sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Tytön kesätunika


Kuluneella viikolla alako oman mohairtunikan teko maistua puulta kirjaimellisesti. Käet hikos, eikä mohair luistanu mihinkään. Aaarrrggghhh. Kesälangat tuntu palijon houkuttelevimmilta. Halusin jotaki oikeen nopiatekosta puikoille. Mallia ei heti löytyny. Selasin puolen metrin pinon lehtiä. No, 30 lehteä on varmaan lähempänä tottuutta. ;) Sitte muistin Helmiksen samostunikan ohojeen, oonhan teheny Helmiksen ohojeilla ennenki. Kiitos Helmikselle ohojeesta! Lanka oli tiiossa, mutta eppäilin jotta riittääkö se 200g mihinkään. Onneks ohoje oli ylhäältä alaspäin. Tein eka siihen asti vartaloa, että pystyin tehä hiat ja sen jäläkeen annoin mennä. Viimesen kerän (nelijästä kerästä) aattelin neuloa jotaki pitsiä. Mietin neuloessani mikä malli ois kiva ja heleppo. Tuo pitsi muistu mieleen, vaikka sen sopivuus aika paksulle langalle eppäilyttiki. Ihan hyvä tuli. Ja tyttö tykkää. Ei ois malttanu millään oottaa millon saa tunikan päälleen. "Saanko sovittaa taas?", kyselyjä sateli tuon tuosta. Tyttö oli varsinainen kirittäjä koko ajan. Nopiaa työ valamistuki: tiistaina loin silimukat ja perjantaina valamistu. (Täytyy kyllä tunnustaa että en hirveästi muuta tällä viikolla tehenykkään, pakolliset vaan.) Meni lauantaille ennen ku sain langat pääteltyä ja neuleen pestyä, sillä langat pölisi siihen malliin että koin paremmaks pestä neuleen samantien. Kunnia langoista lankiaa äitille, jonka kätköistä oon langat joskus saanu. Lanka meni tasan niin kaikki, että metri jäi jälelle. Ei jääny jämäkerrää. ;)

Oon tyytyväinen muuten, mutta nappilista jäi rumasti lörpöttämään vaikka yritin sitä kursia kokkoon ompelemalla "piilotikkejä", mutta saa olla. En jaksa panostaa tuohon enempää. Onpahan käsintehyn näkönen.

Ohje: Helmiksen samostunika nappilistalla koon 104 mukaan ja omia modauksia hieman, pitsi: Novita muksuextra 2008, mallista 7 kerrokset 41-44
Lanka: Pirta natura 200g
Puikot: Resori 4mm, vartalo-osa 4,5mm ja helemapitsi 5mm

Menin Helmiksen ohojeessa eka mehtään, sillä tulostin jekutti mua ja jätti tulostamatta violetilla kirjotetut tekstit. Alloin ihimettelemään aikani neulottuani, että miten tämän oikeen saa jaettua hihhoiks ja vartaloks, ei riitä silimukat. Menin konneelle tarkistamaan asiaa, koska oli joku muistikuva, että nappilistan teossa oli jotaki erikoista. Ei muuta ku alota alusta.... Mitä tästä opin? LUE ohoje AINA läpi ennen alotusta! Mutta ku oli niin kiire alottaa... Niin tyypillistä mulle. Hih.

Huomena pitäs taas tarttua siihen mohairtunikaan, bläääääh. Yritän saaha sen valamiiks ennen ufoilu-töitä.... Niistä sitte seuraavalla kerralla tai mohairtunikasta, jos se valamistuu. Toivossa on hyvä ellää. Nyt pihalle! Täälä aurinko pistää parastaan, on iiiiihana kevätpäivä ja lämmin jo ihan hormooneittenki puolesta, virn* ;)
PS: Tyttö meinas mennä tunika päällä päikkäreille ;) Onkohan se mieluisa? :D