sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Värillä väliä kunhan on ruskiaa

Täälä on eppäilemättä menossa ruskia kausi, alakaa kyllä pikku hilijaa tulla korvista... Valamistunu on ruskiaa, puikoilla on ruskiaa ja kaapissa oottaa ruskiaa, blääääh. Onneks tullee lämpimämpiä kelejä, ni alakaa väritki laulaa taas, toivottavasti. Tuo ruskia kausi on kestäny jo luvattoman kauan. Tein tillauksen H&M:lle ja tilasin räiskyviä värejä kaappiin. No, toivotaan että ne tullee käyttöönki, virn*...

Pari pientä työtä on hypänny puikoilta. Sain itelleni ne kämmekkäät valamiiks ja hokkus pokkus, johan kelit lämpeni. No en toki valita, onhan ne sitte syksyks valamiina. Lankana oli snyni lähettämä 100% merino Katia. Aah, nii pehemiää, mutta jo ekan käyttökerran jäläkeen tosi nuhuraantuneen näköstä. Taitaa olla nuitten merinojen perusominaisuus, sillä on aikasempia kokemuksia muista merinolangoista, joille on käyny samoin. Mutta ei se ole sun vika snyni, elä niin aattele. Kyllä ne kuitenki kestää oman aikansa. Kiitos vielä langasta. Sitä jäi vielä toinen kerä, mitähän siitä tekis... Kämekkäät oli yhen tehokkaan illan tulos ts. istuin lähes koko illan ja tikutin, ni synty valamista. Ohojeena Ursus-kämmekkäät Ullasta. Muokkasin toki vähän ohojetta: silimukoita enemmän, varret eri tavalla ja lisäsin peukalot.

Ohje: Ursus-kämmekkäät
Lanka: Katia
Puikot: 5 mm

Seuraavaks valamistu pojan tenneseepuseron kaveriks pipo, ku lankaa jäi ja ohoje oli myös pipolle. Jäi sitä lankaa vieläki. En tiiä pittääkö mun purkaa tuota paitaa vieläki... Se oli eilen toisen (2.) kerran pyykkikonneessa ja pesin 40:n ohojelmalla. Tenneseen sais pestä 60:ssä. Kone ei ollu mun mielestä liian täynnä, vähän yli puolilleen kuten aina. Ku laitoin paitaa kuivumaan, ni kas, vasemmalle olalle oli tullu joku ihimeen nuhuraantunu kohta. Tympii lievästi sanottuna. En tiiä oliko se hankaantunu konneessa johonki, sillä en huomannu ennen konneessen laittoa mittään erikoista siinä. No jos puran, puran ainoastaan tuon kohan, onnesks senki taion on oppinu tässä matkan varrella. Niin siittä piposta vielä, modasin sitäkin, kavennukset on Typyn Jacques piposta. On vaan niin mainiot, eikö?


Ohje: Novita muksuextra 2008, nro 30
Lanka: Tennesee
Puikot: 3 mm

Sitte siihen "myttyyn", jota esittelin viimeks. Kysseessä on Aurahuivi, jota neulon raverlyn aura-ryhmässä. En oo saanu kyllä laitettua sinne mittään muita merkintöjä, ku sen että huivi on alotettu. Kröhöm, se enklanti.. Huivi on edenny myös, kakkoskaaviota on tehtynä kohta kolome kertaa. Oottelin niitä puikkoja Tinttamarellista liki viikon (kauhian kauan). Nyt mulla on hyvät puikot ja työ jatkuu hittaasti mutta varmasti. Tilasin 4mm irtopäät knit pro kaapeliin ja samalla tarttu mukkaan 4,5mm sukkapuikot jotenki kummasti.

Tekis mieli alottaa jottain kesästä, mutta mun puuvillalangat on aika vähissä ts. niitä ei oo muuta ku samosta ja yksittäisiä keriä tenneseetä. Niillä ei palijon neulota. Joo, mutta on niin ihana keli ainaki täälä Keski-Suomessa, että on synti ja häpiä olla sisällä, joten se on moro!