keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Aurahuivi

Täälä taas! :) Vappaapäivä tännään. Kiitos viimesistä kommenteista, hymyhuulin lueskelin niitä. Joku kyseliki miten ehin neulomaan, ku käyn töissä. Nuo pikkutyöt on ollu semmosia reilun päivän hommia kaikki, joten kyllähän sitä ehtii ku tekkee vähän kerrassaan ja sitte viikonloppuna. 

Aurahuivi ei suinkaan ollu mikkään "pieni-pika-projekti". Harmaita hiuksia sain roppakaupalla... Kerronpa vähän taustaa auralle. Annoin viime vuojen äitienpäivänä äitilleni muun lahajan ohella neulelahajakortin. Ensimmäinen ja ehkä viimenen neule-lahajakortti laatuaan, luulisin. Mullehan tuli heti ressi, pitäs saaha äkkiä valamista ku semmosen menin antamaan. Ihan heti ei ressiä tarvinu ottaa. Äiti keksi vasta heinäkuun lopussa, mitä hän tuolla lahajakortilla haluaa neulottavan: pitsikolomiohuivin. Lupasin, olinhan teheny yhen aurahuivin aikasemmin ja revontulihuivin lisäks. Alotin aika pian tuon heinäkuun jäläkeen tai siis siltä se tuntu. Tosiasiassa syyskuun puolessa välissä vasta hommasin langat huiviin, jonka malliks oli valikoitunu aura. Siinä vaiheessa tiesin jo lähteväni töihin. Aattelin, että kyllähän mä kahessa viikossa, jonka tuollon olin vielä kotiäitinä, teen huivin valamiiks. Ja pah! Joku tökki neulomisessa alusta alakaen. Ei tullu virheitä, mutta kaavioitten seuraaminen ei vaan napannu. Loppiaiseen (6.1.2011) mennessä olin teheny ekan kaavion valamiiks ja kakkoskaaviota vähän toista kertaa, hyvällä alulla siis olin.  

Hiihtolomalle otin projektin: aura on saatava valamiiks. Tein välliin rästiin jääneitä hommia ja taas tikkasin. Sain mm. pestyä jääkaapin, joka oli ollu pesun tarpeessa aika kauan. Lisäks pesin kaapeista poislojumasta haalareita ja kesävaatteita, jotka oli oottanu viime syksystä asti. Laitoin papereita mappiin Ö jne. Joo, tikkaan mieluummin ku teen tylsiä kotihommia, virn* ;) Hommia oli ihan sopivasti, sillä lomailin toki myös. Niin ja hoplopissa käytiin ku käytiinki! Huivin ohojeessa kakkoskaaviota toistetaan 5 kertaa. 4 toistoa meni suht kivuttomasti, mutta viiennellä kerralla tuntu että neulottavaa riitti ja riitti aina vaan. Ja jos neulominen on pakkopullaa, niin eihän se parantanu yhtään asiaa. Halusin huivin pois puikoilta ja se päätös piti. Päästessäni viimeseen eli 3. kaavioon aattelin, että sen teen äkkiä, mutta veipä se aikaa silti. Pääteltäviä silimukoita oli vain 344, jos laskin oikein. 
Hiihtolomaviikko oli perjantai-illassa ku viimein väsyneenä asettelin auraa pingotukseen. Sekään ei meinannu  onnistua. Piti mittailla että sain symmetriset molemmista puolista. Lopussa kiitos seisoo: huivi onnistu täydellisesti! Virheitä huiviin ei tainnu tulla ky yks ja sitä ei kyllä huomaa, vaikka ehtimällä ehtis. Kyllä äitin kelepaa nyt. (Vielä ku sais huivin postiin asti.) 

Ohje: Aurahuivi Punokset puikoille - kirjasta
Lanka: Drops Alpaca noin 2,5 kerää, oisko 130g 
Puikot: 4mm ja päättelyssä 7mm
Koko: 145 x 55 cm
Muuta: Neulelahajakortilla äitille 

14 kommenttia:

 1. Komea Aura! Aika vähän lankaa meni vaikka teit täysikokoisen :O
  Miun pikku-Aura (toka kaavio vain kolme kertaa) painaa melkein saman verran, ja samasta langastakin se on tehty :D

  VastaaPoista
 2. Kaunis on! Kumpa vain itsekin viitsisi ja kerkeisi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi! Minäkin olen yhden Auran neulonut.

  VastaaPoista
 4. Nätti huivi, tarkan näköistä jälkeä. =)

  VastaaPoista
 5. Vau, kyl on hieno!!!

  Aurinkoa päiviisi!!!

  VastaaPoista
 6. Hieno huivi. Upea väri! Voi,kun minäkin saisin itseäni "niskasta kiinni" ja neuloisin loppuun yhden jo loppusyksystä aloittamani villamekon. Viimeinen hiha(pitkä)on vasta aluillaan. Ja lankojen päättelyssä menee sitten ainakin viikko:o(
  Oikein aurinkoista viikon jatkoa sinulle :o)

  VastaaPoista
 7. No on kyllä kaunis huivi. Ihailen aina noita huiveja, kun en ole itse saanut ensimmäistäkään neulotuksi. Hattua nostan sinulle, kun työn ja perheen keskellä olet tikuttanut tuollaisen ison työn valmiiksi. Mulla menis varmaan kymmenen vuotta yhden huivin tekemiseen:)

  VastaaPoista
 8. Isotöinen huivi... en sais tuommosta tehtyä.. nuin ohuesta langastaki vielä..
  Lukemat laskurissa nyt 19913

  VastaaPoista
 9. Ihana huivi, oikein semmoinen mitä minä rakastan neuloa. En vaan ole samaa mallia vielä tehnyt. Lupauduin siihen huivitempaukseenkin, mutta vielä en ole ensimmäsitäkään saanut puikoille. Kaikkeen sitä ihminen lupautuu.

  VastaaPoista
 10. Onnea,Näppi sinä saavutit tavoitteesi! Lämmittäääitisi mieltäkin ja hartioita huivisi!

  VastaaPoista
 11. Vai tuli sulle harmaita hiuksia, voi ressukkaa... Onko semmosen lapasen ohojetta, ko pyssymiehellä pittää olla, etusormi on mutta muut sormet saa olla samassa paikassa... T.Aurahuivin omistaja

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.