaveeksi..
  Hyvinhän nuista sun kuvista on saanu selevää.. sannoo muutaman valokuvauskurssin käyny valokuvausta harrasteleva mummo joka toivottaa sinulle..
  Voimia ja onnellisia päiviä uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 8. No justiisa. Tuollaistahan se taitaa olla monella muullakin. Sillon ku bloggaaminen ja käsityöt tympii, pidä taukoo. Tee vaan ku mukavalta tuntuu. Ei tuu minunkaa kuvista mimmosiakaan ku ei luonnonvaloa riitä.
  Pieniä piiperryksiä miekin teen pääasiassa.
  Sinä olet tehnyt niin nätit myssytkin vauvelille. Ossaathan sinä.
  Hyvää Uutta Vuotta ja nokka pystyy! (kute pohojoses sanotaan)

  VastaaPoista
 9. Ystävä hyvä,ihan samanmoisia taisteloita sitä täälläki käydään,pidänkö,jatkanko,lopetanko?Jne...et oo ainut,muistapa se:)Silti,tää bloggaaminen on henkireikä,vaikka se vieki vähän aikaa..Mutta ku on ja tietää,että on...ees joku,joka muistaa,eikä unoha ja lukee,toisinaan jättää kommenttia,se auttaa eteenpäin,iteki jaksaa yrittää taas hetken aikaa!
  Halauksia sulle roppakaupalla,voimia ja jaksamista pikkuisten kanssa,jokainen pienikin käsityö,jonka oot tehny,on tärkeä jollekulle!
  Tosiaankaan,et oo huono kuvaajakaan!
  Toivottavasti tulevan vuoden aikana tavattais enemmän ku vaan kahesti;)

  VastaaPoista
 10. Hyvää Uutta Vuotta! Blogin pitäminen menee mullakin aika omalla painollaan, koska perheen terminaattorit vievät suuren osan vapaa-ajasta, omat puuhastelut saavat odottaa. Kuitenkin oman päänupin koossa pysymisen kannalta on tärkeää pitää kiinni omista jutuista. Hitaasti mutta varmasti valmiiksi, näillä mennään tääkin vuosi!

  VastaaPoista
 11. Ei kuule ole olemassa mitään "vain" pieniä töitä. Ne on KÄSITÖITÄ kaikki ja arvokkaita sellaisia. Kyllä miekii oon neulonu jos mitä, mutta en jaksa kaikkia laittaa blogiin, enkä kuvatakkaan ehi ku aina ne tekeleet lähtee jonkun mukaan. Mutta ei oteta stressiä eikä paineita siitä mitä tänne ehtii laittaa. Käypä kattoon mun blogia, aloitin sen syyskuussa ja vasta nyt sain jatkettua. Eikä siellä mun blogissa ees kukaan juuri käy, mut en välitä siitäkään. Tehhään se mitä jaksetaan ja mihin aika riittää. Jos on perhettä ja se on tarpeeksi iso, niin tiedän kokemuksesta miten aika on usein kortilla. Hyviä kuvia sulla on ollut ja minä ainakin käyn täällä vierailemassa.

  VastaaPoista
 12. Piti ihan alkaa miettimään ja laskemaan, että mitä ite oon käsityörintamalla saanut aikaan viime vuonna, vaikka periaatteessa pitäis osata, ku koulutuskin käsitöihin on... No, saldoksi tuli, että puikkoihin en ole kai koskenukkaan. Virkkuukoukulla jatkoin yhtä lasten keskeneräistä pikkujuttua, että pääsivät eteenpäin. Pariin pyyheliinaan kirjasin nimet ja ehkä kymmenet poikien housunpolvet paikkasin.. :) Ja kuvia en edes kehdammut ottaa.
  Että älä masennu ;D Mukavaa alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
 13. Laita vaan seurantaan. Jaa se taitaa olla nyt se "talavi", elikä sitä piristyy kun päivä alkaa pidentyä ja piti alkaa minunkin kokkeileen, mimmosia kuvia sitä saa pimiällä, kun laittaa kaikki lamput palamaan, eli neuleita aloin kuvaamaan. Ei sitä oikein syksyllä jaksanu aatellakaan bloggaamista niinkuin oli puhetta. Piä siekii luovaa taukoa aina välillä eläkä mittään listoja ala kehitteleen vuojen aikana tehyistä töistä. kuvaat sillon ku jaksat ja muistat ja ladot koneelle ku ehit. Niin miekii aijon nyt tehä. Niin ja kiitos vierailusta ja kommentista blogissani.

  VastaaPoista
 14. Hyvää uutta vuotta sinullekin!
  Älä ota stressiä! Ei blogia tarvitse päivittää "joka päivä" ja paljon olet saanut neulottua viime vuonna, kuvistasi olen saanut aivan hyvin tolkkua, ei niissä ole valittamista. Sekin on totta että jos harrastus alkaa olla suorittamista niin ilo siitä kaikkoaa.

  VastaaPoista
 15. Mitähän minä nyt osaisin kirjoittaa, että se edes vähän piristäisi oloa.
  Joulun jälkeen tuntuu vähän kaikilla olevan, ettei mikään innosta enää. Minäkään en ole kuin makoillut ja töllöttänyt telkkaa, kun ei enää ole noita lapsia, joista pitäisi pitää huolta. Kirjoittelet blogia sitten kun taas siltä tuntuu, eihän tämä ole mitään pakkopullaa.
  Laittele vaan niitä kuvia. Ei me mitään mestariluomuksia odotetakkaan, vaikka nuo vauva kuvat on kyllä niin suloisia, että niitä olen katsellut useampaan kertaan.
  Enkä minäkään ala mitään listaa pitämään tehdyistä käsitöistä :) Minun äitipuolellani oli aikanaan liuta raivostuttavia sanontoja, joista yksi oli :" Laiska työnsä luettelee". Joten ei mitään listoja :D.
  Sitäpaitsi, kyllä sinä ehdit neulomaan niitä "isoja" töitä sitten, kun lapset on lähteneet maailmalle, eikä sinulla ole enää muuta tekemistä. Sen takia me mummot neulotaan niin paljon, kun ei ole muutakaan tekemistä :(
  Oikein riemukasta talvea sinulle ja lapsillesi.

  VastaaPoista
 16. Hahaa. Ihan on samat mietteet kuule täälläkin! Ensinnäkin käsitöistä; olen niin hemmetin pikku tarkka että monet jutut jää sen vuoksi tekemättä kun en osaa päättää että miten jutut tekisin. Aina löytyy muka parempi idea ja sitte ne ideat on omassa päässä niiiin hienoja ja lopputulos omasta mielestä surkea. Minä ostelen tarvikkeita ja materiaaleja moniin käsitöihin mutta harvaa saan edes alettua tekemään. Mutta sitte lopulta kun jotain pientä saa tehtyä niin heti tulee uutta virtaa!
  Ja bloggauksesta; Monesti tuntuu että haluan lopettaa kun kuka sitä blogia muka lukee. Miksi minä kirjoittelisin juttuja ku ei ketään kuitenkaan kiinnosta. Monesti huomaan miettiväni että PITÄIS päivittää blogi. Siis mikäs pakko se on.
  Mutta niin vain on tullut jatkettua sekä käsitöitä että blogin pitämistä! Jatka vain sinäkin molempia omalla painolla. Ihanaa vuotta 2012!

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.