perjantai 5. elokuuta 2016

Neulekirjahaaste

EDIT ekassa kappaleessa...
Neulelehtihaaste, epävirallinen sellanen, tuli vastaan tuola fasebuukin ihimeellisessä maalimassa. Värikkäitä unelmia-blogin Venla laitto etteenpäin haasteen. Alunperin tämä on lähteny liikkeelle ABSTRAKTI-blogista. Tähän tarkennus siis (edit.), koska mun ymmärrys asiasta oli menny hieman pieleen. Tuolta voi käyä lukemassa alakuperäsen kirjotuksen asiasta. Minähän näppäränä naisena otin haasteen vastaan. Haaste on alakujaan neulekirjahaasteena lähteny liikkeelle ja minäki muutin omani sellaseks. Jokkainen on tainnu muokata haasteesta itelleen sopivan. Eppäilen hyvin vahavasti kuinka tämä oikeen tullee menemään. Oon kyllä innokkaana aina mukana, mutte penkin allehan ne tahtoo mennä. Koska tämä on epävirallinen, luppaan etten korvaani lotkauta asialle tämän enempää, ei vaan siis etten ota paineita tästä. Lupa oli muokkailla omat säännöt, ni johan määki niin tein. :) :) 


Säännöt:

1. Valitse ohojeet käsityökirjoista. Työn tekniikalla, koolla tai vaativuudella ei oo väliä. 
2. Kuvvaa kirjat ja julukase blogissasi tai laita itelles muistiin.
3. Totteuta työt vuojen 2016 loppuun mennessä.

Mulla ei oo kaapissa onneks ku 5 neulekirjaa ja 1 neuleohojekirjanen. Kummasti on käyny niin, ettei niistä oo palijon tullu neulottua. Jostaki kyllä, mutta osasta ei mittään. Yks työ per kirja olis siis homman nimi. Sehän on näin teoriassa ihan simppeli juttu. ;) Ite tietty saa päättää mitä neuloo. Mallien valinta oli sangen heleppoa. Esittelen valihtemani työt seuraavaks.

Tähkäpää ja muut lempineuleet kirjasta oon jo 3 työtä neulonukki. Nämä upeat sukat on kuitenki kuumotellu takaraivossa hyvän tovin. Haaste alako mun osalta heinäkuun alusta, vaikka tämä postaus tullee vasta nyt. ;) Nuo sukat on siis jo hyvässä vaiheessa. Jee jee! Esittelen valamiit sukkaset omana postauksena.

Marin ja Suvin kirja Kaikki lähti lapasesta oli pakko saaha. Vaan yhet lapaset oon siittä teheny ainoastaan. Kuurankukkalapaset päätin neuloa itelleni ja aluslapaset sainki tehtyä jo 3 vuotta sitten. Ku joku jää roikkumaan, se sitte kans jää. Loppukevväällä tiputin toisen lapaseni kauppareisulla, joten uusien teko ois eessä joka tappauksessa. Koska sääntöjä sai soveltaa, hyväksyn nämä mukkaan projektiin, sillä päällyslapaset on kokonaan tekemättä. Enkö oo kiero? ;)

Sata kansanomaista kuviokudinmalllia on saanu olla kaapissa ihan herran rauhassa. Tästä en ossaa sanua vielä mitä teen, mutta kirjoneulelapaset kuitenki. :D :D Heleppo valinta. ;)

Pitsihuivien kans on vähän niin ja näin. Tämä jos joku tullee jäämään kesken, sen voin luvata, jos ees alotan ollenkaan. Teen sitte jonku toisen huivin joskus. Ehkä. Tämän kirjan voin myyä, jos joku haluaa ostaa pois. Uuen veronen kirja. Tarjoa jottain, rahhaa tai lankaa.

Stitch´n bitch kirjan oon ostanu joskus lähinnä tekniikkojen opettelumielessä. Jottain oon siittä opetellukki. Mm. silimukointia, kolomen puikon päättelyä jne. Tämän kirjan neulemallit on aika mittäänsanomattomia mun makkuun. Jussisukat on ehken ainuat, joista ois jottain iloaki jollekki, joten valinta ossuu niihin.

Leikkipuistoneuleet on neuleohojekirjanen, josta valihin pikkuneitille neuletakin tehtäväks. Tuoki pitäny joskus ostaa, eikä ikinä oo tullu tehtyä mittään.

Ei siis pitäs olla paha nakki. Saattaa olla että selevitän tämän ihan kunnialla, tai sitte ei. Aikaa tähän aattelin käyttää puoli vuotta eli heinäkuusta vuojen loppuun.

Kuka lähtee mukkaan? Ilimotelkaa, jos lähette neulekirja- tai neulelehtihaasteeseen, tuun kurkkimaan teiän haastetöitä ja niitten etenemistä. Ois kivempi neuloa porukalla. :)