torstai 20. elokuuta 2009

Ruska saapuu hiljalleen

Eihän siinä menny ku reilu 2 viikkoa että sain hommattua vetoketjun "kirpeän vihreään takkiin". Kiinnitin sen äskön. Noh, vetoketju kyllä hieman ajelutti. Sitä ei löytyny ihan ekasta eikä tokastakaan kaupasta. Jou'uin jättämään vetoketjun hommaamisen kaupunkireissulle ja tännään oli viimein muutaki asiaa sinne, joten samalla hain vetoketjun. Kannatti oottaa, sillä ketju on just samanvärinen ku takki. Jes. Kerranki näin. Tein tarkkaa työtä vetoketjun kiinnittämisessä. Joku ihimeen ...nisti mussa ei antanu periks tehä "huonommin". Vetoketju on tietenki neulottu käsin ja muutamaan kertaan, ettei varmaan purkaannu. Hih. Mä oon jotenki... no se siittä. Kuvat kertokoot.
On laitettu neuloilla kiinni...
On harsittukki...

Takista tuli kyllä hyvä, oon tyytyväinen. Toivoa soppii että vetoketju kestää, sillä se on neulottu niiiin hyvin kiinni. Oma hommansa oli yrittää saaha kunnon kuvia tuommosesta elohopiasta, joka ei oo sekunttia kauempaa samalla kohtaa. Oottahan te jo takin nähäny, joten olokoot. Napsin kuvia reilusti, mutta... laatu on hävyttömän huono. Täytyy vissiin kirjottaa joulupukille, jos se tois mulle oikian kameran.


Novitan puroa on hehkutettu sielä sun täälä ja calorimetrystaki puhetta on riittäny. En panneu'u niihin sen enempää. Ostin sitte yhen(!) kerän puroa, ruskan värisenä ja aattelin neuloa tuon palijon puhutun calorimetryn. En siis novita-lehessä ollutta pantaa. No enhän mä sitä engelmannia edelleenkään ossaa, mutta löysin suomennoksen tuolta netin syövereistä. Mielipitteeni purosta: ihan kiva neuloa, mutta nyppyynty tosi nopiaa. En varmaan kovin isoa työtä tästä langasta tuu neulomaan. Piin vajjaan päivän sitte tuota "pantaa" päässäni ja positiivista oli ehottomasti se, ettei lanka kutittanu herkkää hipiääni. Mutta eihän se pysyny mun liukkaassa päänupissani (tai hiukset ne liukkaat on) koko päivää vaan iltapäivällä se sano sopimuksen irti ja tippu lattialle. No kyllä tuota varmaan tullee piettyä. Pittää laittaa vaan vanhanpiianpinneillä kiinni jotta pyssyy. Tykkäsin ruskan väreistä, kävi kyllä niin, että parhaat värit jäi vielä kerälle. Tyypillistä.


Ohje: Calorimetry
Lanka: Puro, väri ruska
Puikot: 5 mm
Muuta: 100 silimukkaa, koko just passeli mulle

Oliskos mulla sitte niitä keskeneräsiä muita? Ehei. Ei tietenkään. Joo, en tiiä miten tässä oikeen näin kävi. Puroa jäi ja siittä alako kehkeytyä uus calorimetry, mutta se mennee purkuun ja teen luultavasti tumput vauvalle. Ehkä. Sinivalakonen samos hyppäs puikoille ja aikoo tulla isona villatakiks pojalle. Punanen neule etenee hittaalla tahilla. Se ryökäle pani mut kyykkyyn oikeen pahemman kerran. Sain huomata, että "suutari pysyköön lestissään". Ei mun omista hihaviritelmistä tullu yhtään mittään. Ei harmita ku aikalailla. :( Kyllä mä tämän pahuksen vielä tän vuojen puolella selätän, vannon kautta kiven ja kannon. Menossa on siis hihat numero 5 ja 6! Teen niitä yhtä aikaa magic loop-tekniikalla, jospa ne valamistuis joskus. Ei muuta puikoilla, mutta enemmän varmaan ku ikinä, eikä ees tunnu pahalta, virn*.

Sokerina pohojalla... Liityin piiitkällisen pohinnan jäläkeen syksyn sny-kierrokselle. Ilimottau'uin toisiks viimesenä päivänä, mietin ja mietin osallistunko vai en. Syitä on monia miks niin mietin, mutta jääköön ne sallaisuueks tällä kertaa. Innolla ootan kierrosta. Mulle oli tullukki jo eka kommentti snyltä, jännää, niinku pikkulapsella jouluna, virn*. Mukava saaha kommentteja kaikilta ylleensäkki, ne piristää silleen kivasti. :)

Mitäs muuten ootte mieltä siittä ku syksy tullee? Mut se saa jotenki romattiselle tuulelle. Tullee halu polttaa kynttilöitä, kuunnella "itkettävää" musiikkia (enkö oo pöllö?) ja istua takkatulen loimussa. Ihana on istua sisällä ja kuunnella satteen ropinaa ikkunaa vasten. Aahhh.... Noh, tänä syksynä ei tarvi palijon tuommosesta haaveilla, luulisin, sannoo pikku pessimisti sisälläni... Ennää 3 viikkoa h-hetkeen, mutta sehän on sitte eri asia, millon syntyy oikiasti. Voisinki laittaa pikku kisan pystyyn tuosta syntymäpäivästä tässä piakkoin. Pysykää linjoilla. Kuulemiin tältä errää.