sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Nallelanka nauraa

Kommetteja on sadellu ihan kivasti viime postaukseen. Lissää vielä oottelen...

Tiiättäkö miltä nallelangan nauru kuulostaa? Mä tiiän. Se on ivallista ja kuulostaa kutakuinki tältä: kjäh kjäh kjäh vuah hah hah hah hah haa käh kjäh käh kjää.... En oo mikkään ylin ystävä sen kans, ennää. Oon neulonu viime aikoina vain ja ainoastaan nallelankaa, mutta en neulo ihan hetkeen (toivottavasti) ainakaan. Siis mistä kiikastaa niinkö?

Vauvan lakki nro 2:lle kävi juuri niin ku Suvi arveli. Seki oli valamistuessaan jo liian pieni vauvalle. En neulo uutta ainakaan vielä.

Ohje: Novita talvi 2009, nro 87 (36 silimukkaa)
Lanka: Nalle
Puikot: 3mm
Koko: n. 60 cm

Seuraava murheenkryyni oli pojan villasukat. Niissä oli säätämistä ja purkamista koko ajan. Nää oli ekat sukat nallesta, koska lapset on valittanu ettei paksummat sovi kenkiin. Kantapäässä piti kikkailla, tein aina 2 oikian puolen kerrosta samalla tavalla eli alotin ekat 2 krs nostamalla silimukat ja seuraavat taas tikkaamalla ekat silimukat jne vuorotellen. Ihan hyvät kuitenki tuli, vaikka on varmaan epäonnisimmat, eniten puretuimmat sukat ikinä.

Ohje: Novita sukkataulukko
Lanka: Nallecolori
Puikot: 2,75 mm (liian ohuet)
Koko: n. 25

Tyttö ilimotti loppuvuojesta: "Äiti mun on PAKKO SAADA punaset villasukat." Sopivasti pukki toi punasta nallea. :) Tytön sukat onnistu vähän paremmin ku eelliset. Jou'uin silti säätämään näissäki. Ei passannu puikot vieläkään ja silimukoita oli liian vähän edelleen ts. sukat on tiukat. Vennyy ne onneks vähän. Aaaaaarrrggghhhh. Pitäs tehä näille lapaset kaveriks. Arvaa vaan kiinnostaako?

Ohje: Novita sukkataulukko
Lanka: Nalle Talvi
Puikot: 3 mm
Koko: n. 26

Viimesimpänä junasukat. Näihin lisäsin silimukoita varteen ja puikot oli vähän isommat. Mulla on vissiin tosi tiukka käsiala, sillä nää vois mahtua just jollekki keskoselle. Tympäsee. Näitten piti mennä kaverin vauvalle, koska hän on ihhaillu Suonan tekemiä junasukkia monneen eri otteeseen. Lupasin tehä vauvallensa sellaset. Vaatii vissiin hienosäätöä kaikki nallelangalla tekemäni työt. Jospa seuraavat junasukat onnistuis, ei ne ei oo nallesta. ;)

Ohje: Junasukat
Lanka: Nallecolori
Puikot: 2,75 mm

Kaikenhuipuks katkasin ihanaisen knitpro-puikon junasukkien loppukavennuksissa. Ahaneella oli kakkanen loppu. Halusin saaha nää valamiiks eillisen aikana. No sainki, mutta hinta oli kova. Onneks settiin kuuluu 6 puikkoa, vielä on 5 ehejää.

Alotin illankaiheessa sukat itelleni mutta jostaki kumman syystä puikot on 2,5 mm metalliset addit ettei taas katkia puikko. Lankana ei oo nallea vaan regian sukkalankaa, jossa on 10 vuojen takkuu, pitää testata. Kerällä lanka näytti hyvältä, mutta nyt se on aika hmmmmm. mielenkiintosen näköstä.

Loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka aina vaan ne käkättää mulle ivallisesti, kuuletteko? Siihen käkätykseen yhty kaikki nalle-kaverit kaapista, voi voi. Vielä mä niille näytän (*vannoo*). Tässä vaan osa nalle-kavereista.


Seuravalla kerralla lissää valamistuneita ja arvonnan lopputulos.

20 kommenttia:

 1. Laita ne nallet talviunille, niin eivätköhän tokene nauramasta. Harmi, jos onnistuit liian pieniä kutomaan. Ei auta kuin ootella uusia pienempiä vauvoja syntyväksi:)

  VastaaPoista
 2. Voi sinnuu. Tekis mieli sanoa "tapa ne" mutta jätän sanomatta.. Nallet on sulosia ja ihania, mutta noi nauravat lanka nallet ei oo kivoja, ihan pukkas inhottaan. Onneks mulla ei ole enää nallea! Varmaan polttasin ne takassa jos yhtä ilkikurisia olisivat täälläkin.
  Mutta kyllä on sanottava että hienot noista kaikista tuli kumminka!

