perjantai 14. toukokuuta 2010

Oon kolomekymppinen

Näin on närreet, risut ja männynkävyt jotta tämä akka on vajjaa tunti sitte täyttännä kolomekymmentä! Kyllä sitä tuntee ihtesä niin vanahaks että! Ei vaiskaan ihan hyvältä tuntuu, sillä oon oikeen oottanu tuota maagista lukua. On kivempi sanua olevansa 30 ku jotaki 20.... Heh. Ehkä mulla on ollu jonku sortin itentiteettiriisi siittä, että mulla on 6 lasta ja oon vielä ihan "kersa". Nyt ei tunnu ennää kakaramaiselta, oonhan jo 30. ;) Vhiiiii. Joo ja saa onnitella. Kiitos.

Aamu alako oikeen tosi terveellisellä aamupalalla sänkyyn tarjoiltuna: jäätelöä 2 isoa palasta ja 2 valakosuklaalla kuorrutettua kakunpalasta. Niin se terveellinen ossuus, se oli iso muki teetä. Virn*. Mä oon taas sellasella tuulella, että tästä kirjotuksesta ei voi oottaa mittään järkevää. Oon varottanu. Lahajaa mä tässä vielä oottelen... Krhöhöm kröhöm vaan ukkoseni. On se tulossa, kai... En oo koskaan jääny iliman lahajaa, enkä jää nytkään. Ei oo vara jäähä tai sitte on maaliman kirjat sekasin tässä pikku mökissä.

Äitienpäivälahajasta sen verran, että se oli Moda-lehen tillaus. Ei mulla tietenkään ollu sormia pelissä tuossa, ei ossaa eikä arpaa. Ihan omin suurin kätösin näpyttelin tillauksen ja sitte viattomana miehelle, että tämä varmaan kävis äitienpäivälahajasta. Eka kerta ku menin hommaamaan itelle lahajan...

Pitäskö mennä jo asiaan eli käsitöihin. Tytön tunika kirvotti runsaasti kehuja. Suurempaaki suuremmat kiitokset niistä. On se ihana edelleen ja päällä ollu jatkuvasti. On nähty jos jonninmoista kerrospukkeutumista: tunika alla ja tunika päällä, tunika hammeen ja housujen kans samalla kerralla, tunika pitkähiasen paian alla jne. Täälä ois muotitoimittajille töitä. Oli mukava saaha kehuja, tuntu että ossaa tehäkki jotaki eikä vaan purkaa.

Jälleen on valamistunu pikkutyö, välityö taas. Ei se mohhairtunikan teko innostanu ennää ja ku muutama pikkusen yllytti jättämään sen kesätauolle, en muuta kehotusta tarvinu. (Kiitos kannustuksesta.) Sinne se jäi itkemään, ku sannoin sille että sua mä katon seuraavan kerran vasta syksyllä. Kyllä muaki vähän itketti mutta yritin olla karski. Niin se välityö. Kaipasin taas jotaki heleppoa neulottavaa. Olin ostanu 3 vuotta sitte langat nuken makkuupussiin, novitan palmaa. Muistiin itelle: elä osta PALMA lankaa ennää koskaan. Se on ihan kauhiaa neulottavaa. Ohojeessa neulotaan suorapala ja sitte yhistellään. No en takkuulla teheny niin! Pyörönä heti alusta lähtien ja sitte ees taas ku tuli vetoketjun paikka vastaan. Olokapäät yhteen kolomen puikon päättelyllä ja siittä taas etteenpäin suoraa ja huppu yhteen kolomen puikon päättelyllä. Tarvi ommella vaan alasauma. Käsin ompelin vetoketjun kiinni, mutta poikkeuksellisesti ommella surrautin sen vielä ompelukonneellaki ettei heti ratkia.

Ohje: Novita kevät 2007, malli 72
Lanka: Novita palma (hirrrrveä lanka)
Puikot: 4,5 mm
Muuta: Taas tyttö tykkää :)


Tein tuota makkuupussia keskussairaalassa vauvan maitoaltistuksessa (ei ollu maitoproteiiniallergiaa, onneks). Sielä yks rouva ihimetteli ku neuloin pyöröillä. Kerroin neulovani aina pyöröillä. Hän sitte ihimetteli, että miten sitä voi ku ohojeet on kappale kerrallaan? Sannoin muuttelevani ohojeita hieman. Kerroin välttäväni saumojen ompelua aina ku se on mahhollista. Näytin kuinka hyvä mä oon, heh heh (kuulittako ku taas henkiset henkselit paukkuu?). Ohojasin rouvaa mm. nettineulelehti Ullan sivvuille ja ylösalasin neuleen parriin, jne. Rouva oli ihan ymmyrkäisenä kaikesta. Ei se rouva ollu mikkään vasta-alakaja, hän virkkas sängynpeittoa... Tuli ihan ne ajat mieleen ku ite en ollu kuullukkaan mistään tällasesta. Rouva oli noin 40v eli ei mikkään ikäloppu, hirnhirn. :D Mä oon varrestani irti mutta ei kannata välittää. Ei oo tarkotus loukata kettään. Mä lähen kohta shoppailemaan, ou jee. Lämpötila huitelee 30 paremmalla puolella ja mä raxtan sitä! Jee jee. En nyt enempää pitkästytä teitä näillä mun päättömillä jorinoilla. Eläkää ottako liian tosissaan, mä oon vaan kolomekymppinen joka on onnellinen siittä. Hellurei!

