sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Chevalierit

Samospusero hyyty heti alaku metreillä. Ai ettäkö miks? No mää ja prymin / inoxin puikot ei sovita yhteen ennää millään. Nykyään tikkaan addeilla ja knit pro:lla, ni nuo inoxit, sun muut ei luista mun käsissä ollenkaa. Kiukkuttaa, murrrr. Tietenkää mulla ei oo vielä kaikkia kokoja nuita "parempia" puikkoja. Pittäis tehä tillaus jonnekki päin, mutta tallous ei oikeen salli sitä tällä hetkellä.

Molemmat välityöt (villapöpät ja nää lapaset) on valamiit, ni mitä mää nyt teen? Hmmmm. On mulla lankaa tuola kaapissa 7-8 muovipussillista, mutta kukkaan niistä ei hingu nyt puikoille. En omista punnitusvälinettä, enkä oo ihan tarkkaan selevillä langan määrästä. No, en halua ollakaan, on jottain jännitystä. Eikä isäntä pääse piikittelemään, ku mulla ei oo mittään lankaa... virn* Pittää vissiin haistella uuestaan nuita lankapusseja tuolta kaapista, jos joku lanka alakais puhumaa mulle.

Jou eli Chevalier-lapaset valamistu eilen illalla. Istuin nenä kiinni läppärissä ja tikkasin. Nää on toiset tällä ohojeella tekemäni, enkä kyllästyny viekäkään. Jännä, miten nopiatekoset nää on, vaikka koko ajan saa vääntää palamikkoa jos johonki suuntaan. Ihanaa nyt mulla on "paraatilapaset"! :) Ne on mun, eikä niitä vie kukkaan. Kiitos Tikrulle taas kerran iiihanasta ohojeesta! Näitä syntynee varmaa lissää vielä tässä elämässä.

Puikot: 4 mm knit pro
Lanka: Artyarns supermerino
Ohje: Tikrun Chevalier-lapaset

Vielä jäi yks vyyhti tätä ihanuutta eli 50g. Ostin langan viime huhtikuussa Secret woolin Katjalta Jyväskylän kädentaitomessuilta. Mitähän tuosta yhestä tekis? Ei siitä oikeen mittään saa, täytyy mietiskellä.


Millonkahan mä saan ne ohojeet takasin kotia. *Huokaa*. On jo kova ikävä.

Mukavaa lomaviikkoa niille, joilla ens viikko sellanen on. Hiihtäkää, laskekaa pulukalla, syökää laskiaispullia ja juokaa kuumaa kaakaota. Se on ihanaa se.

8 kommenttia:

 1. Upeat lapaset!

  Minä sain käsinkirjoitetun ohjeen yhden oppilaani kautta. Itse en ole muuta ohjetta nähnyt.

  VastaaPoista
 2. Lämpimän näköiset ja kauniit lapaset! Tykkään varsinkin tuosta varresta!

  VastaaPoista
 3. Hei! Kyselit blogissani tuosta villapöpien huollosta. Ennen käyttöönottoa ne pestään hellävaroen esim. Marseille-saippualla tai villanpesuun tarkoitetulla saippualla (itse käytän Sonett Villan ja silkin pesuainetta). Huomaat kyllä että ensimmäinen pesuvesi on ruskeaa - pese muutamassa vedessä kunnes housuista ei irtoa enää likaa. Tämän jälkeen pöpät lanoliinitetaan, eli upotetaan vaikkapa puoleksi tunniksi kädenlämpöiseen veteen, johon on liotettu lanoliinia (itse käytän Sonett Lanoliinia). Noiden pesuainepullojen kyljestä löytyy myös ohjeet.

  Käytössä villiksiä ei tarvitse pestä joka kerta. Jos housut ovat vain kosteat, jätä ne ilmavasti kuivumaan pyykkinarulle tai pinniksen laidalle. Jos niissä on sotkua, pese kylmällä vedellä tai tarvittaessa villasaippualla paikallisesti. Silloin tällöin harvakseltaan voi pestä koko pöksyt ja lanoliinittaa uudestaan.

  Hahtuvahousuja ei siis tule huovuttaa ennen käyttöä, vaikka ne käytössä vähän sitten huopuvatkin. Huopunut villa on paljon kovempaa eikä jousta niin mukavasti.

  Hahtuvahousuja voi myös pestä pesukoneen villapesuohjelmalla, jos on varma että koneen ohjelma on tarpeeksi hellävarainen. Tällöin villapesuaine laitetaan pesuainelokeroon ja kuumaan vesitilkkaan liotettu lanoliini huuhteluainelokeroon.

  Toivottavasti tästä on apua!

  VastaaPoista
 4. Hei, arpaonni suosi sinua blogini arvonnassa eli talven IK lähtee tulemaan sinulle, kunhan saan osoitteesi. Laittaisitko sen sähköpostiini kristiina.villaista at yahoo.com (välit pois). Onnea vielä! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva, että lehti tuli jo perille. Toivottavasti se tarjoaa iloa ja inspiraatioita! :)

  VastaaPoista
 6. Kristiina: Kiitos lehestä! Ihania malleja sielä oli kyllä! Ku vaan ehtis jottain alottaakki. Tuntuu että on liian monta ihanaa mallia nyt ajatuksissa... huokaa*

  VastaaPoista
 7. Kauniit lapaset! :)

  Juu, niin kävi ettei snyystäni kuulunut koko kuukautena mitään :( Sitten sain enkelin ja uuden parin :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan merelliset värit! Ihan totta! Noista tulee sellainen vaikutelma kuin aurinko leikkisi veden pohjassa ja loisi omia kuvioitaan. Paremmin en osaa selittää, mutta se, joka on nähnyt sen auringon leikin vedessä, ymmärtää kyllä. Hienoa työtä! Keep it up.

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.