perjantai 7. lokakuuta 2016

Haaviston lapasia, NKH 3/6

Totesin pestessäni lapasia keväällä (vai kesälläkö se oli), että TAAS parittomia ja hävinneitä löyty usiampi kappale. Voi että se harmittaa. Kuitenki lapset pittää mun neulomia lapasia palijon. Eivät vaan opi pitämään niitä tallessa.

Neulekirjahaasteeseen (NKH) otin lapaset yhelle pojalle. Kuinka ollakkaan, yks niistä eniten lapasia hukkaavista, alako pyytämään uusia lapasia myös. Haasteessa saa tehä usiampia samanlaisia, mutta vain yks työ lasketaan. Tein kahet tällä mallilla.
Haavisto no 45, 48s.
Lanka: Novita 7veljestä
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm
Tehty ajalla: 11.8.-6.9.16

Mustavalakoset otin puikoille ensin. Alakuun malli oli eri. Oli palijon samalla värillä eli peräkkäin monta mustaa ruutua. Kaavion lukeminen oli tosi hankalaa. Tuskastuin nopiasti jatkuviin virheisiin ja vaihoin toiseen malliin.

Haavisto numero 45 näytti kivalle ja oliki yksinkertanen tehä. Kolomen kerroksen toistoa perä jäläkeen. Sen opin jopa ulukoa. ;-) Eipä siinä muuta, ku anto palaa vaan. Aukkopeukalon tekeminen tuntu jotenki ou'olta. Kiilapeukalo on mun juttu ja päätin tehä toisiin sen.
Haavisto no 45, 48s.
Lanka: Novita 7veljestä ja Smart
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm
Tehty ajalla: 7.-19.9.16

Hieman erilaiset tuli peukaloien kuvioista, mutta saa olla. En pura. Poika kärtti näitä kässiinsä monta päivää nähtyään lapasten olevan valamiit. Halusin kuvat kuitenki ensin. JOS nämä nyt hukataan heti, en tee uusia. Tämä on lupaus 😁 NKH 3/6 ✔️

Loppuun vielä yhet Anelmaislapaset. Viime joulukuussa neuloin nämä peukkuja lukkuunottamatta valamiiks. Siihen ne vaan jäi. Eipä vieny montaa minnuuttia peukkujen teko. Kivat nämäki on, omasta mielestäni. ★
Anelmaislapaset 44s.
Lanka: Novita wool
Puikot: 3,0 mm ja 3,25 mm
Tehty ajalla: 4.-7.12.15, 6.9.16
Seuraavalla kerralla lapasia ;)