maanantai 28. huhtikuuta 2014

Vanhoja kyh-töitä vuojelta 2012

Täytyy sanoa, että mulla on varmasti maailman ymmärtäväisimmät lukijat viime postauksen perusteella. :) Kiitos kannustavista ja ihanista kommenteista! Ehkä mä koitan sitkutella täälä mitenkuten parhaiten ehin. Tässä postaus, josta oon miettiny kehtaako näitä ees päivittää, liki kahen vuojen takasia juttuja. Mulla oli visio mössykän kuvista, Kissankuluman Eemeliä yritettiin matkia. Sopivia vaatteita ei löytyny, mutta mössykkä, pössykkä, puukko ja "puuverstas" löyty. Mössykkälippis on ollu suosittu malli meiän jäppisillä. Oon neulonu näitä 3 jo aikasemmin eli tämä on nelijäs siis. Kyhin aikana tein 2 mössykkää. Alottaessani ensimmäistä kyh-mössykkää, sain tillauksen toisesta. Lupasin tehä, mutta kesti vaan hiukan tuo valamiiks asti neulominen. Eiköhän näitä tuu tehtyä vieläki joskus, koskapa pojat kasvaa ja suosio on ollu jatkuva. Näitä on toivoneet tuttavatki, mutta edelleenkään muille neulomiseen ei jää aikaa.


Kyh#11: Mössykkälippis
Suuri käsityölehti 6-7/2009, malli nro 13
Lanka: Novita Samos
Puikot: 4,5 mm
Koukku: 4 mm
12.6-23.7.2012


Itelle neuloin myös tuollasen huivipannan kuin tytölle. Tummat hiukset on älyttömän lämpöset kesällä ja sitä silimälläpittäen tuota neuloin. Tosin tuon vuojen 2012 kesänä ei tuolle ollu tarvetta juurikaan, mutta pijin sitä kuitenki muutamia kertoja. Tykkään erityisesti huivipannan kirjailuista, jotka on ensimmäiset laatuaan ikinä. Ei ne ihan nappiin menny, mutta näkkyy käsityön jäläki ainaki. ;) Huivipannan jäläkeen mulla on hiukset lyhentyny puolimetriä, joten ei tätä ehken tuu niin palijon käytettyä ku pitkien hiusten kans.


Kyh#22: Lempi-huivipanta
Kotiliesi nro 16, 23.8.2011
Lanka: Tuntematon puuvillalanka, Novita Bambu violetti
Puikot: 6 mm
Koukku: 3 mm
20.6-26.7.2012

PS: Tekstit olin kirjottanu valamiiks kyhin aikoihin, jos joku ihimettelee, miten muistan noista ajoista vielä jotaki. :) Vielä on yks keskeneränen vuojen 2012 kyh esittelemättä, neulottavaa on vielä vähän...


8 kommenttia:

 1. Voi ihania, eikä mitään väliä onko tehty nyt vai useampi vuosi taaksepäin :) Ilman muuta laita tänne meidän iloksi. Aivan suloinen lakin malli. Mullakin olisi noita vanhoja Suuri Käsityö-lehtiä. Mutta en varmaan osaisi tehdä tuollaista. Voisihan sitä ohjetta vähän kuitenkin vilkaista :) Sinunkin huivisi on ihana ja kyllähän se lyhyidenkin hiusten kanssa on varmasti kiva ja suojaa sitten auringolta. Kauniit kirjailut olet huiviin tehnyt. Aurinkoisia kevätpäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo mössykkä ei oo todellakaan vaikea, ossaat varmasti tehä sellasen. Neulotaan muuten, mutta lippa ja reunus virkataan, ei vaikeaa.

   Poista
 2. voi sua!Noi mössykät on siis valloittavia ja tollanen huivi ois ihana :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita ja tarpeellisia käsitöitä kyllä. Ja eipä se ketään haittaa vaikka oisivat kymmenen vuotta vanhoja. Laita vain mitä aina löytyy itetekemääsi kaapin perukoilta. Käsityöthän ei happane!

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on hienot mössykkä sekä huivi! Ja olipa kiva yllätys, että löysit tiesi uuteen blogiinikin. Älä toki lopeta blogin pitoa... itsellänikin oli välillä ihan pakkopullaa koko homma, mutta nyt on taas tullut semmoinen olo, että ihan kiva sentään kun on blogikin ja tietysti kaikki blogikaverit sen myötä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. Blogin piossa on palijon hyvvää, mutta eipä tänne näy itestään tulevan muuta ku roskapostia/roskakommentteja. Annetaan ajan kulua, katotaan josko tämä taas sais tuulta purjeisiin jossain vaiheessa enemmän.

   Poista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.