lauantai 1. tammikuuta 2011

Neulevuosi 2010

Äsken pistin viime vuotta purkkiin käsitöitten osalta ja mieli painu pakkaselle oikeen urakalla. Enhän mä oo neulonukkaan juuri mittään, vain pieniä töitä. Ei tällasta blogia varmana kukkaan seuraakkaan. No joo, itsesääli sikseen. Tottuus on se, että luonteelleni ominaisesti, mulla oli suunnitelmia ja haaveita blogin suhteen. Ne tais olla aika suureellisia verrattuna siihen, mitä oon näitten kahen vuojen aikana saanu aikaseks.

Yhteensä vuonna 2010 valamistu 24 työtä, joka on 1 enemmän ku vuonna 2009. Aika surkia saldo, jos vertaa joihinki huimiin, jotka neuloo yli 100 neuletta vuojessa. No onhan mulla suurperhe ja käyn töissä, seli seli...

-sukat: 10 paria (aik 6 ja lasten 4)
-lapaset: 3 paria
-pipot: 7
-tunikat/topit/paidat: 1
-kolmiohuivit: 1
-muut: 2 (nuken makkuupussi ja vauvan peitto)

Yhtään isompaa työtä paitaa tai tunikaa en teheny aikuiselle. Kesken niitä kyllä oli/on, katsokaa vaikka...
Tunika päättelyä vailla valamiina

Suosituin valamistunu neuleeni on revontulihuivi, joka lämmittää omia harteita.

Revontulihuivi on ihana edelleen!

Viime vuonna laitoin blogiin uuen vuojen luppauksia: karkkilakko ja painonpuotus. Mites niitten on käyny? Karkkilakko on pitäny lukkuunottamatta 3:a päivää (24.-26.12), joka sortu miehen takia. Meni hyväkäs ostamaan mulle joululahajaks lempisuklaatani, valkosuklaata. Paketin avattuani olin tyrmistyny. Sain kysymyksen: "Etkö muka tosiaankaan aio syyä niitä?" Pakkohan mun oli sitte uhrautua. Lupasin itelleni, että saan syyä joulun ajan ja se on sitte siinä. Eli karkkilakko jatkuu. Painoa puotin noin 10kg, siinä tuo paino on junnannu, enkä oo jaksanu panostaa koko asiaan. Ylipainoa on yhä. Tälle vuojelle en tiiä uskallanko luvata mittään. Haluaisin kovasti saaha säännöllisen liikunnan osaks elämää, mutta mutta... Yrittänyttä ei laiteta. Lupasikko sinä jotaki tälle vuojelle? Oikeen mukavaa vuotta kaikille blogini lukijoille. Toivottavasti vuosi on vaiherikas ja mieluinen monelta osin!

12 kommenttia:

 1. Minä en oo luvannu mittään, järjestelmällisyyttä voisin luvata opetella lisää taas ;) Neulerikasta uutta vuotta! Oon vähän kateellinen tuolle sun karkkilakolle, ite en varmaan kykenis :O

  VastaaPoista
 2. Hyvää Uutta Vuotta! Ajattele vaikka niin, että ei se määrä vaan se laatu. Sun neuleet on kauniita ja itse tuskin koskaan yllän tuollaisiin määriin, vaikka tänä vuonna ylitin itseni hahtuvalapasien suhteen. Aloitin niiden tekemisen jouluksi jo elokuussa, joten jokainen sai omansa.
  Aina sitä miettii, mitä pitäisi tehdä toisin tänä vuonna ja sitten huomaa, ettei onnistunut taaskaan. Kymmenen kiloa on hyvä saavutus ja suuri muutos vaikka olisitkin vielä ylipainoinen. Ja ole ylpeä karkkilakostasi, se on upeasti viety eteenpäin. Itse ajattelin yrittää samaa heti, kun kaikki jouluherkut on syöty, aikaisemmin ei kannata edes yrittää.
  Käsityörikasta vuotta 2011!

