perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ollakko vaiko ei olla?

Palijon oon pyöritelly blogia mielessä, pitäs kirjottaa, mutta aika ei riitä. Suuren perheen äitinä se on luonnollista. Aikaa neulomiseen ja bloggaamiseen ei jää, koska liikun niin palijon nykyään. Liikkuminen on tietenki hyvä asia. Monta kertaa oon mielessäni luonnostellu jäähyväiskirjettä tänne blogiin, mutta mutta... En tiiä mikä tässä pittää vielä kiinni, vaikkakin löyhästi. Ennen nautin bloggaamisesta, mutta nykyään tunnen ennemmin huonoa ommaatuntoa netissä roikkumisesta. Koska aika on joltakin pois, niin tietysti lapsilta. Kaikesta huolimatta, aattelin että yritän vielä kerran ja jos nyt näyttää siltä, että päivitykset tyssää lyhyeen, niin sitten teen lopetuspäätöksen ja piste.

Alakujorinoitten jäläkeen neuleisiin. Tällaiselle tuli tarvetta tammikuussa, kun meille saapu koira, brasilianterrieri, jolla ei oo alusvillaa. Koira tarvii takin pakkasilla. Netissä surfailu osotti sen, että valamiit takit on tyyriitä, niin mies pyysi, voisinko neuloa koiralle takin. Neuloinhan mä, vaikka oli aika pakkopullaa. Toinen hoputti ja hoputti ja se toi pakon työhön, tuntu ettei valamista tuu, vaikka kuinka sutkutti menemään. Olin tyytyväinen kun koira sai palttoonsa päälle ja mies pääsi sen kans lenkille. Koira on enemmän mieheni, ite hoian mieluummin kissoja. ;) Mutta voin tällasissa avustaa. Ens talaveks joutuu neulomaan uuen isomman takin. Ohoje oli simppeli ja palamikot on mun lemppareita edelleen, jotaki jou'uin kuitenki säätämään, koska neuloin eri langalla. Neuloin selekäosasta pitemmän, mutta nyt se on jo hiukan lyhyt, koira on kasvanu sen verran.


Koiran palmikollinen pusero (klik)
Lanka: Novita 7veljestä
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Koko: S
4.2.2014


Sukat itelle on valamistunu aika päiviä sitte. Joululomareissulle lähtiessä nappasin kerän lankaa ja puikot mukkaan, vaikka aattelin etten varmaan neulo yhtään. Toinen sukka valamistu reissulla, mutta paria saatiin ootella tovi. Perussukka, ranskalainen kantapää, ei ihimeitä. Käytössä ovat olleet jonku verran. Näissä uusissa novitan langoissa on mun kohalla ollu poikkeuksetta se ongelma, että lanka nyppyyntyy tosi äkkiä. Käsialani on tiukka, mutta se ei auta asiaa. Tympäsee, mutta oon vakaasti päättäny neuloa kaikki 7veikat ja nallet pois varastosta ensin, joten siinä pysytään. Onko muilla ongelmaa novitan lankojen kans?
Sukat 52 s
Lanka: 7veljestä raita
Puikot: 3,5 mm
3.1-20.1.2014Pakkasilla tuli tarve uusille lapasille, jotka ei sitte kuitenkaan päässy käyttöön. Väärä väri. Muissa lapasissa oli reiät ja lopulta neuloin uuet peukut raidallisiin lapasiin, joten nämä jäivät kaappiin pyörimään. Toinen syy oli tämä: kissat löysivät pussin, jossa valamiit lapaset oli ja purivat lapasista lankoja poikki. Vaikka tykkään kissoista, oisin tuollon voinu laittaa ne intokiinaan. Ne on pelemuuttanu mun lankakorin langat muutamaan otteeseen, ku oon unohtanu sen yöks olohuoneeseen... Nämä ei taia ommaan käyttöön päästä, jos joku sattus haluamaan pitkävartiset lapaset, voi huutaa hep, pistän postiin.
Lapaset 28s
Palmikko Novita talvi 2010, mallista 83
Lanka: Novita mambo
Puikot: 6 mm
7.-8.2.2014

Nämä on oottanu postausta. Muutama vuojen 2012 kyh on esittelemättä vielä. Oisko niitten vuoro seuraavaks? Sen jäläkeen on toivottavasti jo uutta puonnu puikoilta. Mukavaa kevvään jatkoa kaikille. Jättäkää kommenttia, jos tänne vielä jaksatte kurkkia, tuun vastavierailulle mieluusti. :)

PS: Huomena ja su eli 5.-6.4 on käjentaitomessut Jyväskylässä. Aion mennä pyörähtämään niissä äitini kans ja ehkä sisko saahaan kans seuraks. Ei oo suunnitelmissa ostaa mittään isompaa, mutta katotaan kuinka käy.

