perjantai 28. lokakuuta 2016

Uuen opettelua: villasukat varpaista varteen

Alakuvuojesta maaliskuussa olin hyvässä neulevauhissa ja intoa riitti. Hyvällä itsetunnolla varustettu vissiin myös, sillä päätin kokkeilla jottain uutta. Yhen lapsemme jalakoja palelee ussein ja hän on pyytäny kauan polovisukkia. Koskaan en oo sellasia teheny. Hoikkaan lapsen jalakaan se ei liene vaikea, tuumin. Jotenki tuntu varmemmalta alottaa sukka väärin päin, varpaista varteen. Ullaneuleen sivvuilta löytyy selekiä ohoje asiasta. Alakuun pääsin hyvin. Tein sukat yhtä aikaa pyöröpuikoilla. :)
Pitkät palmikkosukat/Novitan sukkalehti 64s.
Lanka: Vuorelman veto
Puikot: 3,0 mm
Tehty ajalla: 2.3-27.10.16

Kunnes tuli kantapään vuoro. Aattelin neuloa hyväks havaihtemani ranskalaisenkantapään. Muutaman lissäyksen tein ja siihen se vain jäi puoleks vuojeks. Into loppu vissiin kesken tai taito tai joku. Kaks viikkoa sitä jopa riittiki. ;)

Tuli syksy. Tuli syyskuun loppu. Päätin tarttua härkää sarvista ja saattaa sukat valamiiks asti. Olin neulonu jo muille tarvihtijoille sukat. Oli tehtävä luvatut sukat loppuun viimeinki. Kantapäässä meni sormi suuhun. Ekkaa kertaa tuntu, että en pääse etteenpäin näitten kans. Tavasin ja tavasin. Ei auennu. Aattelin tehä pienen koeversion. Jos en tajua, mietin sitte toista vaihtoehtoa. Yllätyin, sillä olinki ymmärtäny idean ja osasin!!! Pieni versio näytti myös epäkohan eli toisella puolella silimukat jäi löysälle. Osasin heti kokkeilla eri vaihtoehtoa ja neuloin vasemmalla puolella silimukat yhteen takakautta oikein. Niin tuli hyvät.

Kantapäistä ei tullu täyelliset. Seuraavalla kerralla alotan kiilalissäykset hieman aikasemmin. Meiän perheen jalakoihin istuu parhaiten korkia kantalappu. Lisäks vahavennetun neuleen saa alottaa kantapohojassa aiemmin. Nämä itelle muistiin.

Ei tämä loppujen lopuks ollu kovin vaikiaa. Muutama lissäys ja pääsin neulomaan vartta. Siinä ei ihimeempää, sai antaa mennä vaan. Toki toisen lankavyyhin jou'uin Titityyltä hakia ja siinä meni eniten aikaa, liki kuukausi. Aivan mahtava muuten, ettei värierien eroa huomaa sukista lainkaan! 

Onhan nämä hienot ja voi pojan onnea 💜💜💜 Ei varmasti tyytyväisempää poikaa oo. Tämä kaunis palamikkokuvio päässee uuestaan puikoille jossain vaiheessa. 😊 Tällä tyylillä aion tehä lissää sukkia joskus, se on varmaa. 👍🏻 Eli ainaki tässä kohtaa uuen opettelu kannatti ehottomasti. Oon supertyytyväinen!!!