sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Nallelanka nauraa

Kommetteja on sadellu ihan kivasti viime postaukseen. Lissää vielä oottelen...

Tiiättäkö miltä nallelangan nauru kuulostaa? Mä tiiän. Se on ivallista ja kuulostaa kutakuinki tältä: kjäh kjäh kjäh vuah hah hah hah hah haa käh kjäh käh kjää.... En oo mikkään ylin ystävä sen kans, ennää. Oon neulonu viime aikoina vain ja ainoastaan nallelankaa, mutta en neulo ihan hetkeen (toivottavasti) ainakaan. Siis mistä kiikastaa niinkö?

Vauvan lakki nro 2:lle kävi juuri niin ku Suvi arveli. Seki oli valamistuessaan jo liian pieni vauvalle. En neulo uutta ainakaan vielä.

Ohje: Novita talvi 2009, nro 87 (36 silimukkaa)
Lanka: Nalle
Puikot: 3mm
Koko: n. 60 cm

Seuraava murheenkryyni oli pojan villasukat. Niissä oli säätämistä ja purkamista koko ajan. Nää oli ekat sukat nallesta, koska lapset on valittanu ettei paksummat sovi kenkiin. Kantapäässä piti kikkailla, tein aina 2 oikian puolen kerrosta samalla tavalla eli alotin ekat 2 krs nostamalla silimukat ja seuraavat taas tikkaamalla ekat silimukat jne vuorotellen. Ihan hyvät kuitenki tuli, vaikka on varmaan epäonnisimmat, eniten puretuimmat sukat ikinä.

Ohje: Novita sukkataulukko
Lanka: Nallecolori
Puikot: 2,75 mm (liian ohuet)
Koko: n. 25

Tyttö ilimotti loppuvuojesta: "Äiti mun on PAKKO SAADA punaset villasukat." Sopivasti pukki toi punasta nallea. :) Tytön sukat onnistu vähän paremmin ku eelliset. Jou'uin silti säätämään näissäki. Ei passannu puikot vieläkään ja silimukoita oli liian vähän edelleen ts. sukat on tiukat. Vennyy ne onneks vähän. Aaaaaarrrggghhhh. Pitäs tehä näille lapaset kaveriks. Arvaa vaan kiinnostaako?

Ohje: Novita sukkataulukko
Lanka: Nalle Talvi
Puikot: 3 mm
Koko: n. 26

Viimesimpänä junasukat. Näihin lisäsin silimukoita varteen ja puikot oli vähän isommat. Mulla on vissiin tosi tiukka käsiala, sillä nää vois mahtua just jollekki keskoselle. Tympäsee. Näitten piti mennä kaverin vauvalle, koska hän on ihhaillu Suonan tekemiä junasukkia monneen eri otteeseen. Lupasin tehä vauvallensa sellaset. Vaatii vissiin hienosäätöä kaikki nallelangalla tekemäni työt. Jospa seuraavat junasukat onnistuis, ei ne ei oo nallesta. ;)

Ohje: Junasukat
Lanka: Nallecolori
Puikot: 2,75 mm

Kaikenhuipuks katkasin ihanaisen knitpro-puikon junasukkien loppukavennuksissa. Ahaneella oli kakkanen loppu. Halusin saaha nää valamiiks eillisen aikana. No sainki, mutta hinta oli kova. Onneks settiin kuuluu 6 puikkoa, vielä on 5 ehejää.

Alotin illankaiheessa sukat itelleni mutta jostaki kumman syystä puikot on 2,5 mm metalliset addit ettei taas katkia puikko. Lankana ei oo nallea vaan regian sukkalankaa, jossa on 10 vuojen takkuu, pitää testata. Kerällä lanka näytti hyvältä, mutta nyt se on aika hmmmmm. mielenkiintosen näköstä.

Loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka aina vaan ne käkättää mulle ivallisesti, kuuletteko? Siihen käkätykseen yhty kaikki nalle-kaverit kaapista, voi voi. Vielä mä niille näytän (*vannoo*). Tässä vaan osa nalle-kavereista.


Seuravalla kerralla lissää valamistuneita ja arvonnan lopputulos.