16 kommenttia:

 1. jatka,mä pyydän nöyränä,ett jatka tät blogin kirjottamista;) jokkaisella se välliin tuntuu turhalta touhulta,mullaki :P
  Sä ossaat tehä nii monenlaista neulomusta,mä en sitte yhtään mittäää :D harmittaa ne messut,tyttö kinus mutt jää lähtemättä,ei oo varraa...ollaanpa kuulolla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvi, sä jaksat aina mua kannustaa ja kehua, kiitos sulle. Itestä vaan tuntuu, että jos bloggaan haluan pitää tän enemmän käynnissä ku nyt. Mutta aika ja kiire, huoh. Katellaan mihin tää tästä kehittyy. ;)

   Poista
 2. Aikansa kutakin, älä ota ressiä bloggaamisesta, eihän tää saa olla pakkopullaa. lapset tarvii äitiä. Tätä kerkiät tehdä kun lapset on isoja, mutta mukava on siusta aina kuulla ja nytkin olet tehnyt monta kaunista neuletta.
  Toi koiran villapita on ihana, siinä on varmasti lämmin lenkkeillä.
  Ihanaa kevättä siulle ja perheeelesi:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Kosotäti. Ite oon miettyny tuota bloggaamista, että ehtishän sitä sitte ku lapset on kasvanu. Jotenki oon kuitenki monta vuotta pitäny tätä pystyssä ja harmittais katkasta tähän, mutta kuten jo sanoin aika ei taho riittää. Yritän nyt vielä ja ellei onnistu, niin sitten se on jätettävä heipat kylymästi vain.

   Poista
 3. Ei se meitä lukijoita haittaa (ainakaan minua) minkälaiseen tahtiin blogia päivität :) Kyllä minä lukemaan tulen joka tapauksessa, vaikka välit olisivat lyhyitä tai pitkiä. Mutta tietenkin niin, miltä itsestäsi tuntuu :) Kyllä koira on saanut tyylikkään lämmittimen. Aivan mahtavan näköinen! Mukavia keväisiä päiviä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, Kanneli. Ihanaa että jaksatte tänne tulla ja jättää merkkiäkin. Lämmittää mieltä todella paljon. :) Toivottavasti bloggausvälit ois nyt hieman lyhyempiä...

   Poista
 4. Pitkän terveisen kirjoitin tänne, ja sitten päätti nettiyhteys mennä hetkeksi poikki.. noh, alusta..
  Samoissa mietteissä olen minäkin ollut blogini kanssa. Ei oikein ole aikaa vaikkei sellaista katrasta ole kuin sinulla, mutta on näitä muita juttuja kyllä. Syy löytyy blogista. Ei kamalasti ole ollut käsitöillekään aikaa eikä innostusta. Suunnitelmia ja vähän sitä neulomisen haluakin olisi, mutta ne hetken kun kerkeän istahtaa ja miettiä niin ei vain jaksa. Blogiin ei tunnu olevan jutun juurta, ja vaikka olisin niin ei sitä aikaa.
  Kannelin kanssa olen samaa mieltä, ei väliä mihin tahtiin päivität blogia. Tänne kyllä löydän tieni kun päivitys tulee, kiitos bloglovinin. Google readeria on kyllä vieläkin ikävä, se vain oli paras millä blogeja seurata.
  Kivoja neuleita olet saanut aikaan. Koirakin saanut lämmikettä <3. Minunkin pitäisi, mutta... jos syksyksi.
  Auringon paistetta ja mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Monica! Teiltä löytyy ymmärrystä, tuntuu että osasta bloggaajista on tullu ystäviä, vaikkei olla tavattukaan koskaan. Ilahduin todella kun olit jättänyt kommenttia. :)

   Poista
 5. Komea on takki ja niin on koira myös siellä takin sisälläkin:) Ei ressiä bloggaamisesta saa ottaa. Bloggaaja bloggaa tavallaan ja lukijat kulkee ajallaan, hih!

  VastaaPoista
 6. Ei kai jokaisen blogin tarvitse päivittäin tai viikottainkaan päivittyä! Hienoja neuleita teet joka tapauksessa. Ja mulla ainakin on ollut ongelmia Novitan lankojen kanssa, niin paljon etten niitä viitsi enää neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna. Näinhän se on, mutta jotenki itellä ne blogit on hilijakseen jääny, joitten päivittyminen on epävarmaa.

   Poista
 7. Älä vaan lopeta. Arvaas kuin monta kertaa olen käynyt tässä tauon aikana kurkkimassa joko olet päivittänyt.
  Eikä ressata sillä miten usein sitä viitsii päivittää. Vaikkapa kerran kuussakin jaksaa jotain kertoilla, ihan sama onko se käsitöitä vai kuvia lenkkipolulta tai mitä ruokaa teit porukalle tai koirasi touhuista tai morkkaa vaikka niitä Novitan lankoja:):) tai mitä nyt mieleen juolahtaa. Voin sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä, että aikaa on sitten kyllä kun mukelot kasvaa. Eikä siihen kauan mene, se tilanne tulee yllättävän äkkiä, vaikka nyt ois kuinka kaaosta elämä.
  Pidä vaan blogia hengissä, kyllä täällä on kivaa aina käydä.
  Ja kiitos kommentistasi blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvikirsikka, sä oot yks niistä muutamasta uskollisesta lukijasta. Tuntuu mukavalta kuulla että täälä on käyty kurkkimassa, vaikkei oo päivityksiä tullukkaan. Mulla blogi on keskittyny enempi käsitöihin. Jonku verran oonki miettiny välillä, "laajentasinko" kerrontaa, mutta en oo vielä ainakaan sitä teheny. Kiitos kannustuksesta, enköhän yritä roikkua mukana jotenki vielä. :)

   Poista
 8. Eipä se minunkaan blogi päivity kuin vaikeasti kerran viikossa. Vaikka ei ole pieniä lapsia eikä paljon huushollinpitoakaan, niin aika se vaan juoksee karkuun.
  Kivoja kommentteja olet tähänkin saanut ja minäkin laiskimus tulin kurkkaamaan. Koira ainakin sai hienon puvun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Näinhän se on. Elämä mennee kovvaa vauhtia. Koitetaan keikkua mukana.

   Poista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.