  VastaaPoista
 3. No mutta aivan ihania neuleita, vaikka olisikin tehty ilkeästä Nallesta. :)

  Juu, oon mää aika ahkera kommentoija, mutta mulla on tosiaan suosikkilistalla reippaasti yli 200 blogia, niin kaikkiin ei ehdi kommentoida, ja sit huomaan, että on joitakin tiettyjä blogeja, joihin en viitsi kommentoida ikinä, kun ei vaan keksi mitään sanottavaa ja/tai jos nekään ei kommentoi mulle. ;) Sit on tämmösiä niinku sun blogi, jonne mielellään jättää lähes aina jotain kommenttia, kun tulee mieleen kaikkea mitä haluaa sanoa. Kuten että nättejä neuleita oot tehnyt, nytkin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ku kävit piristämässä yksinäistä iltaani...
  Koitappa vaihtaa paksummat puikot..
  Oon edelleen sitä mieltä. että nalleja ei oo ikinä liikaa.. :) paljonkohan mulla löytyis varastoista.. en tiiä uskallanko tuua päivänvaloon... ;)

  VastaaPoista
 5. Löysin tänään blogiisi ensimmäistä kertaa, kivoja neuleita sinulla! Nättejä ovat nämä Nalle-neuleetkin joka tapauksessa, vaikka olisivatkin kittananpuoleisia :)

  Käyn vielä arvonnan takia jättämässä puumerkkini edelliseenkin kirjoitukseen!

  VastaaPoista
 6. Jaa-a, Nalleista en osaa sanoo mitään kun en osta kyseistä merkkiä. Novitan ansiosta/takia aloin nimittäin itse kehräätä, kun olen allerginen tekokuiduille :D Sulla taitaa olla aika tiukka käsiala?!

  Tule vain rohkeasti mukaan Kipakoihin. Kaikki varmaan eka kerralla jännittävät, mutta pian huomaat että Kipakat on ihan kivoja, ei mitään jäykkiksiä. Ei paineita. Mäki-Matin lauantaitapaamisiin voi ottaa jälkikasvuakin mukaan, siellä on pelit ja vehkeet, onhan se perhepuistossa. Leikkikavereitakin voi sattua paikalle.

  VastaaPoista
 7. Mullapa ois ehotus,millä pääsisit helepommalla:)Etpäs arvaakaan....jos tyttös tarttee punasia villasukkia,mää laitan postiin;);)Me hukutaan muiden kutomiin sukkiin ihan totaalisesti,ite en ossaa kantapäätä tehä.Huomenna ois täällä neule-tapaaminen,arvaa vaan,pääsenkö?:(
  Ja tosiaanki,paa ne nallet kaappiin nauramaan,piiloon ja ota sitte esille,ku ovat hilijaa!;)

  VastaaPoista
 8. Nalle-lakki on niin soma samoin kuvassa näkyvät langat. Vinkkinä: sivuni oikeassa ylälaidassa on Marjutin neulesanasto Eng-Suomi mistä on todella paljon apua jos Englannin kieli havahduttaa, kannattaa sen avulla kokeilla jos löytää jotakin kivaa mallia mikä ei ole kotimaisella tekstillä, itsekin olen sitä käyttänyt kun tuo neulesanasto on oma sanastonsa.
  Sun murrekirjoitusta on niin hauska lukea!

  VastaaPoista
 9. Tosi sulonen tuo vauvan lakki, harmi jos ei koko täsmännyt.. Munkin junasukat on kaikki vähän eri kokoisia langan takia. Ei onneksi oo niin väliä, kun ei oo saajaa valmiina! =)

  VastaaPoista
 10. Sinähän olet ollut ahkerana siellä.

  VastaaPoista
 11. nuita junasukkia on pakko rueta kokeileen... sitten kun.... liian monta työtä kesken nyt.. uusia lankojaki löyty alennuskorista eilen.. :)

  VastaaPoista
 12. Ihana juttu! Voin kyllä jotekin korvata sinulle langan :) PS. Mistä löydän sinun spostiosoitteesi?

  VastaaPoista
 13. Terveiset täältä Turusta Maskunkuntoutuskeskuksesta. Kolmen viikon jakso
  ensimmäinen päivä aamussa.

  VastaaPoista
 14. Näkyypä ne sukkapuikot liimautuneet sinunkin sormiisi! Kauniita pieniä sukkia ja kivan värinen myssy! Ai, "lisäkäsiä" sinäkin kaipailet! Taatusti lupaan(ja vannon) ilmoittaa sinullekin löytöpaikan, jos ja KUN sen löydän! Ja mitä kaikkea ne lisäkädet voisivatkaan tehdä, tiskit,pölykoirat,pyykit,lumityöt....!!!
  Nyt nämä yhdet kädet lähtee vielä pistelemään muutamat silmukat sukkiin ja sitten hyvää yötä, sinullekin!

  VastaaPoista
 15. Oikein aurinkoista ystävänpäivää sinulle ja liukasta laskiaista!

  VastaaPoista
 16. Niinpä.. mitä se siellä tekee.. Sitä ihmetteli itse kukanenki :) Mutta "työnjohtajana" sanoin että kun täältä on tuolit ja pehmee lekottelu paikka viety niin tauot pidetään jumpaten ;)

  VastaaPoista
 17. Yhäkö se nalle lanka nauraa... :)

  VastaaPoista
 18. Mukavaa viikonloppua!
  Lähen mummoileen... :)

  VastaaPoista
 19. Ihanat nuo sun "keskosen" junasukat! Just sellaset, mikkä pitää pienelle vauvalle ollakki, eli tarpeeks pitkät varret ku ne potkii ne jalasta minuutissa :)

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.