perjantai 3. syyskuuta 2010

Neulova perheenäiti

Olipa kerran neulova perheenäiti. Perheenäiti eli pitkää ja kuumaa kessää ja otti aurinkoa. Puikkoihin hän ei koskenukkaan ennen ku kesä alako olla loppuillaan ja kallistumassa syksyyn. Sillon neuloja heräs, että lapsillehan piti tehä kesäpipoja. Neulova perheenäiti koki syyllisyyen tunteita, että lapset olivat iliman pipoja. Onneks lapsille oli toisenlaisia päähineitä helteillä, ettei niitten päänupit vallan kärventyny.
Neulova perheenäiti tarttu puikkoihin. Langat hän oli ostanu aikapäiviä sitte. Ensimmäiseks pipomalliks valikoitu pipo tyttärelle. Neuloja neulo kerros toisensa jäläkeen. Hän neulo pippoon kauniita ajatuksia kauniista kasvavasta tyttärestään. Hän toivoi suojelusenkeleitä eskaritielle. Hän toivoi hyviä käytöstapoja ja onnea. Ennenkaikkea neuloja neulo pippoon palijon rakkautta. Ku pipo valamistu, laitto tytärlaps sen onnellisena päähänsä ja meni heti esittelemään naapurin äitille "mitä mun äiti on mulle teheny". Naapuri tietysti ylisti pipoa ja sen tekijää hienoin sanakääntein. Sai neuloja itekki tuosta osansa seuraavan kerran lasten kans pihalla ollessaan. Tätä neulova perheenäiti kaipaski ja hänen itsetuntonsa kohos lähes piliviin. Hetimmiten neuloja otti seuraavan pipon puikoille...
Tytöllä ponnari takaraivolla...
                                   
Lanka: Tennesee vajjaa kerä
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Valamis: 24.8.2010

Välillä neulova perheenäiti joutu haaveitten valtaan. Hän toivoi, että hällä ois vielä joskus pienen pieni suloinen tyttövauva. Neuloja oli alottanu tuolle haaveenkohteelle jo piponki, joka oli jääny kesken, koska ei ollu sopivaa lankaa. Haaveitten syvimmillä hetkilllä neuloja sai oivalluksen. Hänellä on ympärillään loistava yhteisö, miksei hän pyytäis apua sieltä. Lausuttuaan ääneen toiveen vihreästä lankanöttösestä, hän sai nähä, miten toive kuultiin ainaki kahella taholla. Neuloja oli aivan liikuttunut. Hän sai sähköpostiin viestin, jossa oli kuva langoista. Postilaatikko kolisi jo parin päivän päästä ja neulova perheenäiti sai saattaa puikoilta pienen vaaleanpunasen pipon. Piposta tuli ihana. Neuloja sulki sen haaveisiinsa ja talletti työn visusti. Neuloja kiittää Irinaa jälleen kerran. Kiitos myös Riikkikselle tarjouksesta, jota ei tarvinu käyttää. Pipo valamistu ja ehkä hamassa tulevaisuuessa se saa käyttäjänki. (Ei, neuloja ei ole raskaana tällä hetkellä.)
                                    
Lanka: Tennesee ja tuntematon lankanöttönen Irinalta
Puikot: 3,5 mm
Valamis: 27.8.2010

Tämän jäläkeen neulova perheenäiti jatko aikasemmin alotettua työtä. Pipo tuli lämmikkeeksi koululaiselle, joka kiitollisena pitää kaikkia neulovan perheenäitin hälle tekemiä tuotoksia. Neuloja neulo, neulo ja neulo vieläki ahkerammin. Hän ajatteli kovin arkaa ja herkkää poikaansa. Tunsi pistoksia sydämessään pienen poikansa vuoksi, miten hän pärjääkään koulussa. Poika on niin kiltti. Tähän pippoon neuloja neulo erityisesti rakkautta, suojelusenkeleitä, rohkeutta, reippautta ja hyviä kavereita. Toivottavasti pipo tois kantajalleen monenlaista hyvvää. Silimät loistaen pieni koululainen laitto pipon päähänsä ja siittä hetkestä alakaen se on sielä ollu lähes koko ajan. Paras kiitos neulojalle.
                                        
Lanka: Tennesee vajjaa kerä
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Muuta: Silimukoita 110
Valamis: 27.8.2010

Vielä oli jälellä vanhempi koulupoika. Hänelle oli tehty pipo muutama vuosi sitte. Tämän vuoks piti hänenki saaha uusi. Koulupoika on jo kovin iso ja rohkea, ainaki hän yrittää näyttää siltä. Tähän pippoon neuloja neulo intoa oppia uutta, kärsivällisyyttä kestää virheitä, joita sattuu aika monesti. Toivoin halua lähteä kouluun ja suojelusenkeleitä myöskin. Pipo on ollu päässä, mutta hieman eri tavalla ku pienemmillä. Poika tuumas mulle: "näin yläasteelaiset pittää pipoja" eli takaraivolla. Neulova perheenäiti ei oikeen tiiä, mitä hänen pitäs aatella tuosta asiasta, sillä poika ei oo yläasteikänen vielä hetkeen.
                                   
