perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ollakko vaiko ei olla?

Palijon oon pyöritelly blogia mielessä, pitäs kirjottaa, mutta aika ei riitä. Suuren perheen äitinä se on luonnollista. Aikaa neulomiseen ja bloggaamiseen ei jää, koska liikun niin palijon nykyään. Liikkuminen on tietenki hyvä asia. Monta kertaa oon mielessäni luonnostellu jäähyväiskirjettä tänne blogiin, mutta mutta... En tiiä mikä tässä pittää vielä kiinni, vaikkakin löyhästi. Ennen nautin bloggaamisesta, mutta nykyään tunnen ennemmin huonoa ommaatuntoa netissä roikkumisesta. Koska aika on joltakin pois, niin tietysti lapsilta. Kaikesta huolimatta, aattelin että yritän vielä kerran ja jos nyt näyttää siltä, että päivitykset tyssää lyhyeen, niin sitten teen lopetuspäätöksen ja piste.

Alakujorinoitten jäläkeen neuleisiin. Tällaiselle tuli tarvetta tammikuussa, kun meille saapu koira, brasilianterrieri, jolla ei oo alusvillaa. Koira tarvii takin pakkasilla. Netissä surfailu osotti sen, että valamiit takit on tyyriitä, niin mies pyysi, voisinko neuloa koiralle takin. Neuloinhan mä, vaikka oli aika pakkopullaa. Toinen hoputti ja hoputti ja se toi pakon työhön, tuntu ettei valamista tuu, vaikka kuinka sutkutti menemään. Olin tyytyväinen kun koira sai palttoonsa päälle ja mies pääsi sen kans lenkille. Koira on enemmän mieheni, ite hoian mieluummin kissoja. ;) Mutta voin tällasissa avustaa. Ens talaveks joutuu neulomaan uuen isomman takin. Ohoje oli simppeli ja palamikot on mun lemppareita edelleen, jotaki jou'uin kuitenki säätämään, koska neuloin eri langalla. Neuloin selekäosasta pitemmän, mutta nyt se on jo hiukan lyhyt, koira on kasvanu sen verran.


Koiran palmikollinen pusero (klik)
Lanka: Novita 7veljestä
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Koko: S
4.2.2014


Sukat itelle on valamistunu aika päiviä sitte. Joululomareissulle lähtiessä nappasin kerän lankaa ja puikot mukkaan, vaikka aattelin etten varmaan neulo yhtään. Toinen sukka valamistu reissulla, mutta paria saatiin ootella tovi. Perussukka, ranskalainen kantapää, ei ihimeitä. Käytössä ovat olleet jonku verran. Näissä uusissa novitan langoissa on mun kohalla ollu poikkeuksetta se ongelma, että lanka nyppyyntyy tosi äkkiä. Käsialani on tiukka, mutta se ei auta asiaa. Tympäsee, mutta oon vakaasti päättäny neuloa kaikki 7veikat ja nallet pois varastosta ensin, joten siinä pysytään. Onko muilla ongelmaa novitan lankojen kans?
Sukat 52 s
Lanka: 7veljestä raita
Puikot: 3,5 mm
3.1-20.1.2014Pakkasilla tuli tarve uusille lapasille, jotka ei sitte kuitenkaan päässy käyttöön. Väärä väri. Muissa lapasissa oli reiät ja lopulta neuloin uuet peukut raidallisiin lapasiin, joten nämä jäivät kaappiin pyörimään. Toinen syy oli tämä: kissat löysivät pussin, jossa valamiit lapaset oli ja purivat lapasista lankoja poikki. Vaikka tykkään kissoista, oisin tuollon voinu laittaa ne intokiinaan. Ne on pelemuuttanu mun lankakorin langat muutamaan otteeseen, ku oon unohtanu sen yöks olohuoneeseen... Nämä ei taia ommaan käyttöön päästä, jos joku sattus haluamaan pitkävartiset lapaset, voi huutaa hep, pistän postiin.
Lapaset 28s
Palmikko Novita talvi 2010, mallista 83
Lanka: Novita mambo
Puikot: 6 mm
7.-8.2.2014

Nämä on oottanu postausta. Muutama vuojen 2012 kyh on esittelemättä vielä. Oisko niitten vuoro seuraavaks? Sen jäläkeen on toivottavasti jo uutta puonnu puikoilta. Mukavaa kevvään jatkoa kaikille. Jättäkää kommenttia, jos tänne vielä jaksatte kurkkia, tuun vastavierailulle mieluusti. :)

PS: Huomena ja su eli 5.-6.4 on käjentaitomessut Jyväskylässä. Aion mennä pyörähtämään niissä äitini kans ja ehkä sisko saahaan kans seuraks. Ei oo suunnitelmissa ostaa mittään isompaa, mutta katotaan kuinka käy.