sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Katsaus viime vuoteen

Hellurei ja hellät tunteet! Vihdoin ja viimein piän sanani. Aika on hurahtanu tooooosi nopiaa. Rohkenen kuitenki vielä palata viime vuojen valamistuneisiin. Ihan ihtiäni varten laitan listaa mitä sain tehtyä. Loppuvuosi meni kyllä kokonaan "hunningolle" neulonnan suhteen johtuen vauvasta, mutta en valita. Alotin sillon montaki pientä työtä, joita oon nyt saatellu valamiiks. Ne esittelen vasta seuraavalla kerralla, ettei tästä tuu jättimammuttipitkä sepustus taas. Mulla ku tahtoo olla taipumus sellaseen, ette oo varmaan huomannu. ;)

Nonni... Valamistuneita on yhteensä 23 kappaletta. Ihan kivasti mun mielestä, jos ottaa huomioon sen ajan minkä ehin oikiasti neulomaan.

-sukat: 3 paria
-lapaset,kämmekkäät: 6 paria
-pipot: 6
-lasten paitoja: 3
-naisten toppi: 1
-kolmiohuivit: 1
-villahousut: 2
-muut: 1 (calorimetry)

Äkkiseltään huomasin, etten oo teheny yhtiäkään aikusten villasukkia. Itelle pitäs tehä sukat tai oikiastaan kahetki. Jospa asia korjaantuu tämän vuojen puolella.

Seuraavaks esittelen kaks viime vuojen puolella valamistunutta pikkutyötä. Nämä molemmat alotin ennen vauvan syntymää ja ne valamistu lokakuussa. Pojalle lapaset, ihan perussellaset.

Ohje: Omasta päästä kait, 40 silimukkaa
Lanka: Nallecolori
Puikot: 3mm (muistaakseni)
Koko: 3,5vuotiaalle

Vauvan myssyn tarina on surkuhupanen. Neuloin myssyn nopiasti valamiiks, mutta viimeistely ootatti jonku aikaa. Ku sain sen tehtyä, oli myssy jo liian pieni vauvalle. :( No ei muuta ku uutta puikolle... Mutta miten siinä kävi, arvaappa huvikses? Vastauksen, sen kuulet seuraavalla kerralla.Ohje: Novita kesä 2009, malli 85
Lanka: Nalle
Puikot: 3mm
Koko: 50cm/vastasyntynyt, silimukoita 30

Nyt on saatu viime vuosi pakettiin. Lopuks kysyn, teikkö uuen vuojen luppauksia? Jos, ni minkälaisia? Mä otin oikeen kunnon koetinkiven itelleni ja alotin karkkilakon ja painonpuotuksen. Nyt otetaan akasta mittaa, mihin siittä oikeen on! Kulunutta kuuta on menty etteenpäin semmonen 2,5 viikkoa ja karkkilakko on pitäny. Hyvä minä, hyvä minä! (Saa muutki kehua.) On ollu vaikiaa, vieläki joka päivä tekkee mieli karkkia, mutta yritän olla kovana. Oon sokeririippuvainen ihan selevästi... Painoa on tippunu muutama kilo, hittaasti ja hartaasti ois tarkotus ejetä imettämisen vuoks. Painoa pitäs puottaa niin hirmunen määrä, etten kehtaa sitä ainakaan vielä julukasta... joku kuitenki tippuu tuolilta ja saa itelleen selekäsäryn sen takia. Vyötärönympärys on kaventunu kyllä huimasti, en tiiä kumpi valehtelee, vyötärö vai mittanauha. ;)

Seuraavalla kerralla lissää valamistuneita, sillä niitä on jo kolome kappaletta oottamassa, kohta nelijä. Puikoilta valamistuu hilijalleen lissää. Mulla oli varmaanki jonkulainen neuleblääääääh vauvan syntymän jäläkeen, sillä nyt haluaisin tikata kokoajan. Kiintiössä on vaijjausta. Mukavaa tammikuun jatkoa kaikille! :D