Ps. Ei puhuta mistään fufoilusta mittään, eikös se menny jo?! ;)

22 kommenttia:

 1. Kivat jutut sulla taas oli:)
  Sydämelliset onnittelut sinulle 3-kymppinen, toivoo ens vuonna 5-kymppinen...a-pu-va!

  VastaaPoista
 2. Onnea, ennen kaikkea sen johdosta, että et ole kaavoihin kangistunut.Sait aikaan leveän hymyn kun luin tekstiäsi, taas kerran. Eletään ja nautitaan.

  VastaaPoista
 3. Lämmin onnentoivotus täysistä kympeistä!
  Kivannäköisen makuupussinhan tuo nukke sai! Joo, tuo Palma ei ole minunkaan mielilankaa. Ainakin yksi työ on siitä kesken. Ja sitä ei ole laskettu ufoihin(mikä lie!)Älä hättäile niiden ufojesi kanssa. Minäkin otan aivan lunkisti!Meillähän on vielä kuusi viikkoa aikaa. Ja kun muuttaa ne päiviksi, niin onpa niitä paljon!!!
  Minullakin on jäänyt nuo pitkät puikot unholaan. Pyöröillä tikuttelen useimmat neuleet.
  Lämmintä viikonloppua sinulle:o)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut kolmikymppiselle...
  Ja kiitos piristävästä postauksesta..:) tää pitää varmaan tulla lukeen uuelleen jos huono päivä yllättää.. ;)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Kolmenkympin jälkeen pitääkin sitten oikein pysähtyä laskemaan, jos joku kysyy ikää, että paljon on päälle... :DD

  VastaaPoista
 6. Myöhästyneet onnittelut minultakin!
  Makuupussi on hieno!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut kolmikymmiselle! :D Täällä kans kolmikyppinen joka aikoinaan ootti kovasti sitä maagista ikää! Mutta nyt kun neljäkymppiä lähestyy niin ei ootakkaan sitä yhtä paljon, jostain syystä... ;)

  VastaaPoista
 8. Maagiset kolomekymppiä meni ohitte,etkä mulle kertonu mittää...Sinä senniii...:)<3 No joo,itellä tuo kamala 40 lähestyy huimaa kyytiä,tahto tai ei:)Ja siittä identiteetti-kriisistä muutes seleviää....Kiitos ku ilimotit,postipojalle riittää töitä!:)Niin,hurjasti ja tuhannesti onnea ja hallauksia koko elämäsi eestä<3

  VastaaPoista
 9. Onnittelut vielä TÄTÄKIN kautta! Mä oon aina luullu, että se villitys tulee viiskymppisenä... T. Pekkalan tilan emäntä

  VastaaPoista
 10. Ne on munat jotka vanhenoo, ei kanat :DD

  Onnenpotku kolmikymppiselle!

  VastaaPoista
 11. Vielä minnäi onnittelen vaikka vähän jälkijunassa. Niin mukavasti kirjoittelit.

  VastaaPoista
 12. Voi, kuinka ihana kirjoitus! Onnea 30-kymppiselle!

  VastaaPoista
 13. Auringonpaisteiset onnittelut (vaik vähän myöhässä) synttärin johdosta! Olipas hervoton postaus, tuli lukijakin hyvälle tuulelle.

  Paitsi ettei se fufoilu vielä mihinkään loppunut. Eihän se oo edes kunnolla vielä alkanutkaan *khöm*, kun mäkin oon ihan unohtanut sen PakkoTehdäValmiiksiEdesTänäVuonna -työni.
  Meenpäs tästä ryhdistäytymään..

  VastaaPoista
 14. Myöhästyneet onnittelut! Se on nyt sitte takuuaika menny umpeen sullaki! ;) Mulla oli ainaki hauskaa kun luin tätä :D Meillä on tuo lahjahomma niin että "oma apu paras apu", mies ei tykkää lahjojen ostelusta mutta kyllä se mulle passaa että ostan ite :)

  VastaaPoista
 15. mää oon tään jo lukenu aika monesti.. üü
  Kuulumisia ootellen....
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Tulin vastaamaan kommenttiisi, että on siinä ponchonhärpäkkeessä niitä rosekukkia, toiset valmistajathan nimittää sitä kukkientekolaitetta kukkaloomiksi, toiset rosekukkalaitteeksi, kukkakehikoksikin sitä taitaa jotkut nimittää. Mää en tiiä miksi sitä pitäis oikeasti nimittää, mutta samasta vekottimesta on kyse. :)

  Terkkuja täältä Keski-Pohojammaalta! :) Pojat meni siivoamaan mummun pihaa, niin aattelin äkkiä piipahtaa koneella kurkkimassa mailit ja kommentit. :)

  VastaaPoista
 17. Onnea kolmenkympin johdosta! Ja kiitos vierailusta! Melkoinen neuloja olet, minulta ei onnistu edes lapanen, sukasta puhumattakaan ;)

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.