lauantai 10. heinäkuuta 2010

Sukkia sotilaille

Helteisiä, ihania kesäpäiviä on vietetty eikä puikot oo heilunu kovin paljoa. Vähän vain. Tämä Bluebell-myssy valamistu jo liki kuukausi sitte, mutta enpä oo jaksanu blogata. Tein samanlaisen vuosi sitte ja se kävi liian pieneks. Teimpä uuen, koska malli on kaunis. Toinen erivärinen on melekeen valamis, puuttuu vihreäossuus ennää. Lissääki vois tehä.


Ohje: Bluebell
Lanka: Tennesee
Puikot: 3,5mm

Uuessa Novitassa oli mainostettu villasukkakampanjaa varusmiehille. Monenlaisia hyväntekeväisyyskampanjoita on pyöriny / pyörii netissä, enkä oo osallistunu mihinkään. Tää kolahti ja kovvaa (auts) ja otinki sitte puhelimen kauniiseen kätöseeni ja soitin Tikkakosken sotilaskotiin. prrrr prrrr... "Joo, kyllä meilläki on villasukkakampanja menossa ja mielellään otetaan villasukkia vastaan. Yhtiäkään sukkia ei oo vielä tullu. Tammikuun saapumiserälle pitäs saaha sukat." (eli noin 200 paria Tikkakoskelle siis) "Selvä, laitanpa mainosta blogiini." "Voi, se ois tosi hienoa." Tää täälä röyhistelee rintaansa... Jotenka seuraa haaste: jokkainen joka täälä käy ja ossaa neuloa villasukat saa luvan neuloa 1 villasukkaparin. Voin toimittaa niitä etteenpäin, jos ei ite siihen kykene. Jos otat haasteen vastaan, ilimineeraa ihtes vaikka kommenttilooraan. :) :D

Tässä ohoje villasukan tekkoon (klik) ja lissää tietoa ko. kampanjasta (löysin Pikkumyyn piiperryksiä-blogista):

Tervetuloa kutomaan villasukkia Tuntemattomille sotilaille!

Sotilaskotiliitto täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja haastaa suomalaiset sukkatalkoisiin. Tarkoituksena on aikaansaada 25 000 sukkaparia, jotka jaetaan uusille alokkaille juhlavuoden aikana. Lähde mukaan talkoisiin. Voit koota myös oman sukkapiirin tai ottaa kutojakumppaniksi henkilön, jolle voit opettaa sukankutomisen jaloa taitoa. Sotilaskotiliitto toivoo, että villa- tai villasekoitelangasta kudotut sukat sopivat väriltään harmaa-, vihreä- ja ruskeasävyisen maastopuvun väritykseen.
Eniten tarvitaan kokoja 43 – 45. Asevelvollisissa on myös näitä suurempi- ja pienempijalkaisia sukankuluttajia.

Sukkaparin langat maksavat noin 4 -5 euroa, suunnilleen sen mikä on varusmiehen yhden päivän päiväraha on alimmillaan.

Sotilaskotiliitto toivoo sukkien mukana pientä viestiä, jossa on kutojan nimi ja tervehdys Tuntemattomalle sotilaalle. Lähetä sukkalahjasi Sotilaskotiliittoon, osoite: Simonkatu 12 A 9, 00100 Helsinki.


Iloisin sukkaterveisin

Karoliina Hofmann
Sotilaskotiliiton pääsihteeri
www.sotilaskotiliitto.fi

Sukkia voi myös viiä lähimpään sotilaskottiin, ainaki Tikkakoskella sodessa ottavat sukkia vastaan suoraan. Mulla on kertyny muovikassillinen sopivan (tylsän) värisiä lankoja 7veikkaa: vaaleanharmaata, tummanharmaata, vihreää ja ruskeaa, joita aion tuhota sotilaitten sukkiin. On mulla army-nalleaki ;)

Ei muuta ku sukkapuikot suihkimaan!