lauantai 10. heinäkuuta 2010

Sukkia sotilaille

Helteisiä, ihania kesäpäiviä on vietetty eikä puikot oo heilunu kovin paljoa. Vähän vain. Tämä Bluebell-myssy valamistu jo liki kuukausi sitte, mutta enpä oo jaksanu blogata. Tein samanlaisen vuosi sitte ja se kävi liian pieneks. Teimpä uuen, koska malli on kaunis. Toinen erivärinen on melekeen valamis, puuttuu vihreäossuus ennää. Lissääki vois tehä.


Ohje: Bluebell
Lanka: Tennesee
Puikot: 3,5mm

Uuessa Novitassa oli mainostettu villasukkakampanjaa varusmiehille. Monenlaisia hyväntekeväisyyskampanjoita on pyöriny / pyörii netissä, enkä oo osallistunu mihinkään. Tää kolahti ja kovvaa (auts) ja otinki sitte puhelimen kauniiseen kätöseeni ja soitin Tikkakosken sotilaskotiin. prrrr prrrr... "Joo, kyllä meilläki on villasukkakampanja menossa ja mielellään otetaan villasukkia vastaan. Yhtiäkään sukkia ei oo vielä tullu. Tammikuun saapumiserälle pitäs saaha sukat." (eli noin 200 paria Tikkakoskelle siis) "Selvä, laitanpa mainosta blogiini." "Voi, se ois tosi hienoa." Tää täälä röyhistelee rintaansa... Jotenka seuraa haaste: jokkainen joka täälä käy ja ossaa neuloa villasukat saa luvan neuloa 1 villasukkaparin. Voin toimittaa niitä etteenpäin, jos ei ite siihen kykene. Jos otat haasteen vastaan, ilimineeraa ihtes vaikka kommenttilooraan. :) :D

Tässä ohoje villasukan tekkoon (klik) ja lissää tietoa ko. kampanjasta (löysin Pikkumyyn piiperryksiä-blogista):

Tervetuloa kutomaan villasukkia Tuntemattomille sotilaille!

Sotilaskotiliitto täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja haastaa suomalaiset sukkatalkoisiin. Tarkoituksena on aikaansaada 25 000 sukkaparia, jotka jaetaan uusille alokkaille juhlavuoden aikana. Lähde mukaan talkoisiin. Voit koota myös oman sukkapiirin tai ottaa kutojakumppaniksi henkilön, jolle voit opettaa sukankutomisen jaloa taitoa. Sotilaskotiliitto toivoo, että villa- tai villasekoitelangasta kudotut sukat sopivat väriltään harmaa-, vihreä- ja ruskeasävyisen maastopuvun väritykseen.
Eniten tarvitaan kokoja 43 – 45. Asevelvollisissa on myös näitä suurempi- ja pienempijalkaisia sukankuluttajia.

Sukkaparin langat maksavat noin 4 -5 euroa, suunnilleen sen mikä on varusmiehen yhden päivän päiväraha on alimmillaan.

Sotilaskotiliitto toivoo sukkien mukana pientä viestiä, jossa on kutojan nimi ja tervehdys Tuntemattomalle sotilaalle. Lähetä sukkalahjasi Sotilaskotiliittoon, osoite: Simonkatu 12 A 9, 00100 Helsinki.


Iloisin sukkaterveisin

Karoliina Hofmann
Sotilaskotiliiton pääsihteeri
www.sotilaskotiliitto.fi

Sukkia voi myös viiä lähimpään sotilaskottiin, ainaki Tikkakoskella sodessa ottavat sukkia vastaan suoraan. Mulla on kertyny muovikassillinen sopivan (tylsän) värisiä lankoja 7veikkaa: vaaleanharmaata, tummanharmaata, vihreää ja ruskeaa, joita aion tuhota sotilaitten sukkiin. On mulla army-nalleaki ;)

Ei muuta ku sukkapuikot suihkimaan!