  VastaaPoista
 3. Minä ainakin pidän kaikki blogit tuolla Google Readerissä - elleivät päivity, niin eivät sitten listalla näy, mutta hyppäävät esille heti kun uutta juttua tulee. :) Eli ei stressiä, eli blogin eikä neuleiden suhteen! Harrastustahan tämä on, ei paineita!

  Uudenvuodenlupausten tekijäksi musta ei ole. Olen kuin Pohjalaisten Jussi, joka repii raittiuslupauksen koska tahtoo olla raitis omasta halustaan eikä siksi, että on luvannut niin... :) Ja 10 kg painonpudotus on mahtava juttu!! Voi kun minäkin pystyisin... Karkkilakollako sinä vaan, vai oletko muutenkin muuttanut ruokavaliota?

  VastaaPoista
 4. Oikein onnellista ja hyvää uutta vuotta sinulle. Kyllä mie ainaki käyn sun blogissa aina kurkkimassa ootko päivittäny. Ja harrastus tää on, ei oteta pulttia jos tulee vähän päivitysväliäkin. Uuden vuoden lupauksen voisin tehdä, että otan lenkkeilyn ohjelmaan oikein tosissaan tänä vuonna.

  VastaaPoista
 5. Onnellista ja idearikasta alkanutta Vuotta 2011 Sinulle :) Ihana kyllä tuo revontulihuivi.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa ja hyvää tätä vuotta sinulle ja perheellesi! Minusta tuo sun neulesaldo on varsin huima, ku itte en oo mittään aloittanu, enkä saanu valmiiks, ei siis yhtään neuletta!! Nostan hattua tuolle sun karkkilakolle. Ite en koskaan lupaa mitään, kun en kuitenkaan pysy lupauksissani ;D

  VastaaPoista
 7. Mitään lupauksia en oo tehny tällekkää vuotta, ku emmää kuitenkaa saa piettyä niitä. :(
  Hattua nostan sun karkkilakolle ja painonpudotukselle!
  No, jos oot omasta mielestäs neulonu liian vähä viimevuonna, nii oot totisesti tehny jottai muuta.. oot töissä, ei sillon ehi niin paljoa neuloa. Neulotaan tänäki vuonna senverran ku hyvällä mielin saajaan neulottua, ei oteta ressiä.. ainahan niitä pittää olla töitä puikoilla ja suunnitelmissa ja ne valmistuu aikanaan..
  Oikein hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
 8. Kyllä minä ainakin käyn välillä kurkkaamassa, olet kirjanmerkeissäni.
  Välillä tuntuu ettei ole mitään blogattavaa, sitten täytyy vaan olla kirjoittamatta. Voihan sitä välillä kertoa ihan jokapäiväisistä asioista. Hyvin vähän minäkään mitään käsityötä saan aikaiseksi. Jos niistä vaan kirjoittaisi, niin ei taitaisi joka kuukausikaan päivittyä.
  Onnea sulle painonpudotuksesta, tsemppiä edelleen.
  Niin niitä uudenvuodenlupauksia en ole minäkään tainnut tehdä koskaan.

  VastaaPoista
 9. Elä huoli,oot seurannassani mukana jatkuvasti :) Ja noista neuleista,mä en oo tehny ainuttakaan...tyttäret minunki eestä(laukkua,säärystimiä,kaulahuiveja jne).Revontulihuivi on kaunis,todella kaunis myös päälläsi;)
  Painon pudotuksesta..ja karkki-lakosta,ite huomasin,ku joulun aikaan söin makkeeta,ett jatkuva "sokerihumala" väsytti hirveesti.Nyt opetellaan olemaan ilman...
  kaikkea hyvää tälle vuodelle..

  VastaaPoista
 10. Hyvää vuoden jatkoa myös sinulle! Minä olen myös sitä mieltä, että ei se määrä mitään ratkaise, turha ottaa stressiä tai paineita rakkaasta harrastuksesta :)

  Itse en luvannut vuodenvaihteessa mitään - taaskaan.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.