maanantai 16. helmikuuta 2009

Tammikuussa aikaansaatua

Vihdoin ja viimein ehin kirjottamaan tänne tammikuussa valamistuneet työt. Päätin että laitan neki työt tänne, vaikka alotin bloggaamisen helmikuussa. Saa ns. koko vuojen työt pakettiin. Ensimmäinen valamistunu työ oli baskeri itelle. Sen tarvis on ollu jo kauan, mutta aina muka löyty muuta mielenkiintosempaa neulottavaa. Tykkään baskerista, vaikka mies moittiki sitä aika kovin sanoin. Muilta oon saanu kehuja, joten purkamatta jäi, vaikka nii eka uhkasinki.

Ohje: Novitan syksy 2007 extra
Puikot: 4,5mm
Lanka: Artyarns supermerino

Toisena valamistu myös pääasia, pipo vanhimmalle pojalle. Piti saaha äkkiä valamiiks, ku pakkaset yllätti. Malliks valikoitu helppoa ja nopeaa.


Ohje: Novita kevät 2009, numero 23
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Nalle colori 2-kertaisena

Viimesimpänä vaan ei vähäsimpänä työnä valamistu paita vanhimmalle pojalle. Paita oli suuressa vaarassa ufoutua, koska oli suurimmaks osaks pelekkää oikiaa. Poika ite valihti mallin, ni mitä äiti ei tekis ku laps pyytää. Pakkohan paita oli tehä. Neulon ylleensä vaan palamikoita, ni suoran neulominen oli tuskaa. Poika oli oiva kirittäjä loppupeleissä, muisti kysellä "joko se kohta on valamis". Muokkasin paitaa alakuperäseen ohojeeseen verrattuna aika rankalla käellä. Paitaan ois tullu huppu ja etutaskut, mutta en jaksanu näprätä. Raidotin paitaa myös oman maun mukkaan. Lisäks tein kavennukset raglaneiks ja yhistin työn kainaloissa samalle puikolle. En rakasta saumoja ja jos voin välttää ne, ni a' vot sen teen. Oon ihan tyytyväinen, vaikka jou´unki suurentamaan kaula-aukkoa hieman. Paita mennee päälle, mutta on kurja ottaa pois tiukkuutensa vuoksi. Tässä surkeita kuvia olkaatten hyvä:



Ohje: Novita muksu-extra, numero 29 muokattuna
Puikot: 3 ja 4 mm
Lanka: Tennesee

Pahottelen kuvien huonoa laatua. Me ollaan vielä niin vanhanaikasia, että meillä on vaan vanhanmallinen kamera. Jokkainenhan tietää mitä kamerakännykällä otetut kuvat on. :(

Tällä hetkellä puikolla on villapöpät pikkuselle ja itelle baskerin kaveriks tikrun chevalier-lapaset.