16 kommenttia:

 1. kunpa ossaiski neuloa sukkia:)Mutt voin mainostaa siitä kyllä muuten;)

  VastaaPoista
 2. No nyt tuli semmonen haaste et tähän mieki osallistun. Mulla ku noita "ruman" värisiä sukkalankoja on vaikka kuin paljon. 7-veikkaa jopa 80-luvulta asti. ja just ruskeita, vihreitä, harmaita jne. Siis aion alkaa kutomaan sukkia varusmiehille.

  VastaaPoista
 3. Kävin täälä.. mutta en vielä luppaa mittää... pittää tonkia nuita lankavarastoja, oisko sielä semmosta josta raskis tehä.. ;)hahhahhh!!

  VastaaPoista
 4. Minä aion neuloa sukat (ensimmäiset jo puikoillakin). Mutta minä vien omat sukkani itse ja todennäköisesti hiukan etelämmäs.

  VastaaPoista
 5. :) Hymiö kuului tuohon perään ;)

  VastaaPoista
 6. Mää alotin jo ne sukat tuntemattomalle sotilaalle.. :)
  Jospa saisin valmiiks.. mulla ku tahtoo jotku työt jäähä kesken.. koitan pinnistellä loppuun asti.. en luppaa kyllä mittää aikataulua millon ne olis valmiit.. millon ne muuten pitäs viimestää olla?

  VastaaPoista
 7. Voih, mun on turha yrittää, saan kyllä tehtyä parittomia sukkia, mutta en parillisia.. Tulin katselemaan mitä tänne kuuluu, mukavaa kesän jatkoa !

  VastaaPoista
 8. Pitäspä kutoo ees yks sukkapari, kun kerran tämmönen talkoohaaste täältä löytyi. Pitäähän pojilla/tytöillä siellä armeijan harmaissa olla jalat lämpiminä.

  VastaaPoista
 9. Voi kun kiva haaste, heti mukana, ainakin yhdet sukat lähtee tuonne, ellei enemmänkin ja tämän haasteen vien tuonne blogiini.

  VastaaPoista
 10. Ohhoh, olin kävijä numero 12000.
  Lupaudun taituroimaan kahdet sukat.

  VastaaPoista
 11. Ihana mustikkapipo!
  Ja tosi hyvä haaste! Mulla on samaa vikaa kuin kotiäidilla, ei tule kun parittomia sukkia (ts. mulla ei edes valmistu kuin yksi, jos sitäkään....) Olispa mukaa tehdä jos osaisi!

  VastaaPoista
 12. minä kuulin lankakaupassa tästä sukkatalkoo-jutusta.olin jo miettinykki kenelle neulosinkaan nyt.50 paria lastenlapsille ja muille sukulaisille tänävuonna jo valmistunu sukkia.mukavaa puuhaa on neulominen ja nopeasti muutamat sukat valmiiks tulee...(sukkaohjeita löytyy vaik netistä ja varmana jokkainen oppii)
  terkuin toinen mummo

  VastaaPoista
 13. Meidän marttayhdistys Järvenpäästä kutoo 27 sukat.

  Maila

  VastaaPoista
 14. Hieno idea sukkien neulominen,mutta toivoa sopii - että ne ovat hyvästä materiaalista ja hyvin neulottuja.Niin,että käyttäjälle ei tule harmia.Kysykää rohkeasti neuvoa jos oppi on hukassa, auttajia kyllä löytyy...
  Outi

  VastaaPoista
 15. Aloitin jo neulomaan sukat, mutta harmittaa vain jo etukäteen, kun sitten kun ne menevät rikki, niitä ei varmaan paikkaa kukaan ja sitten ne viskataan vaan roskiin! Hirveätä käsitöiden kaltoinkohtelua ja hukkaan pantuja työtunteja. Niissä on kuitenkin monen päivän työ. Ison jalan sukissa. Varret kuitenkin ainakin ovat rikkinäisessäkin sukassa vielä ihan käyttökelpoisia ja terät voisi tehdä kokonaankin uusiksi. Käsityötä en itse ainakaan koskaan raaskisi heittää menemään kaatopaikalle.

  VastaaPoista
 16. Hienoa, että joku jaksaa tehdä nuita ja osallistua kaikenlaiseen toimintaan. Meillä äiree teki kans muutaman sukkaparin sotaväjen ihmisille.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.