Lanka: Tennesee vajjaa kerä
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Muuta: Silimukoita 110
Valamis: 28.8.2010
Näin neulova perheenäiti osotti rakkautta lapsilleen niinku hän parhaiten taisi. Hänen sydämensä oli aivan pakahtua: hän on saanut lapsia, vaikka hän ihtensä niin vajavaiseks tunteeki. Hän on ylypiä saadessaan laittaa lapset koulutielle uuet hienot pipot päässä. Ne olis pitäny tehä jo kauan sitte, mutta onneks ne ehti tehä nytki. Pipot synnytettiin äidin rakkautta rinnassa. Syksy saa neulojan tuntemaan kaiken erityisen voimakkaasti. Neuloessaan hän tunsi, miten hän rakastaa lapsiaan, miten paljon hän rakastaakaan. Onneks pipoja (tai jotaki muuta) voi tehä lissää ja niihin saa purkaa sitä rakkautta, jota ei ossaa sanoiks pukia. Pipojen puottua puikoilta neulova perheenäiti sai vienoja toiveita kynsikkäistä, joita neuloja ei oo koskaan aikasemmin vielä neulonu. Ehkä tarina neulovasta perheenäidistä saa jatko-osia , katotaan...
Ei voi muuta sanoa ku  että soppii täyellisesti!
Kaunis kiitos Pialle ja Kristellille uppeista, kauniista ja hyvin selekeistä pipo-ohojeista!

Loppukevennykseks lankaa, jotka neulova perheenäiti sai. Mies oli työn takia reissussa ja jostain kumman syystä neulojalla meinas tunteet kuumeta sairastelevien lasten kans. Jotenki armas "haisto" sen ja osas tuua tuliaisia neulojallekki. Ylleensä tuliaisia on saanu vaan lapset. Kauniin värisiä nämä on ainaki kerällä, jospa valamiinaki. Näihin mukaviin tunnelmiin, hyvvää viikonloppua tasapuolisesti kaikille.

28 kommenttia:

 1. Hei! Kysyin ystävältäni, oliko sillä niissä sukissa jotain mallia niin kuulemma on jostain paidasta se kuvio ja soveltamalla tehty...

  VastaaPoista
 2. Kauniit pipot ja lämmittävät varmasti saajiensa pieniä päitä, kun ne ovat noin suurella tunteella ja lämpimillä ajatuksilla tehtyjä :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Pipotehas tääläki.. 3 valmista ja neljäs puikoilla.. :)
  Ihanasti kirjottelit.. monia kauniita ajatuksia oot silmukoinu pipoihin.. :)
  Hyvät viikonloput!

  VastaaPoista
 4. Ihania pipoja, ja tuo viimeinen "päät yhdessä" -kuva on hauska! :) On sulla myös aika kiva mies kun ymmärtää hyvien tuliaisten päälle. :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit pipot ja ihanaa lankaa. Ei ainakaan kutita. Tein mieki yhen pipon eilen automatkalla Ylivieskaan Kauppojen Yöhön. Ostin muuten lisää pipolankaa, kuinkas muuten.

  VastaaPoista
 6. Ihanat pipot! Noita malleja oon itsekin katellut sillä silmällä. Todella onnistuneita teoksia =)

  VastaaPoista
 7. Hieno piposarja, oli mukava lukea niiden synnystä :) Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
 8. Ihan jo melkein tätä lukiessa tämäkin äiti tuntee syyhyn sormissaan, että jospa minäkin edes yhden pipon saisin tehtyä, täyteen rakkautta ja enkeleitä. Olisi niin ihanaa ja mieltä ylentävää antaa lapselle pipo, jonka omin käsin olisi väkertänyt. Mutta ei, en uskalla aloittaa, tiedän, että kesken jäisi. Täytyy tyytyä leipomaan kakku ;)
  Aivan ihania pipoja olet tehnyt! Taas ihaillen kattelen, että kyllä olet ahkera ja kerkeäväinen, ei onnistu minulta, ei.

  VastaaPoista
 9. Kivoja pipoja, tykkään tuosta Aatoksesta erityisesti, pipoja pitäis täälläkin tehdä, saas nähdä milloin...

