tiistai 13. tammikuuta 2015

Violetti ruusu

Seittemäs (7.) vuosiluku jo tuola blogilistassa. Ohhoh. Mites tuo aika noin kiitää? Elämä mennee etteenpäin sellasta haipakkaa, että perässä tullaan keikkuen puolelta toiselle. ;) Arki on palannu uomiinsa savuvahingon jäläkeen. Sanonpa vielä sanasen siittä. Oltiin evakossa yli 5 viikkoa ja remonttia tuli jonku verran. Lattioita ja tapettia uusittiin, maalausta jne. Ei siis mikkään pikkujuttu tosiaankaan. Lankojen suhteen pää'yin sellaseen ratkasuun, että säästin vain pelekkää villaa olevat langat ja muut vietiin kaatopaikalle. Sain niistä korvauksen vakkuutusyhtiöltä. En ois jaksanu rueta niitä putsailemaan. Elämä ison perheen kans on täyttä, joten on priorisoitava (enkä sano tätä valitusmielessä). Neulomisaikaa on vähän ja koska lanka on edelleen vain lankaa jota saa lissää, oli tuo ratkasu oikia meiän tilanteessa. Jos totta puhutaan, kyllä mä lähes itkin niitten lankojen perrään, mutta ennää ei tunnu niin pahalta. Jos jotaki opin, niin sen että hamstraamaan on turha alakaa jatkossa. Tämä on oma kokemukseni, enkä puutu siihen miten joku toinen tekkee. Kyllä se sen verran sai jotaki traumaa aikaan, etten pystyny neulomaan pitkään pitkään aikaan. Jotenki ajatus tuntu vastenmieliseltä. Turha tapella tutkainta vastaan vai miten sitä sanotaan. Tämä tästä aiheesta, nyt pitäski kantaa ne villalangat tuonne hankeen puhistumaan, kun lunta onneks on tullu mahtavan palijon. Tykkään talavesta! Uus vuosi on toivottavasti vähän lempiämpi ku mennyt vuosi oli. Rankaa ja opettavaista elämänkoulua sai käyä.

Savuvahingon jälkimainingeissa pyykkikonneesta tuli ulos tämän näköset kämmekkäät. Oon pessy nämä aikaisemminki koneessa, mutta tällä kertaa se oli turmioks. Huoh.
Tehty marraskuussa 2011
Harmitus oli valtava, tykkäsin noista oikeen palijon. Katoin muistiinpanoja ja totesin, että onhan noilla ikkää jo sen verran että on ihan hyvä tehä uuet. Siinä seuraava puluma, eihän mulla oo yhtään lankaa joka ei haisis savulle. Mutta ei mun tarvinnu kauaa murehtia, sillä Pilvikirsikka lahajotti mulle 2 muovipussillista lankoja!!!!!! Mä olin ihan äimänkäkenä, että whaaat? Siis ei tällaista voi tapahtua oikeasti. :-) KIITOS KIITOS KIITOS!!! No, hamstraamaan en ala, nämä neulotaan pois siis ensin ja piste. :D

Pengoin lankapusseja ja aika nopiaa oli lanka valittu. Sitte alako mallin valinta. Muistelin että ravelryn jonossa on usiammat kämmekkäät. Oikein muistin, mutta sitte tuli ongelma millä tulostaa kaaviot, kun ei ollu konetta eikä tulostinta. (Kyllä sitä pärjää oikiasti tosi vähällä, sen nämä kuluneet viikot on näyttäny.) Menin Ullaneuleen sivuille sellaamaan malleja. Tykästyin Roosa ruusu-malliin. Oon teheny samantyyliset kämmekkäät ystävälleni joskus "omasta päästä". Kaavio on yksinkertasen heleppo ja kaunis. Niinpä alloin neulomaan. Emma on määritelly nämä kivaks välityöks ja nopiaan sainki nämä valmiiks. Koska lanka oli ohuempaa ja mulla isot käet... tein enemmän mallikertoja ja pientä säätöä muutenki, mutta kyllä nämä silti tunnistaa samaks malliks. Kiitos Emmalle kauniista ohjeesta. ★ Emman neidonkyyneleet on jonossa myös. :-)
Ohje: Roosa ruusu
Lanka: Vuorelman veto
Puikot: 3,0 mm
29.9.-1.10.2014
Samaisesta langasta jäi jälelle jonkun verran. Yhet tosi pienet jalat sai lämmikettä myös. :) Ohojeena vanha tuttu junasukka.
Ohje: Junasukat 40 s.
Lanka: Vuorelman veto 39 g.
Puikot: 3,0 mm
22.10.2014
Tässä tälle kerralle. Mukavia talavipäiviä teille kaikille. Ulokona täytyy saa nyt olla ja hiihtää, kun siihen on mahollisuus. Joten jos mua ei näy, oon varmaan hiihtämässä.