sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Savun hälvettyä jäljelle jää savunhaju

Osaako joku sanoa miten savunhajun sais pois langoista? Ne on säilytetty muovipusseissa kaapissa, mutta nyt haisevat "pienen" onnettomuuden myötä savulle kaikki. En tiiä mitä tekis, kaikki roskiin, vai? Onneks lankoja ei oo enempää, jotain 20kg kuitenki.            
Roskiin???
 Tämä on kirjoitettu kännykällä, enkä osa säätää tällä mitään. Toivottavasti näkymä on ok. Kiitos kommenteista wollmeisesukkiin. ♥

17 kommenttia:

 1. http://www.siivous.info/kotityot-siivousohjeet/palaneen-haju-pois
  En tiedä, onko tästä apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etikkapesua suositeltiin pesulasta myös. Aikamoinen homma vaan pestä langat. Katotaan miten käy, osan varmaan joutuu hävittää. :-(

   Poista
 2. Kokeile ruokasoodaa. Pari kerää pussiin ja ruokasoodaa ripottelet päälle. Annat olla vähintään vuorokauden ja sitten ravistelet soodan pois ja nuuskit tulosta. Itse sain perintönä ihan valtavan järkyttävän tupakan hajuisen plyyssisohvan, sen sain soodakäsittelyllä ja imuroinnilla lähes hajuttomaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Tuntuu vaan aikamoiselta urakalta käsitellä 20kg lankoja ruokasoodalla. Mut jos ei oo muuta vaihtoehtoa, täytyy kokeilla pienissä erissä.

   Poista
 3. Yhdistinpä sinut tässä blogissa ja tuolla fb:n puolella.
  Harmi juttu tuo savulle haisevat langat. Toivottavasti saat hajun jotenkin häviämään ettet joudu pois heittämään lankojasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Facebookissa kysyin asiaa myös ja joku piti mua tyhmänä. "Kyllähän nuotion haju lähtee pois." Ei oo tosiaankaan samasta asiasta kyse. Talossakin tuli kunnon remontti, kun haju ei lähde pesemällä pois. Mut ehkä se joku oli vain ajattelematon tai ei tiennyt mistä puhui.

   Poista
 4. Mie oon joskus hajuja poistanu langoista ripustamalla ne pyykkipojilla ulos terassille pyykkinaruille tuulettumaan. Ja useita päiviä ovat siellä saaneet olla. Villahan "puhdistaa" ns. itse itsensä, niin paras sää on ollut sellainen vähän sumuinen kostea yöilma ja sitten kun lankakerät ovat vähän vetäneet kosteutta, niin olen tuonut saunan lämpöön kuivumaan. En tiedä toimiiko savun hajuun, mutta voisit kokeilla muutamalla kerällä. Älä nyt ainakaan roskiin vielä laita. Toinen konsti on talvella lumipesu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. Jotenkin tuntuu aika toivottomalta hommalta koko lankojen pelastusyritys. Taloon tuli remontti koska haju ei muuten lähde. Jotenkin epäilen lähteekö se langoistakaan. Osasta vaatteista haju ei lähtenyt. Säilytys on nyt ongelmana kun ei ole lämmintä varastoa ja sisällä niitä ei voi pitää enää.

   Poista
 5. No onpa harmi tuollainen juttu. Pilvikirsikan ohjeet kuulostavat kyllä hyviltä. Toivottavasti saat keinon, jolla haju häviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä iso juttu on kaikkinensa. Evakossa asutaan edelleen. Paljon harmia tuli ja stressi on iso monesta asiasta johtuen.

   Poista
 6. Toivottavasti ei ollut kovin vakava onnettomuus!

  Sinuna mie oottasin talvipakkasia ja levittelisin sitten langat ulos tuulettumaan useammaksi päiväksi, luulisi sen auttavan etikkapesua paremmin! Villa kun tosiaan on "itsepuhdistuvaa"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma. Vahinko oli iso ja taloon tuli remontti. Pesu ei poista hajua kokonaan. Tuo talven odotus tuntuu nyt parhaimmalta vaihtoehdolta. Etikalla en lähde edes kokeilemaan, koska se ei poistanut hajua kaikista vaatteistakaan. Mietin vain homehtuuko langat talvea odotellessa kylmässä varastossa?

   Poista
 7. Vie vain langat kylmään varastoon ja mieluummin ei ihan umpinaiseen lootaan että ilma vaihtuu. Minulla ollut vuosia ullakolla laatikoissa, jos minkälaisissa lankoja ja ei ole homehtuneet. Ja tuolla pihamökissä on satoja kiloja lankaa muovilaatikoihin pakattuna ja sielläkään ei ole aina lämmöt päällä. Homehtumista ei kyllä tarvii pelätä jos et ole kastellut lankoja.
  Yksi konsti on sitten se, että tuuletat ja neulot niistä langoista jotain ja peset vaatteen sitten valmiina ja laitat koneeseen sellaista huuhteluainetta Comfort Deo Softia, mikä poistaa hajuja. Itse olen nyt sitä laittanut navettavaatteisiin ja se navetan haju kyllä lähtee tuolla huuhteluaineella. Mikään muu ei ole poistanut navetan hajua ja kokemusta on nyt neljättäkymmentä vuotta navettavaatteiden pesusta. En tiedä saako normikaupasta, mutta mie tilasin meijerin kautta. Voin tuoda kyllä sinulle jos kiinnostaa kokeilla. Sitten syssymmällä:):):) Viiden litran kanisteri maksaa muistaakseni alle 15e eli kolmisen euroa litra.

  VastaaPoista
 8. Voi, ei! Savuvahingot ei oo mukavia. Mietin, että mitähän mummulassa tehtiin langoille tulipalon jälkeen, kun varmaan sielä on lankojaki ollu. Tekstiilit käytettiin pesulassa. Kuukauden olivat evakossa ku tehtiin remonttia ja sitten monta kuukautta putsattiin ja käytiin läpi kaikkia vinttikamarien kirjahyllyjen yms tavaroita. Melkoinen homma. Voimia teille!
  Ps. En oo aikoihin käyny blogikierroksella. Jotenki vaan bloggailu jääny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi mummo. Itellä ollu kans meleko hilijasta tämä blogielämä viime vuosina. Savuvahingon takia meillä tehtiin myös remonttia kunnolla ja palijon tavaraa piti hävittää. Ei mikkään pikkujuttu tosiaankaan. Mukavaa vuotta sulle. <3

   Poista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.