  VastaaPoista
 10. veet silimissä luin tuota tarinaa neulovasta äitistä ja rakkauden tunteista lapsiin pipojen matkassa:)ihan herkistyvää tekstiä,ihania,upeita pipoja oot tehenykki.Ilimankos ne lapsetki kovasti kehhuu!!
  Itte en ossaa,mutta samantyyppisiä pipoja äitini on pojalleni teheny ja ne on niin rakkaita,että välliin yölläki tahtos viereen:)
  Neulovalla äidillä ei oo koskaan liikaa lankoja;)

  VastaaPoista
 11. KAuniita pipoja, olet kyllä taitava!!!
  Kiitos onnitteluista <3

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Jt,
  Varmasti olet suurella äidin rakkaudella tehnyt erikseen jokaiselle käyttäjälle pipon! Oli ihana lukea kirjoitustasi. Ajatuksesi olivat liikuttavan kauniita, joita olit laittanut silmukoiden joukkoon neuloessasi lapsukaisten pipoja.
  Paljon rakkaita terveisiä sinne koulutielle, enkeleitä vierelle kulkemaan, sekä sinne kotiin teille kaikille :)
  t.VE

  VastaaPoista
 14. Heissan!
  Iltavuorosta kottiuúin just, en oo vielä valamis nukkumaan... vaikka aamulla meen takasin puoliseittämäks..
  Huivin väriä oon hissukseen miettiny, tulin siihen tulokseen että ruskia, eikä mikkään vaalianruskia, onko värikartassa semmosta sopivaa ... Öitä T.Äitis! <3<3

  VastaaPoista
 15. Siellähän tosiaankin on pipotehdas.

  VastaaPoista
 16. Kauniit pipot ja hieno kertomus saatteena.

  VastaaPoista
 17. Ihania pipoja, ja kauniita ajatuksia pipoja tehdessä.
  Fiksu mies, kun osasi tuollaisen tuliaisen tuoda!

  VastaaPoista
 18. Niin liikuttava tarina pipoista ja niin ihanat pipot! Pala kurkussa täälläkin postaustasi luettiin :)
  Minullakin pitkästäaikaa menossa jotain puikoilla. Kaulaliina valmistui jo,lapasia ja pipoa aloitellaan ja vanhimman neidin harras toive on saaha äitin tekemä neuleliivi ylle :)

  VastaaPoista
 19. Jopa onkin kivoja pipoja. Tarttiskohan munkin viimein toteuttaa suunnitelmat Aatoksesta ja Adalmiinasta... aina vaan tuppaa nuo "omasta päästä" -versiot tunkemaan valmiiden mallien edelle.

  VastaaPoista
 20. Heipsan! :)
  Hmm... värillähän ei oo väliä kunhan ei ole minttua ja turkoosia!
  Tykkään tumman ruskean kanssa limenvihreästä (oliivinvihreäkin ok), v.punaisesta, pinkistä, petrolista... tai jokin muu selkeästi ruskeasta erottuva. Yksivärisenä mikä vain noista.

  VastaaPoista
 21. Oi, mitä kauniita sanoja ja ajatuksia tämä päivityksesi sisälsikään. Ihan menin sanattomaksi!Toivottavasti tuo ihana vaaleanpunainen pipo pääsee pian sieltä "tallesta" lämmittämään pientä päätä :o)
  Ja olen tosi iloinen,että minäkin pääsin osaksi tätä ihanaa kertomusta.Kiitos vain itsellesi.
  Oikein mukavia koulupäiviä isommille lapsillesi ja mukavia leikkejä nuoremmille.
  Ja aurinkoista syksyä teille kaikille!

  VastaaPoista
 22. Kylläpäs taasen yllätit ihanilla pipoilla! Todellakin ihania...

  VastaaPoista
 23. Vastavierailulla täällä. Hienoja pipoja, hienoja ajatuksia ja aivan ihanasti "omalla murtehella" kirijotettu!

  VastaaPoista
 24. Kivoja pipoja! Käys katsomassa, minkälaista tuosta Raita-langasta tulee valmiina, löytyy mun blogista kun vähän rullailet. Ihana mies sulla kun lankoja kotiin kantaa, wau!

  VastaaPoista
 25. Ihania pipoja! Kyselit niistä kääretortuista, en kyllä osaa yhtään sanoa, mikä mahtoi olla syy kuoren irtoamiseen. Samalla tavoin teen kuin sinäkin kerroit tekeväsi. Tylsää, kun menee vikaan just sillon,kun pitää paljon tehdä :/

  VastaaPoista
 26. Vau tuota sun kirjotusta ja nuita pipoja! Piti tulla kurkkaamaan pitkästä aikaa. Meinaako kääretortusta irrota kuori? Kokkeilepa seuraavan kerran kumota vähän jäähtyneenä, jospa jäis kuori paikoilleen. T.Salla

  VastaaPoista
 27. Tulin kurkkimaan kuulumisia....üü
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 28. Lämpöisen näköisiä, kauniita pipoja käyttäjilleen.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.