torstai 4. maaliskuuta 2010

Kevvään eka piknikki

(Edit. Yks kuva vaihettu...)
Oon ollu kohta 6 viikkoa "yksinhuoltajana". Mies on pakollisella työkomennuksella ja vielä ois viikko tätä rumbaa eessä. On voimat ja hermot vähissä, myönnetään. Jottei koko hiihtoloma menis pipariks yritin kehitellä jotaki. Loma uhkaa lässähtää kokonaan, sillä tiistaina ensimmäinen ilimotti että mulla on korva kipiä. Keskiviikkoiltana toinen. Keskiviikkona päivällä pienimmäinen alako olla tosi räkänen ja illalla ahisti henkeä jo aikalailla. Tälle päivälle olin luvannu, että mennään pulukkamäkkeen evväitten kans. No ei menty ei. Sain eilen vinkin, että retkeillä voi kotonakin. (Mun aivot ei toimi ennää.) Menimme piknikille olohuoneeseen. Oli onnistunu reissu kaikin puolin. Vaati multa kyllä hieman panostusta ensin. Tein torttutaikinalevyistä pasteijoita: sissään kinkkua, metvurstia, juustoa ja eiku uuniin. Toinen nopia juttu: sekoita kaikki aineet keskenään suklaapiirakka. Mikrossa kuumennettuja nakkeja, kerrosvoileipiä, suklaata ja mehua. Kertakäyttöastiat. Kynttilä palamaan, vaikkei se ehkä kuulukkaan piknikkiin. Toisiks nuorimmalle tein riisihiutalepuuron ja riisikakkuja, hän ei voi syyä edelleenkään ku 10 ruoka-ainetta, ei oo yhtään allerginen ei. :( Pian kaikki saatiin kassaan ja piknikki oli valamis alakamaan. Laitoin olokkarin matolle liinan ja siihen leiriydyttiin. Hauskaa oli. Syömiset oli huippuluokkaa ja kaikilla oli mukavaa. Lapsia nauratti kovin tämä meiän erikoinen retki. Kiitos vaan Tinttamari vinkistä. Toteuttamisen arvonen. Eli kevät on nyt virallisesti avattu. :D

Eilen posti toi Sukka o mu juttu blogin emännöijältä postia. Hän oli neulomassa sukkaa vihreästä nallecolorista ja lanka meni loppumaan kesken. Jätin blogiin viestiä, että voin laittaa lankaa tulemaan, jos haluaa. Rouva x ei siis pyytäny lankaa missään. Aattelin etten ite haluais tehä toiseen sukkaan eri väristä kärkeä, siks tarjosin apua ku mulla kerran oli sammaa lankaa. Lapset tuhosivat suklaan äsken piknikillä, sillä mun karkkilakko on kestäny jo yli 2 kuukautta. Oon ylypiä. Kiitos langan pallauttamisesta ja suklaasta lasten puolesta.

Viime lauantaina olin Tuulian paitapajassa. Paja oli antosa ja nyt on ainaki periaate tiiossa miten voi neuloa paian ylhäältä alas iliman saumoja. Harjotuspaita on edenny jonku verran lauantaista. Saa nähä ossaako sitä kuitenkaan tehä ainuatakaan paitaa tuolla menetelmällä. Ohojeet on englanniks. Pitäs ensin suomentaa ne... Oli hyödyllinen päivä kaikkinensa. Opeteltiin monta uutta jujua ja tekniikkaa. Näin tietysti monta neulojaa, kaikki uusia tuttavuuksia mulle. Oli mukava tavata.

Vuojen lopulla miehen pikkusisko kysy josko tekisin hälle lapaset. Kyllä teen, vaikken näitä tillaustöitä harrasta liiemmin. Sovittiin että hän hommaa langan ja mä neulon. Jäin oottamaan minkälaista lankaa sieltä tulisi. Sain kerän mustaa Tempoa. Paksulanka ei oo kaikista mielusinta neulottavaa, mutta luvattu mikä luvattu. Aattelin tehä päälle leviän palamikon ja muuten pelekkää siliää neulosta. Löysinki Novitalehestä lapaset tempolangalle. Tein sen ohojeella jonku matkaa, toisen lapasen puoleen välliin, kunnes totesin että tullee liian pieni. Purkuun. Lissää silimukoita puikolle, knit prot pois ja halapa-hallin 2€ bambut kehhiih. Johan alako lyyti kirjottaa. Nopiaan tuli valamista. Saaja oli tyytyväinen, sehän on pääasia. (Nää valamistu siis jo ennen loppiaista.)


Ohje: Novita syksy 20009, mallista 66. mukkaillen, silimukoita 28 varressa
Lanka: Novita tempo
Puikot: 7 mm

Nyt puikoilla on kohta jo ruuhkaa. Mikkään ei tunnu valamistuvan. On sukkia usiammat, pipoa, tunikaa, pikkupaitaa, isoapaitaa jne. Eli neulottavaa riittää, onneks. ;) Tuntuu että viime aikoina on ollu intoa neuloa enemmän ku taitoa. Purkamista oon harrastanu kiitettävästi. Ärrinmurrin... Ei pääse ylypistymään että jotaki ossais. :) Mukavaa maaliskuuta ite kullekki. Pittää lopettaa tähän, kohta kuitenki joku herrää ja tää jää kesken. :)