torstai 21. huhtikuuta 2011

Miun mössykkäin

Eilen illalla meillä näytti tältä:

Juup, puuvillalankojen tarkastelu menossa. Valitettavasti mittään mukavia yllätyksiä ei tulllu vastaan, siis unohettuja ihanuuksia. Päinvastoin oikeen mikkään ei sytyttäny. Haluaisin saaha lankavarastoni pikku hilijaa semmokseks, että sielä on vaan tarpeeseen ostettua lankaa. Nyt kaapissa on palijon yksittäisiä vyyhtejä/keriä, joille ei oo mittään suunnitelmaa. Novitan langoista 7veikkaa ja nallea on sukkiin ja lapasiin moneks moneks vuojeks. Mutta niitä puuvillalankoja... Onhan niitäki, tuossa lattialla pusseissa on semmoset joista sais tehtyä paitoja mekkoja tms. isompia töitä. Mikähän mut on saanu ostamaan ne? Aivan oikein: alennettu hinta! Löysin sentään seuraavaan työhön sopivan vyyhdin, kerin sen pikavauhtia ja pistin puikot töihin. 

Tännään näytti tältä: 

Kirjastossa oli viimein paikalla lehti, jossa on Titityyn Tiinan suunnittelema Mössykkä-lippis. Olin laittanu lehen numeron itelle muistilapulle ylös, mutta en vaan saanu aikaseks varata lehteä. Nyt lehti ootti kiltisti hyllyssä ku menin vuojen tauon jäläkeen kirjastoon. Mössykkä on ohojeessa tehty hamppulangasta, jota mulla ei tietenkään ollu. Mutta sny-kierrokselta v.2009 Nillalta saamani vyyhti vaikutti sopivalta. Tihheys ei täsmänny, mutta mitäs siittä. Ohojeessa langan menekki on 150metriä. Tuossa vyyhissä oli 120 metriä, mutta uskoin sen riittävän. Riittihän se ja jäi vielä jämäkerä jälelle.

Ensimmmäinen versio ei ollu ihan passeli. Tein muutamia kerroksia ja totesin että tullee liian tiukkaa. Isommat puikot kehhiin ja alako lyyti kirjottamaan. Sieluni silimin näin mössykän pienimmäisen pojan päässä... vaan hänpä oliki asiasta eri mieltä. Vai mitäs sanotte? Suoraa huutoa ja lakki lensi ties kuinka monta kertaa lattialle. Sain sentään muutaman kuvan otettua, mutta pahhoin pelekään että lakki ei tuu tämän poikalapsen päässä pahemmin kulumaan, harmi vaan. Ois se niin lutunen tuon "pikku-Eemelin" päässä... varsinainen kissankulman kauhu... Kiipeilee ku apina joka paikkaan, tippuu lähes yhtä monta kertaa alas ku pääsee johonki ylemmäks. Konneet laittaa päälle ja tekkee kaikenlaista kivvaa. Hauskaa oli ku myssy lensi kaaressa lattialle ja äiti tuskastu.

Ohje: Suuri Käsityölehti 6-7/2009, malli 13: Mössykkä-lippis
Lanka: O-wool, vajjaa 50g:n vyyhti (50% merinovillaa ja 50% puuvillaa)
Puikot: 4,5 mm
Virkkuukoukku: 3 mm


Miun mössykkäin ja pössykkäin...

16 kommenttia:

 1. Joo, lapset ei ole puettavia nukkeja. Jos niiden mielestä joku vaate on tyhmä tai ei tykkää, ainakin nuo vahvatahtoiset sen myös näyttää. Ehkä poikalaps ei vaan tykännyt laittaa hattua päähän sisällä tai sitten hattu kutitti päätä. Voihan se suostua tuohon kun lähdette ulos.

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva hattu. Toivotan Teille iloista pääsiäistä.

  VastaaPoista
 3. Oi kun siitä tuli hieno! Pitäis tehdä tuollainen itsellekin :) Kutittamattomasta langasta teitysti, ja sellaisesta ettei tuu liika kuuma kun alkaa asteet olemaan plussan puolella.

  Jospa tuo kalpaisi pojalle aluslakin kanssa? :)

  Mukavaa pääsiäistä koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Ihana mössykkä!
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Hieno lakki tuli! Toivottavasti saa hetken olla päässäkin :) Hyvää pääsiäisen aikaa sinne!

  VastaaPoista
 6. Ihana mössykkä...ite aattelin kyll ommella!

  VastaaPoista
 7. no oot kyllä teheny ihanan mössykän,harmi,että poju on toista mieltä.
  aurinkoista kevään loppua sinne <3

  VastaaPoista
 8. Ei ne lapset aina tykkää samoista asioista kuin vanhemmat.

  VastaaPoista
 9. Kiva lippis ja kauniinväristä lankaa.
  Kyllähän ne "pikku-Eemelit" tahtoo pitää äidin ja myös usein mummut "järjestyksessä".
  Mukavaa kevättä sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 10. Upea mössykkä ja komea pössykkä!

  VastaaPoista
 11. Kiitos arvontapalkinnosta! Siis ihana, sain todellakin luksusta päivääni.

  VastaaPoista
 12. Sydänlämpöinen kiitos paketista! Ihanan suklaanruskea yllätys Vapuksi.
  Oikein mukavaa Vappua sinulle!

  VastaaPoista
 13. Nautiskelehan vauvan tuoksusta!
  Onnittelut!
  Täälä käyn aina välillä kurkkiin, että joko olis jotain uutta... ;) no, sitte ku ehit..
  Mukavaa ja aurinkoista vauvakesää!

  VastaaPoista
 14. Onnitteluni pienen pojan syntymisen johdosta. Tulee vähän myöhässä, mut kuulin vasta äskettäin tällaisen ihanan uutisen. Nähdäänkö taas lauantaina klo 13 työvoimatoimiston luona?

  VastaaPoista
 15. Voi ku söpö, just tuollasia hattuja omillekin pojilleni tahtoisin, ei mitään peruslippiksiä!! Harmillista, että oma suhteeni neulomiseen on lähempänä sitä, että vasta neulottuani olen vailla sitä terapiaa. ;D

  VastaaPoista

Kiitos ku jaksoit jättää viestin. Se piristää kummasti.