torstai 19. helmikuuta 2009

Villapöpät pois puikoilta

Vajjaassa viikossa valamistu villapöpät pikkuselle. Nyt ei kerinny mennä hermo pelekkään oikiaan ku välillä oli resoreissa nurjia silimukoita. virn* Hahtuva muhi kaapissa reilut puoli vuotta, voitin sen Yksi kaikkien ja kaikki yhden langoissa -blogin Savi-Viljamin morsmaikun nimen arvauskilipailusta. Sillon oli kovasti suunnitelmia mitä hahtuvasta teen, mutta ne jäi suunnitelmiks. Nyt sitte todellisuus pakotti tarttumaa puikkoihin, meillä on vuokrakämpässä niin kylymät lattiat, että hirvittää laittaa pikkunen sinne mönkimään. Aattelin, äkkiä hahtuva puikoille ja pikkuselle pöpät. No ei se ihan nii menny. Alakuun me ei puhuttu hahtuvan kans ollenkaa sammaa kieltä: hahtuva katkeili ja minä tuskailin. Yritin olla varovainen mutta... Meinasin heittää pöpät nurkkaan häpiämää, mutta sitte päätin etten luovuta. Muistelin miten jotku tekkee villapöpiä ku liukuhihinalta. Aattelin etten voi olla nii surkia, etten saa yhtiä housuja tehtyä. Mulla ei ollu aikasempaa kokemusta hahtuvasta enkä tienny miten se "toimii". Parin päivän päästä hahtuva aivan ku kuivi ja ta-daa sitte se ei ennää katkeillukkaa. Yes! Valamista tuli tämän jäläkeen nopiaa. Kuveja, surkeita sellasia taas :(

Lissäyksistä tuli kivat reiät sivulle.


Kasvunvarraa on vähän.

Puikot: 7mm
Lanka: jottain hahtuvaa
Ohje: Villapöpät
Muuta: 3-kertanen lanka, silimukoita 62

Tännää olin pienimmän kans keskussairaalassa kontrolleissa ja tutkimuksissa. Sattu olemaan sama lääkäri joka oli tammikuussa osastojaksolla hoitavana lääkärinä. Tikkasin tuollon ruskea-vihreää tenneseepaitaa. Lääkäri kommentoi sillon siistiä käsiallaani ja kyseli mitä neulon. Nyt ku lääkäri saatto meitä takaisin huoneestaan avo-osastolle hän kysy multa: "Joko paita tuli valamiiks?" Huvitti, että lääkäri muisti tikkaamiseni. Jäi hyvä maku lääkäristä, tunsin ns. hengenheimolaisuutta. Lääkäri kerto tammikuussa harrastavansa neulontaa itekki, mutta arvakkaa vaan, hoksasinko kysyä joko hänen neulomansa kastemekot on valamistunu. No eihän sitä saa liikaa kaveerata lääkärin kans :) Tällasta tällä kertaa.

Ja arvakkaa mitä! Joku törkiä samospusero kiilas mun lapasten ohi puikoille. Ei niillä oo mittään käytöstapoja. Hmmph. Puhisee. No yks syy voi olla se, että unohin ohojeen lapasiin nukkumislomallani reilun 100km:n päähän. Tulostin ei suostu tekemään muuta ku suttua. Tulostappa siinä sitte uus ohoje. Ja mikrotukihenkilö on poies kotua... Epäreilua.

7 kommenttia:

 1. Kivan näköiset villapöpät lapsella! Kyselit noista hahtuvista! Tunnustan, en ymmärrä niistä "hölökäsen pölläystä". Luigi ja Piukku meillä on "erikoistuneet" niiden kanssa touhuamaan! Minä en ole uskaltanut edes kokeilla niistä neulomista.Sen vain tiedän, että sitten vasta,kun lapaset tai tossut otetaan pesukoneesta pois,siinä vaiheessa vasta tiedetään,kenelle ne sopivat!(taisinko vähän liioitella). Kyselen Luigilta neuvoja!

  VastaaPoista
 2. Muistelinkin niin että Piukku ja Luigi tekkee ennemmän nuita hahtuvajuttuja. Arvelin kyllä että saan vastauksen kuitenkin sun kautta, jos ne ei vastaa suoraan.

  VastaaPoista
 3. Hei! Ja kiva kun sait housut valmiiksi. Ihanan näköset ja varmasti lämpimät pikkuselle. Minä oon kerran ite yrittäny hahtuvavilliksiä meän pojalle tehä, mutta en ollu niin pitkäpinnanen ku sinä ja kesken jäivät. Onhan nuo hahtuvat joskus vähän katkeilevia. Mutta joskus löytää paksumpilaatusia, joitten kans ei mee niin hermot.. Mutta ainaki yhen ohjeen löysin sulle täältä : http://www.student.oulu.fi/~paniemel/villis.html

  Tuosta ohjeesta aloin soveltamaan omia housuyrityksiä.. Levenevälahkeisia yritin..

  Ja oon lukenu myös, että uittavat lanoliinissa housut vielä. Ja haaraosasta huovutetaan enempi. Mutta ooppa varovainen, jos paat ne housut pesukoneeseen, ettei tuu nukelle housut. Joskus käy niin kun meän Piukulle ekojen hahtuvalapasten kans, että tulee tuluskukkaro :)

  VastaaPoista
 4. Hienon näköiset housut sait tehtyä! Minä olen luovuttanut täysin hahtuvan kanssa, me ei vaan tulla toimeen keskenämme :D.

  VastaaPoista
 5. Hienot Pöpät! Minulla oli aikoinaan hahtuvan kanssa samanlaista taistelua. Kirjoitat tosi hauskasti ja mukaansatempaavasti!

  vastavierailulla:
  (www.puikottaa1.vuodatus.net)

  VastaaPoista
 6. Mukava kuulla, etten oo ainut jolle hahtuva on kiukutellu. Oli aika tympiää, ku hahtuva katkeili noin miljoon kertaa.

  Luigi: Kiitos ohojeesta, kävinki jo kurkkimassa niitä.

  Niina: Kiitos! Punastuu. Enhän mää ossaa kirjottaa, mutta mukava jos tyyli miellyttää.

  VastaaPoista
 7. Kyllä vaan, kyllä tätä lukee mielikseen. Ja mitä siihen kuvien surkeuteen tulee, niin...sä oot mun rinnalla mestarikuvaaja! Mun kamerasta ei saa hyviä kuvia millään, jos kuvaa käsitöitä. Sun kuvat on sentäs teräviä.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.