lauantai 1. tammikuuta 2011

Viime vuojen viimeset

Vieläkö joku muistaa mut? Tuskinpa kovin moni. Ainaki itelle on käyny herkästi niin, ku joku blogi ei oo päivittyny, se on jääny seurantalistalta aika äkkiä. Harmittaa. Aikoinani mietin ja pähkäilin pitkät tovit ennen ku alotin bloggaamisen. Nyt työ haittaa harrastusta oikeen urakalla. Tällä hetkellä oon ollu töissä yli 3 kuukautta ja tuona aikana oon teheny 2 villasukat. Se on niin vähän, että ei oikiastaan ees mainihtemisen arvosta. Laitan ne näytille, vaikka ovatki ihan perusperussukkia.

Nämä sukat oon teheny alunperin kotona asuessani noin 15 vuotiaana. Sukat ei koskaan ollu mun lempparit ja varmaan siks ne kesti näin kauan. Miten niin oon nää sitte nyt neulonu?? Oota hetki vielä... Viimein laminaattilattia sai pohojat rikki. Ainaki musta tuntuu, että nyt on menny sukkia puhki urakalla ja eppäilen laminaattilattiaa osasyylliseks, onko muilla vastaavia kokemuksia? No, koskapa sukkien varret oli palamikkoa ja hyvässä kunnossa, eikä neulomisaikaa oo liiemmälti, menin näppäränä likkana siittä mistä aita on matalin. Tein sukkiin uuet terät. Tadaa! Purin vartta vähän matkaa ja neuloin muutaman sentin joustinneuletta ennen kantatilikun alotusta. Violetti on noussu lempiväreihin ja sitä sattu olemaan kaapissa (lankapussien määrät alakaa olla arveluttavissa lukemissa), joten sitä siis puikoille. Terät tein marraskuussa.Toiset perussukat mennee sukkia sotilaille kerräykseen. Sain sinne aikaseks 2 sukat. Hyvä minä! Liekö nämä ois jääny kesken, jos mies ei ois hoputtanu mua. Kyllä! Totta se on. Uuet alokkaat astuu remmiin 7.1.2011. Eilen illalla tikuttelin nämä valamiiks ja päättelin langat.  Jäihän  tässä aikaa vielä vajjaa viikko eli ihan ajoissahan mää olin, enkö vain. Mites ne haasteeseen vastanneet, joko on sukat sotilaille tehtynä??!
Ohje: perussukka
Lanka: 7veljestä
Puikot: 3,5 mm
Koko: siro 46

Oon kiusannu ompelukonetta myös hiukan. "Ekomuovipussi" oli leikattununa tuola laatikossa reilusti yli vuojen ja nyt se sai muotonsa. Mies kysy: "Meinaakko sää alakaa oikeen ekoloogiseks, ku tuollasia teet?" On mulla kaupassa kangaskassit ollu jo monta vuotta, mutta muovipussit ei oikeen taho kestää. Jospa tää kestäis. Pikkupussukka oli kokkeilu, joka meni pieleen kaikilta osin. Tuli liian pieni, kankaat on nurinpäin, tukikangas unohtu ym. Ehkä annan tuon lapsille. Tällaset on valamistunu loppuvuojen aikana.

Posti toi joulukuun alussa Mummolta "anna hyvän kiertää-tempauksen" vuoks tällaset jutut. Kiitos, oikein palijon kiitoksia mummolle. Näin tarkasti tehtyjä en ois ite saanu aikaan mitenkään. Kukkakoriste pääsee somistamaan laukkua. Takki on sen värinen (punanen), etten viiti sitä siihen laittaa, vaikka niin suunnittelin alakuun. Tarpeeseen pannulaput tuli, mutta en raaskis niitä käyttää... ;) Omat anna hyvän kiertää jutut on vieläki vaiheessa. Vuosi vaihtu kyllä tiiän, mutta ku en oo ehtiny, jaksanu jne. Oonhän mä osan laittanu ajallaan, mutta Suvi ja Nilla kyllä ne loputki tullee uskokaa pois!

6 kommenttia:

 1. Voi kuule, tulee sitten kun on tullakseen :) Ei hätiä! Itsekään en ole saanut aikaiseksi, laiskottaa ja väsyttää aina vain :/ Mutta toivon mukaan uutta puhtia saan opintojen parista.

  VastaaPoista
 2. Tuo on hyvä sukkien tuunauskonsti. Mitä sitä turhaan varsia uusii jos ne on ehyet, riittää ku terät neuloo uusiksi. Ja sotilaan sukat on vielä tekemättä, mut kyllä ne tässä tulee joku päivä valmiiksi kun on kerran luvattu.

  VastaaPoista
 3. Sotilaan sukat on valmistunu ja laitettu jo aikapäiviä sitte :)
  Otahan käyttöön ne patalaput, sitävarten ne on ja nehä voi pestä, jos likaantuu. ;)ja ommellaan uusia, jos iha pilallle mennee.. :)
  Mullaki oottaa yhet konttikuvio-vartiset sukat uusia teriä, on oottanu mun varastoisa kohta 20 vuotta, ne on mun pikkusiskon sukat ja alunperin oli tarkotus tehä niihin mun tytölle uuet terät, mutta nyt on jo pikkusiskolla itellään sen ikäsiä tyttöjä... teen ne kunhan ehin.. ;)

  VastaaPoista
 4. Hauskasti sai "paikattua" sukat! =) Mullakin on useammat sukat puhjennu nyt tänä syksynä / talvena, parkettilattialla tosin.. =) Hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
 5. Ku osaiski paikata tuollain sukkia,mutt ku ei osaa...Harmittaa hirveesti ne parittomat yms sukat+lapaset joille en keksi mitään käyttöä:( Huoliskohan joku tuunausta varten niitä?
  Eläkä sinä niistä lähetyksistä hättäile,lapaset lämmittää käsiä mutta ennenkaikkea sydäntä <3

  VastaaPoista
 6. Suville vinkiksi.. anna parittomat sukat ja lapaset tytöille, nii voivat tehä niistä sukkaeläimiä.. No, älä ainakaa roskiin laita, huovuttajat on mielissään jo vähä vanuneistaki villasukan varsista.. ja ainahan hyviin varsiin kannattaa uuet terät neuloa.. tätä mieltä tämä mummo.. ;)

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.